Og Gud så, at det var godt GUDS KÆRLIGHED TIL UNIVERSET Aaron Joseph Hackett | Teologi | 2020/04/14

Gud skabte noget fra intet

Fra siderne på siderne i Den katolske kirkes katekisme CCC 27 “ Begæret efter Gud er skrevet i det menneskelige hjerte, fordi mennesket er skabt af Gud og for Gud; og Gud ophører aldrig med at trække mennesket til sig selv. Kun i Gud finder han den sandhed og lykke, han aldrig holder op med at søge efter:

Menneskets værdighed hviler først og fremmest på det faktum, at han er kaldet til fællesskab med Gud. Denne invitation til at tale med Gud er rettet til mennesket, så snart han bliver til. For hvis mennesket eksisterer, skyldes det, at Gud har skabt ham gennem kærlighed, og gennem kærlighed fortsætter han med at eksistere. Han kan ikke leve fuldstændigt efter sandheden, medmindre han frit erkender denne kærlighed og overlader sig selv til sin skaber . ”[1]

Brødre og søstre lad os give ære til den almægtige Gud, der ønsker at dele sådan sødme med hele skabelsen! Hvor meget mere vidunderlig og privilegeret vi er at nyde i den mælk og honning, som han giver os. Før han skabte os, var verden enorm og tom[2] . Vores kærlige Gud, som jeg personligt anerkender som Master Craftsman, skabt alt ind eksisterer ENCE Hvordan kunne et sådant væsen vide, hvor man skal starte? Hvordan vidste han, hvor mange mælkeagtige måder at lave? Hvordan ville han adskille jorden fra vandet? At gøre solen og månen? Dette kunne ikke bare have sket fra intet. For hvordan kan intet skabe sig selv? St. Thomas Aquinas behandler dette spørgsmål fra hans skrivning af Summa Theologiae Art.1, Obj 1 ” Det ser ud til, at det at skabe ikke er at skabe noget fra intet. For Augustinus siger: ”At bekymre sig om, hvad der overhovedet ikke eksisterede; men at skabe er at skabe noget ved at frembringe noget fra det, der allerede var. ” Gud frembragte noget større end endda mit sind kan drømme om, det, som englene, som han skabte, kan forstå sådan skønhed. Vidunderet ved at lede efter en så smuk verden og høre universets skaber “Og han sagde, at det var godt”!

 

Betydningen af ​​at Gud siger, at “Det var godt ” , er at Universet Mester ikke skaber noget, der ikke er perfekt, han skaber ikke noget fra nogen ”resterende dele”. Du, mig, fiskene, som du fanger fra kysten af ​​Java-søerne omkring Indonesien eller de afgrøder, du dyrker uden for den store by Riyadh, fra de oliventræer, som du høster uden for Jerusalem, alt , hvad der blev lavet, er lavet og fortsat gøres, er perfekt i Guds øjne. Thi selv Gud svarede Job:

”Hvem er det, der mørker råd ved ord uden viden? Omklæd dine lænder som en mand, jeg vil spørge dig, og du skal erklære mig.

”Hvor var du, da jeg lagde jorden? Fortæl mig, hvis du har forståelse. Hvem bestemte dens målinger – det ved du bestemt! Eller hvem strækkede linjen efter den? På hvad blev dens baser sunket, eller hvem lagde dens hjørnesten, når morgenstjernerne sang sammen, og alle Guds sønner råbte af glæde?

”Eller som lukkede sig i havet med døre, da det brast ud fra livmoderen; da jeg lavede skyer af dets tøj og det tykke mørke dets svirrende bånd og foreskrev grænser for det og satte stænger og døre og sagde: “Hidtil skal du komme og ikke længere, og her skal dine stolte bølger blive tilbage?”

[3]

Guds storhed er ud over al denne rigdom i denne verden og større end nogen menneskelig konge, der har vandret jorden. For hans kærlighed er ilden, der tænder på dødelige mænds hjerte. Hans ønske om at dele denne kærlighed er grunden til, at han skabte alle ting. St. Thomas Aquinas bekræfter igen, at ” vi må ikke kun overveje udledningen af ​​et bestemt væsen fra et bestemt middel, men også afgivelsen af ​​alt at være fra den universelle sag, som er Gud; og denne udsendelse betegner vi ved skabelsen. Hvad der fortsætter med særlig udsendelse antages ikke at denne udsendelse; som når en mand er genereret, var han ikke før, men mennesket er lavet af “ikke-mand” og hvid fra “ikke-hvid.” Hvis man overvejer at udsende hele det universelle væsen fra det første princip, er det umuligt, at der skal forudsættes noget væsen før denne udsendelse. For intet er det samme som intet væsen. Derfor, som generationen af ​​et menneske kommer fra “ikke-væsenet”, som er “ikke-mennesket”, så er skabelsen, der er udstråling af alt væsen, fra “ikke-væsenet”, der er “intet.”[4] Hver af os mine brødre og søstre blev skabt vidunderligt af ham. Forestil dig, din jordiske mor og far, der holder dig, og sørg for, at du har et smukt tæppe ombrydes. Hvordan de værner om dit smil og de store, smukke øjne. Hvordan de ser på dit ansigt, formen på dit hoved. Kram den lille krop og i deres indre natur, så sørg for at du er beskyttet og forsvaret. Forestil dig nu Gud, hvordan ingen har set ansigt til ansigt, alligevel skabte han dig i sit sind. Han vidste, hvad slags krop til at give dig, han vidste den bedste gave er at implantere ind i dit sind. De fleste af disse træk er den smukke sjæl, han lavede. Denne sjæl er meget dyrebar end enhver sten, som han lavede. Det er essensen, der bringer din fysiske krop til live. Det giver dig din personlighed, din latter og din karakter som menneske.  ”Da dannede Herren Gud en mand af støv fra jorden og åndede livets åndedrag ind i næseborene; og mennesket blev et levende væsen. Og Herren Gud plantede en have i Eden i øst; og der satte han den mand, som han havde dannet. ” [5] Den samme ånd, der svævede over vandet i tomrummet og mørket, er den samme Ånd af den levende Gud, der skabte os til hans billede og til opfyldelsen af ​​at have glæde i ham. Tænk over dette i et personligt sekund. Gud havde ikke brug for os. Han behøvede ikke at skabe nogen for at nyde hans skabelse. Han kunne have gjort uden os og været i fred med sit mesterværk. Men han ville have nogen til at dele sin glæde. Glæden, når du bliver forfremmet, når du får dit første afkom, når du først siger, at jeg elsker dig, når du først gifter dig, men denne glæde er en evig høj, den er ren og meget sød. Men denne “skat” smages først, når vi har nået himlen og er i hans Mægtige nærvær i Beatific Vision . Lad os ikke spilde vores tid, talent og skat. Lad os ikke misbruge de dyr og planter, der er under vores pleje. Lad os ikke t skade eller skade hinanden, for vi er alle børn af den levende Gud. Lad os glæde os og være taknemmelige for den gave, som Gud har givet os.

Overvej dette citat fra en vidunderlig mand, der blev rørt af Guds barmhjertighed,

”Gud skabte os frit, så vi kunne kende, elske og tjene ham i dette liv og være lykkelige med ham for evigt. Guds formål med at skabe os er at trække fra os et svar på kærlighed og service her på jorden, så vi kan nå vores mål om evig lykke med ham i himlen.
Alle tingene i denne verden er Guds gaver, skabt til os, som de måder, hvorpå vi kan lære ham bedre at kende, elske ham mere sikkert og tjene ham mere trofast.
Som et resultat af dette burde vi værdsætte og bruge disse gaver fra Gud, for så vidt de hjælper os mod vores mål om at elske tjeneste og forening med Gud. Men i det omfang nogen skabte ting hindrer vores fremskridt hen imod vores mål, burde vi lade dem gå. ”
– St. Ignatius fra Loyola

 

Tak og må Gud velsigne komme over dig og give dig hans fred!

 

Aaron Joseph Hackett

 


[1] Katolske kirke CCC27

 

[2] 1. Mosebog 1: 1-2

[3] Job 38: 1-11

[4] Summa Theologiae Spørgsmål 45, besvar det

[5] 1. Mosebog 2: 7-8

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: