Är du redo att dö för vad du tror på?

Hur skulle du svara så dristigt uttalande? Nu går inte dessa frågor så mycket för kristna. Du kan vara en buddhist som står inför förföljelse, en muslim, en ateist? Kanske har du ingen religion, men du tror på någonting. Se, de flesta delar av västvärlden, du behöver inte oroa dig för problemet. Du kan tro på vad du vill eller inte tror på någonting. Du har denna mänskliga rättighet. Men på många andra ställen runt om i världen. Beroende på vem du tror på, eller vad du tror på, kan det vara din sista sekund på jorden med den troen.

Dr Martin Luther King Jr. var en stor man. Han kämpade för våra medborgerliga rättigheter, arresterades många gånger tills han mördades den 4 april 1968 i Memphis, Tennessee. President John F Kennedy mördades den 22 november 1963 Han var en anhängare av civilrättsrörelsen under sin tid. Benazir Bhutto var den första pakistanska kvinnliga premiärministen tills hon återvände till sitt land och dödades den 27 december 2007. Nu har de varit många människor genom hela vår mänskliga historia, som kanske inte har “kända” namn men har dött för något de tror på. I verkligheten kommer din vilja inte tillåta dig att offras för något du inte tror på, något som inte är något värde för dig. Om du har tillräckligt med övertygelse och du vet i dina hjärtan att det du tror på är sant, kommer du att vara villig att gå igenom alla miles för att sprida sanningen, så alla kommer att höra det.

Leonardo Da Vinci var arkitekt, musiker, ingenjör, forskare och uppfinnare. Han skisserade den första fallskärmen, första helikoptern, första flygplanet, den första tanken, den första repeterande gevären, svängande bron, paddla båten och den första bilen. Da Vinci konstruerade krigsmaskiner också. Men under sin tid anser någon i makt att han är en revolutionär, vissa kanske ville ha honom att hålla tyst om sina idéer. Ändå stod han fast och stannade kurser. Nu för att säga det var så enkelt för att jag skrev det, skulle det vara en hycklande lögn. Idéerna kommer och går som en svängdörr på Mall. Men förr eller senare kommer du att nå en punkt, där du inte kommer att dölja längre. Var kommer du att komma ut och säga att jag tror på det, det eller det andra. Idéer bör delas och inte undertryckas. Men när det gäller de kristna samhällena verkar vi inte få ett pass. Det verkar som om vi är problemmakare i världen.

Så vad får dig att tro på Jesus Kristus? Först delade jag en länk här,

https://www.theguardian.com/world/2017/apr/14/what-is-the-historical-evidence-that-jesus-christ-lived-and-died

Du kan kolla här. Jag vet att de flesta inte tror på Jesus Kristus. Jag är inte här, inte heller är min blogg avsedd för att du ska tro på Jesus. Det hoppas jag det är ett beslut som du kommer att göra för dig själv. Men för mig, med så många saker som har hänt i mitt liv, de situationer som kunde ha varit värre och det inte gjorde, är ett mirakel för mig. Livet är ett mirakel av sig själv. Vi har fåglar i luften, vatten att dricka och maskiner som hjälper oss att gå in i dagens värld. Men vad är sant, kristen tro? Vad gör en person, låta sig brinna levande eller bli ätit av djur?

Jesus Kristus är den levande gudens Son. Det är vad jag tror. Det är sanningen för mig. Om du ser Jesus som bara en lärare som en gång bodde, eller kanske tror du inte på honom. Det är också bra. Han älskar oss inte mindre än den andra. Jag värdesätter en person, baserat på hans eller hennes beslut och val de gör i livet. Du behöver inte tro på vad jag tror, ​​men vara respektfull för det. Jag har träffat stora människor som tillbeder Budda eller Allah, det hindrade dem inte från att vara en människa för mig, så varför skulle jag inte göra detsamma för den andra personen? Om ett hus brann och någon behövde hjälp och du kunde hjälpa till med att återanvända dem säkert innan ambulansen och brandbilarna kommer till scenen, skulle du riskera att rädda en mamma med fem barn? Den här bloggen är gjord för dig att sitta och tänka. Att tänka och tänka lite mer.

När tiderna kommer i vår mänskliga historia och vi står inför svåra situationer, hur reagerar vi? Hur skulle vi reagera? Du kan vara stolt och skrymmande om du aldrig varit det. Jag sa till en ung soldat när jag var i armén att du aldrig vet hur du ska reagera i Combat, tills du får den första kula förbi ditt huvud. När du är i livs- och dödssituation vet du aldrig hur du ska reagera. Så min fråga till min läsare är detta ….

Vad du än tror på något som är 100% sant för dig, är du villig att offra för det? Vill du gå till jordens ändar för det? Vill du lägga ner ditt liv för det? “Sanningen ska frigöra dig” John 8:32

Bäst,

Aaron J

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: