Meditaatio 03-10-2019

Evankeliumin lukeminen evankelista Luukan mukaan (Luuk. 4: 1–13 ) on hyvän ja pahan vallan tili.   Jeesus meni autiomaan lähemmäksi Isää Jumalaa. Häntä johdatti Pyhä Henki (Kolminaisuuden kolmas henkilö) autiomaan ja paastoi neljäkymmentä päivää.   Neljäkymmentä on täällä hyvin merkittävä, koska Vanhassa Testamentissa Numbers 32:13 ”Ja Herran viha syttyi Israelia vastaan, ja hän teki heistä vaeltaa erämaassa neljäkymmentä vuotta, kunnes kaikki sukupolvi, joka oli tehnyt pahaa silmissä Herra oli kulunut. ” Israelin kansa ei totellut Herraa, Jumalaansa ja aiheuttanut suurta pahaa hänen silmissään, kun he rakensivat ja palvoivat kultaista vasikkaa, kun taas Mooses sai kymmenen käskyä Kaikkivaltiaan Jumalasta. Jeesuksen, joka tuli inkarnoituneena sanana, oli palautettava Israelin kansa. Aivan kuten Aadam kaatui armosta ja tottelematta Jumalaa, Kristus, joka on Uusi Aadam, tuli lunastamaan koko ihmiskunnan. Saatanan ensimmäinen kiusaus oli hyökätä Jeesuksen ruumis. Koska hän paastoi ruokaa neljäkymmentä päivää, hän haastaa hänet suoraan pyytämällä tekemään nämä ”kivet leiväksi”. Kristus, joka on Jumalan elävä sana, nuhteli häntä sanoen, että “ihminen ei elä yksin leipää, vaan jokaisen Jumalan suusta tulevan sanan kautta.” Kristus on se elämää antava leipä. Hän on elämän lähde, kuten hän sanoo Joh. 6:35: ssa ” Minä olen elämän leipä; Hän, joka tulee minun tyköni, ei nälkää, ja joka uskoo minuun, se ei koskaan jano. ” Saatana yritti sitten hyökätä Jeesuksen henkisiä taitoja tarjoamalla hänelle maailman, jos hän kumarsi ja palvoi häntä. Jeesus nuhtelee paholaisuutta: ” Palvot Herraa, Jumalaa, ja hän yksin palvelette “. Jumala on maailmankaikkeuden luoja. Kuka yksin voi olla kuin Jumala? Jumala on ajan ulkopuolella ja hänellä on valta antaa elämää ja voimaa viedä se pois. Miten me voimme pudota olentona miettiä mitään vähemmän Jumalasta? Hän on elämän lähde, hän on ravinto, joka ruokkii kehomme ja mielemme päivittäin. Paholaisen lopullinen kiusaus on haastaa Kristuksen tunteet. Hän sanoo Jeesukselle: “Jos olet Jumalan Poika, heitä itsesi alas täältä; sillä on kirjoitettu: ‘Hän antaa enkeleilleen velkaa sinua, vartioimaan sinua, ja’ heidän käsiinsä ne kantaa sinut ylös, ettet iskä jalkaasi kiveen. ‘Saatana yrittää käyttää pyhiä kirjoituksia Jeesusta vastaan, mutta hän nuhteli häntä vielä kerran ja sanoi: “Te ette saa laittaa Herraa, Jumalaane testiin.” Hän yritti houkutella Jeesusta samalla kapinallisella äänellä, jota hän ja hänen kaatuneet enkelinsä tekivät. Jumala hallitsee kaikkea ja kaikkea. Meillä on vaikea aika päästää irti ja antaa Jumalan tehdä se, mitä hän tarvitsee tehdä meille. On hyvin vaikeaa antautua Jumalalle tällä alueella, mutta veljet, kun teemme, olemme vapaammat kuin kukaan.   Me saamme rauhan Kristuksesta itse. Hän on juuri antanut meille seuraavan mallin. Älkäämme asu menneisillä synneillä. Hebrews 10:17”Sillä minä annan anteeksi kohti heidän pahat, enkä enää muista heidän syntejänsä.” Paholainen on aina yrittää saada meidät alas omalla tasollaan. Hän hyökkää kehoon maallisen ilon tavoin. Hän hyökkää mieleen ja yrittää muuttaa ajattelutapojasi ja hän hyökkää sinua emotionaalisesti, jolloin sinut menettää painopisteenne ja joutuu epätoivoon.   Emme saa jäädä tyhjäksi. Meidän on vastustettava häntä ja taisteltava takaisin. Iankaikkinen pelastuksemme riippuu valinnoistamme. Emme voi syyttää paholaisia ​​henkilökohtaisessa tuomiopäivässämme, kun se oli me, jotka halusimme mielellämme kiusaukseen ja valitsimme synnin. Mallistakaamme Jeesus täällä ja ottakaamme ristimme ja seuraa häntä.

 

Jumala siunatkoon sinua

 

Aaron JP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: