Meditatsioon 02/03/2019

Tänane evangeeliumi lugemine on väga dramaatiline! Pärast seda, kui Jeesus loeb prohvet Jesajast ja ütleb, et pühakirjade lugemine on täidetud, oli kõigepealt kõigil õnnelik ja põnev, kuid tundub, et inimeste uhkus hakkas inimesi üle võtma. Mõned küsitlesid teda. “Kas ta ei ole puusepatöö poeg?” Kas me ei tea, kes tema pere on? Kui sellised küsimused tekivad, tähendab see, et nad näevad ennast paremini kui tema.Aga kui te vaatate kõike, mis on vanas testamendis juhtunud, on juudi rahvas uskunud asjadesse ja kui nad Jumalast eemale pöörduvad, siis peab Jumal saatma neile midagi, et nad saaksid patuse eest ära pöörduda. Jeesus ütleb neile, et „mingit prohvetit ei aktsepteerita oma emakeeles.” Mitu korda saadab Jumal keegi teie elus nüüd, et saada sinu mürgist eemale?   Jumal tahab, et sa oleksid taevas koos Temaga Kui sa oled suur patune, võib ta isegi saata haiguse või rasketel aegadel teed, et te saaksite meelt parandada ja pöörduda tagasi tema juurde. Lõpetage oma isekuse hoidmine. Jumal on kõigile! Mitte ainult juudid, kristlased ja moslemid, vaid kogu tema looming. “Aga tõesti, ma ütlen teile, et Iisraelis oli palju lese Elijaja ajal, kui taevas oli suletud kolm aastat ja kuus kuud, kui kogu maa peal tuli suur nälg; ja Elijasa saadeti üheski neist, vaid ainult Sararepasse Sidoni maal, naisele, kes oli lesk. Ja Iisraelis oli prohvet Eli′sha ajal palju lepreid; ja ükski neist ei olnud puhastatud, vaid ainult Süüria Na′amani. ” Jumalal on õigus valida, kes ta tahab aidata ja kes ta tahab päästa. Na’aman, Süüria, ei tahtnud Jordani jões ujuma. Aga tema sulane palus teda ja ta tegi seda, mida prohvet talle ütles, ja tema nahk puhastati ja sai sama pehmeks kui sündinud laps. Me ei saa seletada, miks Jumal näitab mõnedele ja teistele armu, tundub, et ta neid ei kuule. Me peame üksikisikutena püüdlema keskenduma oma isiklikule lahendusele ja tööle kõrgema pühaduse taseme poole. Nad tahtsid teda kivitada ja viia teda linna serva, kuid kuna see ei olnud tema aeg, läks ta läbi rahvahulga ja lahkus linnast. Kas me kivime Jeesust? Kui ta ilmuks kohe ja rääkis kõigile, et kurja tase on liiga palju ja me peame enne lõplikku kohtuotsust pattudest ära pöörduma, kas te pöörduksite oma pattudest kõrvale? Jumal kasutab jätkuvalt inimesi ja isegi saadab oma ema maa peale, kutsudes meid ümber. Hippo Püha Augustinus kuulutas, et maailma teed järgivad kuradi rumalust. Ka ta oli kunagi Jumalast eemal ja ühinenud kultusega. Aga kuna tema vaene ema palus teda seitseteist aastat, puudutas teda Jumala armu ja sai üheks Kiriku isaks. Oh, kuidas ta mõistis, kui palju ta oma ema kannatab. Nüüd oli ta lihtsalt inimene. Kas sa ei arva, et sinu patuneus rikub täiuslikku Jumalat? Jumal armastab sind, kuid teda ei võeta tõenäoliselt. Kui te keeldute Jumalast, siis te olete teda igavesti eraldatud ja te kannate piinamist ja karistust kogu igaviku eest. Lõpetage Jumal oma maalil   lugege Piiblit, õppige Kiriku isadest õppetundi, loe vana testamendi prohveteid ja näete, et Jumal on halastuse Jumal, vaid ka täiusliku õigluse Jumal. Ärgem hoidkem Jumalat oma isiklikus kastis, vaid laseme tal töötada meis ja maailmas.

 

Aamen,

 

Aaron JP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: