Meditatie 03-10-2019

Lezen uit het evangelie volgens de evangelist Luke (Lucas 4: 1-13 ) is een machtsverslag van goed versus kwaad.   Jezus ging de woestijn in om dichter bij God de Vader te zijn. Hij werd geleid door de Heilige Geest (derde persoon van de Drie-eenheid) de woestijn in en vastte veertig dagen lang.   Het getal veertig is hier heel belangrijk, omdat in het Oude Testament Numeri 32:13 “En de toorn van de Heer ontstak tegen Israël, en hij liet hen veertig jaar in de woestijn rondzwerven, tot al het geslacht dat kwaad had gedaan in de ogen van de Heer was verteerd. ” Het volk van Israël was ongehoorzaam aan de Heer, hun God, en veroorzaakte een groot kwaad in zijn ogen, toen zij een gouden kalf bouwden en aanbaden, terwijl Mozes de tien geboden van de almachtige God ontving. Jezus, die kwam als het vleesgeworden Woord, moest het volk van Israël herstellen. Net zoals Adam uit genade viel en God ongehoorzaam was, kwam Christus die de nieuwe Adam is, om het hele menselijke ras te verlossen. Satans eerste verleiding was om het lichaam van Jezus aan te vallen. Omdat hij veertig dagen vastend aan eten, daagt hij hem direct uit door hem te vragen om deze “steen in brood” te maken. Christus, die het Levende Woord van God is, berispte hem en zei: “de mens leeft niet alleen van brood, maar van elk woord dat uit de mond van God komt.” Christus is dat levengevende brood. Hij is de Bron van leven zoals hij zegt in Johannes 6:35: “Ik ben het brood des levens; wie tot mij komt, zal niet hongeren, en wie in mij gelooft, zal nooit dorsten. ” Satan probeerde toen de geestelijke vermogens van Jezus aan te vallen door hem de wereld aan te bieden, als hij zich boog en hem aanbad. Jezus berispt de duivel, ” je zult de Heer aanbidden, je God, en hem alleen moet je dienen ” God is de schepper van het universum. Wie alleen kan zijn zoals God? God is buiten de tijd en hij heeft de macht om leven te geven en de kracht om het weg te nemen. Hoe kunnen we als gevallen wezens iets minder aan God denken? Hij is de Bron van het leven, hij is de voeding die dagelijks onze lichamen en geesten voedt. De laatste verleiding van de duivel is om de emotionele vermogens van Christus uit te dagen. Hij zegt tegen Jezus: “Als u de Zoon van God bent, werp u dan van hier neer; want er staat geschreven: ‘Hij zal zijn engelen van u beschuldigen, om u te beschermen, en’ op hun handen zullen zij u dragen, opdat u uw voet tegen een steen slaat. ‘Satan probeert de Schrift tegen Jezus te gebruiken, maar hij bestrafte hem nog een keer en zei: “Je zult de Heer, je God, niet beproeven .” Hij probeerde Jezus te verleiden met dezelfde rebelse toon die hij en zijn gevallen engelen deden. God heeft alles en alles onder controle. We hebben het moeilijk om los te laten en God te laten doen wat hij met ons moet doen. Het is heel moeilijk om je over te geven aan God in dat gebied, maar broeders, als we dat eenmaal doen, zijn we vrijer dan wie dan ook.   We ontvangen een vrede van Christus zelf. Hij heeft ons zojuist een model gegeven om te volgen. Laten we niet langer stilstaan ​​bij zonden uit het verleden.Hebreeën 10:17 ” Want Ik zal barmhartig zijn in hun ongerechtigheden, en Ik zal hun zonden niet meer gedenken .” De duivel probeert ons altijd naar zijn niveau te brengen. Hij zal het lichaam aanvallen op manieren van wereldse geneugten. Hij zal de geest aanvallen en proberen je manier van denken te veranderen en hij zal je emotioneel aanvallen, waardoor je de focus verliest en in wanhoop raakt.   We moeten niet stil blijven staan. We moeten hem weerstaan ​​en terugvechten. Onze eeuwige Redding hangt van onze keuzes af. We kunnen de duivel niet de schuld geven op onze persoonlijke oordeelsdag, toen wij het waren die gewillig de verleiding opgaven en ervoor kozen om te zondigen. Laten we Jezus hier modelleren en ons kruis opnemen en hem volgen.

 

God zegene je

 

Aaron JP

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: