Meditation 12/16/2018

Når han ser på evangeliet fra Lukas Evangelist ( Luk 3: 10-18 ), deler han historien om, hvor mange mennesker der kom til Johannes Døberen til rådgivning. John fortæller folket at “dele deres kapper, hvis de har to sammen med ekstra mad.” Til skatteindsamlerne fortæller han dem at “stoppe med at indsamle mere end hvad der foreskrives”. Til soldaterne, “udøve ikke afpresning, vær ikke falsk anklaget nogen og vær tilfredse med din løn”.   Johannes Døberen fortæller ikke nogen at gøre noget radikalt. Bare vær en venlig, hjertelig person. Bibelen er skrevet i en typologi stil. Det betyder, at en historie er et forspil til Det Nye Testamente. Her forbereder John vejen til Messias komme. Han leder folket i en fornyelse for at blive åbnet for Frelserens ord. Ligesom Guds profeter opfordrer han til omvendelse og er åben for Guds almægtiges levende ord.

 

Johannes Døberen svarer de mennesker, der tænker og spørger sig selv, om han er Messias, verdens Frelser. “Jeg dør dig med vand, men den, der er mægtigere end jeg kommer, sandalernes remmen, jeg er ikke værdig at løsne. Han vil døbe dig med Helligånden og ilden. Hans vredegaffel er i hånden for at rydde hans tærskegulv og samle hveden i sin laden, men hanen vil brænde med uudslettelig ild. ” Han fortæller folket, at han kun er som dem selv. Han, ligesom dem, har også brug for frelse. Han gør kun Guds vilje, som sendte ham. Han fortæller dem, at han er “uværdig at løsne sine sandaler”. Guds Søn er så stor, at selv om han var tæt på hans nærhed, er han stadig en uværdig skabning for at være ved siden af ​​Skaberen. Guds Søn vil sende Helligånden ( Luk 24:49 ), og de vil modtage den gave, de vil have brug for senere for at sprede sin lære gennem verden. Han kommer også til rent hus. Han vil komme for at ødelægge djævelens og dødens magt, og han vil samle dem omkring ham, der er værdige og bringe med ham til paradis. Dem, der synder og afviser ham, vil han dømme og sende til Helvede.

 

Når vi forbereder os til juledagens ankomst, lad os huske at forberede vores hjerte, som John fortæller alle at gøre. Lad os ikke spilde en dag på inaktive ting, men forsøge at gøre Guds værk i vores liv.Vores hjerter skal være åbne for Jesus. Vi ved ikke, hvornår han vender tilbage. Vi ved ikke, hvornår vores tid her på jorden vil ende. Lad os høre Mother Mary og Saint’s råd og altid holde fokus på Kristus. Når vi har Kristus centreret i vores liv. Vi overvinder med sine nåde og barmhjertighed de ubrugelige ting og bringer vores brødre og søstre tilbage i verden for at tilbede ham.

 

Amen,

 

Aaron JP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: