Kui palju peaksite Jumalat armastama?

Evangeeliumi evangeeliumi Mark Ch 12: 28-31 lõik „Ja üks kirjatundjatest tuli ja kuulis, et nad üksteisega vaidlevad ja nägid, et nad neile hästi vastasid, küsis temalt:” Milline käsk on kõigepealt esimene? “  Jeesus vastas: “Esimene on: Kuulge, Iisrael! Issand, meie Jumal, on Issand; ja sa armastad Issandat, oma Jumalat, kogu oma südame ja kogu oma hinge ja kogu oma meele ja kogu oma jõuga.   Teine on see: “Sa armastad oma ligimest kui ennast.” Neil ei ole muud käsku. ” Jeesus räägib samadest sõnadest, mida Jumal Moosestele õpetas. Jeesus ei helista mitte ainult Iisraelile, vaid kogu maailmale. Just nagu vanem kutsub oma lapsi ruumi tulema, kutsub Jeesus kõiki Jumala trooni. “ Issand, meie Jumal”, Aabrahami, Iisaki ja Jaakobi Jumal, igavene Jumal peaks olema teie kogu olemuse keskmes. Üks peab olema tähelepanelik, keskendunud ja neil ei tohi olla muid mõtteid. Maal ei ole midagi, mis oleks väärt rohkem kui ennast Jumalale anda. Kui inimene tõesti keskendub Jumalale, unustate, et olete maa peal, siis näete ennast enne Tema kohalolekut, kes on Püha, kes ei ole näost näkku näinud, kuid eksisteeris enne kogu aeg.   Ennusta ennast ja anna tänu talle, kes on kingituste andja.

 

Siis räägib Jeesus: „Sa armastad Issandat, oma Jumalat kogu oma südamega” Raha, kuld, sinu auto, oma rumal nägu raamatukonto, mis iganes maailm teie ees on, ei tähenda midagi Jumala ees. Armastus, mida me Jumalale anname, on ebatäiuslik armastus, sest meie langenud loodus ei saa me armastada Jumalat tagasi, nagu Jeesus suudab. Kuid me saame püüda parandada oma armastust Jumala vastu. Kuula oma südame peksmist. Seda raskust tegi see, kes selle kõik kokku pani. Tema vägev käed kujundasid seda. Kas sa näed, et kui Jumal sind tegi, võttis ta aega, et moodustada teid? Ta valis hoolikalt, mida ta soovis sulle anda. Mitte kõik inimesed ei ole samad, isegi kui kaksikud on sündinud erinevatel isikutel, kes teevad need ainulaadseks. Ta andis teile elu, mis viib teie pühitsemiseni. Jumal ei tee vigu.Arvestatakse iga toimingut ja reaktsiooni. Suurim kingitus on see, et ta andis sulle vabad tahe teda kummardada.

 

Hippo Püha Augustinus viitab oma raamatus „ Õpetamine kristlusele”, et Jumal ei jätnud midagi vabaks. See tähendab, et kogu sinu süda, kogu sinu hing ja kogu meel on täis Jumala armastust. Maal ei ole midagi, mis suudaks selle tühiku täita. Sa võid ennast teadvuseta juua, sa võid olla kümneaastane loterii võitja, sa võiksid olla oma ülejäänud elu valitseja, kuid miski ei vasta teile, vaid Jumalale. Jumal kujundas teid hoolikalt, et minna kehasse, mille ta teile tegi. Püha Vaimu hingeõhk on see, mis andis sulle esimese hinge ja südamelöögi oma ema emakas. Just nagu õnnistatud Neitsi Maarja ütles oma vastuses Arkangelile Gabrielile, oli ta täis Elu ja Jumala armastusega, ka meie saame kogeda sellist kingitust, kui me lihtsalt endale Jumalale anname.   Ei ole kõrgemat üleskutset elus siis olla Issanda Kõrgeima teenija. Jeesus andis palju näiteid sellest, mis on tõeline teenimine Jumalale. Ta pesi oma jüngrite jalgu, kui ta oleks pidanud neid jalgu pesema. Markuse evangeeliumis on Jeesus „see, kes tuleb teenima”. Jeesus teeb Isa Isa tahet. Kui palju rohkem maailma tahaks teda armastada, kui me näitaksime seda armastust üksteisele?

 

Kuna me tehakse “Pilt ja Jumala sarnaseks” Genesis 1: 26-27 elu iga inimene maa peal on, mida tuleb järgida. Maailmas ei tohiks olla kodutust. Kui me tõesti järgime Jumala käske, peaksime aitama toita meie kaaslast ja anda talle ja tema perekonnale täiendavaid kaupu, mis meil on. Nii nagu me tahame anda oma lastele häid kingitusi, peame mõtlema samamoodi teise inimese suhtes. Ükski laps ei peaks kunagi tundma soovimatut, ükski eakas inimene ei jääks üksi ega hüljataks maa peale. Püha Augustine ütleb, et me ei leia oma õnne. Rõõm saab anda ainult Jumalalt. See on kingitus, mida ainult ta saab anda.Ta annab selle kingituse vabalt ja iga päev. Enamik meist ei vasta kõnele ega ignoreeri teda. Aga ta ootab meid alati. Ta on kannatlik isegi enne, kui teie viimane tund oma elust, kui olete valmis sellest elust teise lahkuma, palvetage armu eest, et kutsuda Jumalat ja küsida tema abi. Ta ei lükka sind tagasi, see on teie, kes teda tagasi lükate. Lähme selle palvega lähedale.

 

Jumal, me täname teid, et saatsid oma Poja Jeesuse Naatsaretist maailma. Täname teid, et tema ema Maarja ütles jah, ja Sõna sai lihaks. Lubage meil kaotada kõik rumalus ja anda teile kiitust ja kummardamist. Ainult Sa võid selle tohutu tühiku täita, mis mul on oma Hinge juures. See tühine, et valud, see valus, mis valutab, lubage mul tänada Oh Mighty ja Immortal God! Sa annad   maa vilju süüa ja andeid, mida jagada meie kaaslastega ja püüda tuua rahu maa peale. Andestage meile meie patud ja viige meid igavesse elu. Aamen!

 

Jumal õnnistagu sind,

 

Aaron JP

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: