Ja Jumala näki sen olevan hyvä JUMALAN RAKKAUS MAAILMANKAIKKEUTEEN Aaron Joseph Hackett | Teologia | 04.14.2020

Jumala teki jotain tyhjästä

Katolisen kirkon katekismin CCC 27 -sivun sivuilta ” Jumalan halu on kirjoitettu ihmisen sydämeen, koska ihminen on Jumalan luoma ja Jumalan puolesta; ja Jumala ei koskaan lakkaa vetämästä ihmistä itsensä luo. Vain jumalassa hän löytää totuuden ja onnellisuuden, jota hän ei koskaan lopeta etsimään:

Ihmisen arvokkuus perustuu ennen kaikkea siihen, että hänet kutsutaan yhteyteen Jumalan kanssa. Tämä kutsu keskustella Jumalan kanssa on osoitettu ihmiselle heti, kun hän syntyy. Sillä jos ihminen on olemassa, se johtuu siitä, että Jumala on luonut hänet rakkauden kautta ja rakkauden kautta pitää hänet edelleen olemassa. Hän ei voi elää täysin totuuden mukaan, ellei hän tunnusta vapaasti rakkautta ja uskoa itsensä luojalleen . ”[1]

Veljet ja sisaret antakaamme kunniaa Kaikkivaltiselle Jumalalle, joka haluaa jakaa tällaisen makeuden kaiken luomakunnan kanssa! Kuinka paljon upeampia ja etuoikeutetumpia me olemme, jotta voisimme nauttia maidosta ja hunajasta, jonka hän antaa meille. Ennen kuin hän loi meidät, maailma oli valtava ja tyhjä[2] . Rakastava Jumalamme, jonka tunnustan henkilökohtaisesti käsityöläisenä, loi kaiken olemassa olevaksi Kuinka sellainen olento voisi tietää mistä aloittaa? Kuinka hän tiesi kuinka monta maitomaista tapaa tehdä? Kuinka hän aikoi erottaa maan vedestä? Auringon ja kuun tekeminen? Tämä ei olisi voinut tapahtua vain tyhjästä. Sillä miten mikään ei voi luoda itseään? St. Thomas Aquinas käsittelee tätä kysymystä hänen kirjoittaessaan Summa Theologiae Art.1, Obj 1: ” Vaikuttaa siltä, ​​että luominen ei tarkoita, että teet mitään tyhjästä. Sillä Augustine sanoo: ”Huolestuttaa sitä, mitä ei ollut ollenkaan; mutta luoda on tehdä jotain tuottamalla jotain jo olemassa olevasta. ” Jumala toi esiin jotain suurempaa kuin edes mielestäni voi uneksia, asioita, jotka luomansa enkelit ymmärtävät tällaisen kauneuden. Ihme etsitkö niin kaunista maailmaa ja kuulemalla maailmankaikkeuden luojaa ”Ja hän sanoi, että se oli hyvää”!

 

On tärkeää, että Jumala sanoo: “Se oli hyvä ” , että Universumin Mestari ei tee mitään, mikä ei ole täydellistä, hän ei tee mitään mistään “jäännösosista”. Sinä, minä, ne kalat, jotka saalisit Indonesian ympärillä sijaitsevalta Java-meren rannikolta tai viljelykasvit, joita kasvatat Riyadhin suuren kaupungin ulkopuolella, Jerusalemin ulkopuolelta korjattavista oliivipuista, kaikki mitä on tehty, on valmistettu ja edelleen tehdään on täydellinen Jumalan silmissä. Sillä jopa Jumala itse vastasi Jobille,

“Kuka tämä tummentaa neuvontaa sanoin ilman tietämystä? Aseta lannesi kuin ihminen, kysyn sinut, ja sinä ilmoitat minulle.

”Missä olit, kun asetin maan perustan? Kerro minulle, jos sinulla on ymmärrystä. Kuka määritti sen mitat – varmasti tiedät! Tai kuka venytti linjan siihen? Mihin sen pohjat upotettiin tai kuka asetti sen kulmakiven, kun aamutähdet lauloivat yhdessä ja kaikki Jumalan pojat huusivat ilosta?

Tai kuka sulki meressä ovilla, kun se purskahti kohdusta; Kun tein pilviksi sen vaatteen ja paksun pimeyden sen rypytysnauhan, määräsin sille rajoituksia ja asetin baareja ja ovia, sanoin: “Toistaiseksi sinä tulet, etkä kauempana, ja täällä sinun ylpeät aallonne pysyvät”?

[3]

Jumalan suuruus on tämän maailman kaiken rikkauden ulkopuolella ja suurempi kuin mikään ihmisen kuningas, joka on vaellanut maata. Sillä hänen rakkautensa on tuli, joka sytyttää kuolevaisten ihmisten sydämen. Hänen halu jakaa tuo rakkaus on syy, miksi hän loi kaiken. St. Thomas Aquinas vahvistaa jälleen kerran, että ” meidän on harkittava paitsi tietyn olennon lähtöytymistä tietyltä aineelta, myös kaiken olennon lähtöisin universaalisesta syystä, joka on Jumala; ja tämä emanaatio me nimitämme luomisen nimellä. Nyt sitä, mitä tapahtuu tietystä säteilystä , ei voida olettaa siihen, että tämä säteily on; kuten kun ihminen syntyy, hän ei ollut aikaisemmin, mutta ihminen on valmistettu “ei-ihmisestä” ja valkoinen “ei-valkoisesta”. Siksi, jos tarkastellaan koko universaalin olennon lähtöä ensimmäisestä periaatteesta, on mahdotonta, että mikä tahansa olento olisi oletettava ennen tätä lähtöä. Sillä mikään ei ole samaa kuin ei ole. Siksi, koska ihmisen sukupolvi on “ei-olemuksesta”, joka on “ei-ihminen”, niin luominen, joka on kaiken olennon lähtö, on “olemuksesta”, joka on “ei mitään”.[4] Jokainen meistä veljeni ja sisareni teki hänestä ihanan. Kuvittele, että maallinen äitisi ja isäsi pitävät sinua ja varmista, että sinulla on kaunis viltti kääri ympärillesi. Kuinka he vaalivat hymysi ja nuo suuret, kauniit silmät. Kuinka he näyttävät kasvosi, pään muoto. Hala pienen kehon sisällä ja heidän sisäisessä luonteessaan varmista, että olet suojattu ja puolustettu. Kuvittele nyt Jumala, kuinka kukaan ei ole nähnyt kasvokkain, silti hän muokkasi sinua mielessään. Hän tiesi, millaista kehon antaa sinulle, hän tiesi paras lahja s istuttaa mieleenne. Suurin osa näistä ominaisuuksista on kaunis sielu, jonka hän teki. Tämä sielu on erittäin arvokas kuin mikä tahansa kivi, jonka hän teki. Se on olemus, joka herättää fyysisen kehosi. Se antaa sinulle persoonallisuuttasi, naurusi ja hahmosi ihmisenä.  Sitten Herra Jumala muodosti pölystä ihmisen maasta ja hengitti sieraimiinsa hengen; ja ihmisestä tuli elävä olento. Ja Herra Jumala istutti puutarhan Eedeniin itään; ja hän pani sinne miehen, jonka hän oli muodostanut. ” [5] Sama henki, joka leijui veden yli tyhjyydessä ja pimeydessä, on sama Elävän Jumalan Henki, joka teki meidät hänen kuvaansa ja täyttämään iloa hänessä. Ajattele tätä hetken ajan. Jumala ei tarvinnut meitä. Hänen ei tarvinnut luoda ketään nauttimaan luomuksestaan. Hän olisi voinut tehdä ilman meitä ja olla rauhassa mestariteoksensa kanssa. Mutta hän halusi saada jonkun osan hänen ilostaan. Ilo, kun ylennetään, kun sinulla on ensimmäiset jälkeläiset, kun sanot ensin, että rakastan sinua, kun ensin naimisiin, mutta tämä ilo on ikuinen korkea, se on puhdasta ja erittäin suloista. Mutta tämä ”hunaja’ vain maistanut, kun olemme saavuttaneet Taivas ja ovat hänen Mighty Läsnäolo autuaallista Vision . Älkäämme tuhlaako aikaamme, lahjakkuuttamme ja aarreamme. Älkäämme käyttäkö väärin eläimiä ja kasveja, jotka ovat huolissamme. Älkäämme ei t haittaa tai vahingoittaa toisiaan, sillä me kaikki olemme lapsia Elävän Jumalan. Iloitkaamme ja olemme kiitollisia lahjasta, jonka Jumala on meille antanut.

Mieti tätä lainausta ihmeelliseltä ihmiseltä, jota Jumalan armo kosketti,

”Jumala loi meidät vapaasti, jotta voisimme tuntea, rakastaa ja palvella häntä tässä elämässä ja olla onnellinen hänen kanssaan ikuisesti. Jumalan tarkoitus meitä luotaessa on vetää meiltä pois rakkauden ja palvelun vastausta täällä maan päällä, jotta voimme saavuttaa tavoitteemme, joka on ikuinen onnellisuus hänen kanssaan taivaassa.
Kaikki asiat tässä maailmassa ovat meille luotuja Jumalan lahjoja, joiden avulla voimme tuntea hänet paremmin, rakastaa häntä varmemmin ja palvella häntä uskollisemmin.
Seurauksena on, että meidän pitäisi arvostaa ja käyttää näitä Jumalan lahjoja sikäli kuin ne auttavat meitä kohti tavoitettamme rakastaa palvelua ja unionia Jumalan kanssa. Mutta sikäli kuin kaikki luodut asiat estävät etenemistä kohti päämääriämme, meidän pitäisi antaa heidän mennä. “
– Loyolan Pyhä Ignatius

 

Kiitos ja antakoon Jumalan siunaus päällesi ja antaa sinulle rauhan!

 

Aaron Joseph Hackett

 


[1] Katolisen kirkon katekismi CCC27

 

[2] 1. Moos. 1: 1-2

[3] Job 38: 1-11

[4] Summa Theologiae Kysymys 45, vastaus siihen

[5] 1. Moos. 2: 7-8

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: