Meditatsioon 03-10-2019

Evangeeliumi lugemine Evangeeliumi Luuka järgi (Luuka 4: 1–13 ) on hea ja kurja võimu konto.   Jeesus läks kõrbe, et olla lähemal Jumalale Isale. Tema juhtis Püha Vaim (Kolmainsuse kolmas isik) kõrbe ja paastus nelikümmend päeva.   Nelikümmend on siin väga oluline, sest Vanas Testamendis Numbers 32:13 „Ja Issanda viha süütas Iisraeli vastu ja pani nad rändama kõrbes nelikümmend aastat, kuni kogu põlvkond, kes oli kurja teinud, Issand oli tarbitud. ” Iisraeli rahvas ei kuulutanud Issandat, oma Jumalat ja põhjustas tema silmis suure kurja, kui nad ehitasid ja kummardasid kuldset vasikat, samal ajal kui Mooses sai Kümme käsku Kõigeväelise Jumala käest. Jeesus, kes tuli Inkarna Sõnana, pidi taastama Iisraeli rahva. Nii nagu Aadam langes armust ja ei kuulnud Jumalat, siis tuli Kristus, kes on Uus Aadam, kogu inimkonna lunastamiseks. Saatana esimene kiusatus oli rünnata Jeesuse ihu. Kuna ta paastus toidust nelikümmend päeva, vaidlustas ta teda otse, paludes teha need „kiviks leivaks”. Kristus, kes on Jumala Elav Sõna, ründas teda, öeldes, et „inimene ei ela ainult leivast, vaid iga sõnast, mis pärineb Jumala suust.” Kristus on see, mis annab elu. Ta on elu allikas, nagu ta ütleb Johannese 6:35: „ Mina olen elu leib;See, kes minu juurde tuleb, ei nälga, ja kes usub minusse, ei tohi iial janu. ” Siis püüdis Saatan rünnata Jeesuse vaimseid võimeid, pakkudes talle maailma, kui ta kummardas ja kummardas teda. Jeesus röövib kuratit, „ te kummardate Issandat, oma Jumalat ja teda üksi teenite ”. Jumal on universumi looja. Kes üksi võib olla nagu Jumal? Jumal on väljaspool aega ja tal on võime anda elu ja võime selle ära võtta.Kuidas me saame langenud olenditena mõelda vähem Jumalale? Ta on elu allikas, ta on toit, mis toidab meie keha ja meelt iga päev. Kuradi viimane kiusatus on väljakutse Kristuse emotsionaalsetele võimetele.Ta ütleb Jeesusele: „Kui sa oled Jumala Poeg, viska ennast siit; sest on kirjutatud: ‘Ta annab oma inglid teie eest, et teid kaitsta, ja’ nende käed kannavad teid üles, et te ei löö oma suu kivi vastu. ‘Saatan püüab kasutada pühakirju Jeesuse vastu, kuid ta ründas teda veelkord ja ütles: „Sa ei tohi panna Issandat, oma Jumalat katsele.” Ta püüdis Jeesust kiusata sama mässulise tooniga, mida ta ja tema langenud inglid tegid. Jumal kontrollib kõike ja kõike. Meil on raske aeg lasta minna ja lasta Jumalal teha seda, mida ta meile vajab. Sellel alal on Jumalale väga raske anda, kuid vennad, kui me seda teeme, oleme vabamad kui keegi teine.   Me saame rahu Kristusest ise. Ta on just andnud meile järgitava mudeli. Ärgem elame mineviku pattudel. Heebrealastele 10:17 „ Sest ma olen armuline nende süütegude vastu ja ma mäletan enam nende patte .” Kurat püüab meid alati oma tasemele viia. Ta ründab keha maiste naudingute kaudu. Ta ründab meelt ja püüab muuta oma mõtlemisviise ning ta ründab teid emotsionaalselt, põhjustades teie tähelepanu kaotamise ja meeleheite.   Me ei tohi seisata. Me peame teda vastu seisma ja võitlema. Meie igavene Päästmine sõltub meie valikutest. Me ei saa süüdistada kuratit meie isiklikul kohtupäeval, kui see oli meie, kes tahtlikult kiusatusse andisime ja valisime pattu. Mõtleme siin Jeesust ja võtame üles meie rist ja järgige teda.

 

Jumal õnnistagu sind

 

Aaron JP

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: