Meditatie 12/16/2018

Kijkend naar het Evangelie van Luke de Evangelist ( Lucas 3: 10-18 ), deelt hij het verhaal van hoeveel mensen naar John de Doper kwamen voor advies. John vertelt de mensen om “hun mantel te delen als ze er twee hebben, samen met eventueel extra voedsel.” Aan de belastingontvangers vertelt hij hen om “niet langer te verzamelen dan wat is voorgeschreven”. Aan de soldaten: “oefen geen afpersing, beschuldig niemand valselijk en wees tevreden met uw loon”.   Johannes de Doper zegt niemand dat hij iets radicaal moet doen. Wees gewoon een vriendelijke, goedhartige persoon. De bijbel is geschreven in een typologiestijl. Dit betekent dat één verhaal een opmaat is voor het Nieuwe Testament. Hier bereidt Johannes de weg voor op de komst van de Messias. Hij leidt de mensen in een vernieuwing om open te staan ​​voor de woorden van de Heiland. Net als de profeten van het Oude, roept hij op tot bekering en openstaan ​​voor de levende woorden van God de Almachtige.

 

Johannes de Doper beantwoordt de mensen die denken en zichzelf afvragen of hij de Messias is, de Verlosser van de wereld. “Ik doop je met water, maar hij die machtiger is dan ik, komt, de riem van wiens sandalen ik niet waardig ben om te ontbinden. Hij zal je dopen met de Heilige Geest en vuur. Zijn wuivende vork is in zijn hand, om zijn dorsvloer schoon te maken en de tarwe in zijn schuur te verzamelen, maar het kaf zal hij met onuitblusbaar vuur verbranden. ” Hij vertelt de mensen dat hij de enige mens is zoals zij. Hij, zoals zij, heeft ook redding nodig. Hij doet alleen de wil van God die hem gezonden heeft. Hij vertelt hen dat hij “onwaardig is om zijn sandalen los te maken”. De Zoon van God is zo groot dat zelfs als hij dicht bij zijn aanwezigheid was, hij nog steeds een onwaardig schepsel is om naast de Schepper te staan. De Zoon van God zal de Heilige Geest zenden ( Lukas 24:49 ) en zij zullen de gave ontvangen die zij later nodig zullen hebben om zijn leer over de wereld te verspreiden. Hij zal ook komen om huis schoon te maken. Hij zal komen om de macht van de duivel en de dood te vernietigen en hij zal degenen rondom hem verzamelen die het waard zijn en met hem mee naar het paradijs gaan. Zij die zondigen en hem afwijzen, zullen oordelen en naar de hel sturen.

 

Laten we ons, terwijl we ons voorbereiden op de komst van de eerste kerstdag, voorbereiden om ons hart voor te bereiden zoals Johannes het aan iedereen zegt te doen. Laten we geen dag verspillen aan nutteloze zaken, maar aan het proberen het werk van God in ons leven te doen. Onze Harten moeten openstaan ​​voor Jezus. We weten niet wanneer hij zal terugkeren. We weten niet wanneer onze tijd hier op aarde zal eindigen. Laten we luisteren naar het advies van Moeder Maria en de Heilige en altijd onze focus op Christus houden. Wanneer we Christus in ons leven hebben gecentreerd. Wij overwinnen, met zijn genade en genade, de nutteloze dingen en brengen onze broers en zussen samen terug in de wereld om hem te aanbidden.

 

Amen,

 

Aaron JP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: