Meditation 03-10-2019

Læsning fra evangeliet ifølge evangelisten Lukas (Lukas 4: 1-13 ) er en magtkonto for godt mod ondt.   Jesus gik ind i ørkenen for at være tættere på Gud Faderen. Han blev ledet af Helligånden (Treenighedens tredje person) ind i ørkenen og fastet i fyrre dage.   Nummeret fyrretyve er meget betydningsfuldt her, for i Det Gamle Testamentes Numbers 32:13 “Og Herrens vrede blev slået imod Israel, og han lod dem vandre i ørkenen i fyrre år indtil hele den generation, der havde gjort ondt i øjnene af Herren blev fortæret. ” Israels folk adlyder Herren deres Gud og forårsagede et stort ondt i hans øjne, da de byggede og tilbad en gylden kalv, mens Moses modtog de ti bud fra almægtig Gud. Jesus, som kom som det inkarnerede ord, måtte genoprette Israels folk. Ligesom Adam faldt fra nåde og ulydige Gud, kom Kristus, som er den Nye Adam, for at indløse hele menneskeheden. Satans første fristelse var at angribe Jesu legeme. Fordi han fastede fra mad i fyrre dage, udfordrer han ham direkte ved at bede om at lave disse “sten i brød”. Kristus, som er Guds levende ord, anklagede ham for at sige: “Mennesket lever ikke alene af brød, men af ​​hvert ord, der kommer fra Guds mund.” Kristus er det livgivende brød. Han er livets kilde som han siger i Johannes 6:35 ” Jeg er livets brød; Den der kommer til mig, vil ikke hungre, og den, som tror på mig, skal aldrig tørste. ” Satan forsøgte da at angribe Jesu mentale evner ved at tilbyde ham verdenen, hvis han bøjede sig og tilbad ham. Jesus rækker djævelen: ” Du skal tilbede Herren, din Gud, og han alene skal du tjene ” Gud er universets skaber. Hvem alene kan være som Gud? Gud er uden for tiden, og han har magt til at give liv og magt til at tage det væk. Hvordan kan vi som faldne skabninger, tænke på noget mindre om Gud? Han er livets kilde, han er den næring, der føder vores krop og sind hver dag. Djævelens endelige fristelse er at udfordre Kristi følelsesmæssige evner. Han siger til Jesus: “Hvis du er Guds Søn, kast dig dig ned herfra; for der er skrevet: ‘Han vil give sine engle ansvar for dig for at beskytte dig og’ på deres hænder vil de bære dig op, for at du ikke slår din fod mod en sten. ‘Satan forsøger at bruge skriften mod Jesus, men han rejste ham endnu engang og sagde: “Du må ikke lægge Herren din Gud til testen.” Han forsøgte at friste Jesus med den samme oprørske tone, som han og hans faldne engle gjorde. Gud har kontrol over alt og alting. Vi har svært ved at slippe afsted og lade Gud gøre, hvad han har brug for at gøre med os. Det er meget svært at overgive til Gud på dette område, men brødre, når vi gør det, er vi friere end nogen.   Vi modtager en fred fra Kristus selv. Han har lige givet os en model at følge. Lad os ikke dvæle på tidligere synder. Hebrews 10:17 ” For jeg vil være barmhjertig over deres misgerninger, og jeg vil ikke huske deres synder mere .” Djævelen forsøger altid at bringe os ned til hans niveau. Han vil angribe kroppen på måder af verdslige fornøjelser. Han vil angribe sindet og forsøge at ændre dine måder at tænke på, og han vil angribe dig følelsesmæssigt og få dig til at tabe fokus og falde i fortvivlelse.   Vi må ikke stå i tomgang. Vi må modstå ham og kæmpe tilbage. Vores evige frelse afhænger af vores valg. Vi kan ikke bebrejde djævelen på vores personlige dommedag, da det var os, der villigt gav ind i fristelsen og valgte at synde. Lad os modellere Jesus her og tage vores kors op og følge ham.

 

Gud velsigne dig

 

Aaron JP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: