Gå bort från mig, du förbannade, in i den eviga elden förberedd för djävulen och hans änglar

En varning för att följa DJÄVLEN DEL 2 Aaron Joseph Paul Hackett | Förlåtelse/Befrielse | 2022-08-23

The Abyss har ingen Botten

De fördämda kamrarna är så stora att inga människor känner till djupet, bredden och omfattningen av helvetets fängelsehålor. Under många århundraden har Gud visat en vision av helvetet för sina helgon på jorden. Från St. John Bosco och St. Catherine av Siena till vår första påve Peter. Munkar, nunnor och till och med syndare som besparades från den eviga elden hade de mest hemska visioner av helvetet. Jag kommer att dela med dig en vision som visades av Sankt Peter, vår första påve.

Citat – Återigen såg jag män och kvinnor med svarta ansikte i en eldgrop, och jag suckade och grät och frågade: “Vilka är dessa, herre?” Han sade till mig: “Detta är män som besökte prostituerade och äktenskapsbrytare som, som hade sina egna hustrur, begick äktenskapsbrott; och även kvinnor av samma slag, som begick äktenskapsbrott och hade sina egna män, så de betalar straffen utan uppehåll.” [1]

Där såg jag också flickor klädda i svarta kläder och fyra skräckinjagande änglar som höll i sina händer glödheta kedjor, som de satte runt flickornas hals för att leda dem bort i mörkret.

igen och frågade ängeln: “Vilka är dessa, herre?” Och han sade till mig: “Dessa var jungfrur som orenade sin oskuld, utan att deras föräldrar visste det. Så nu betalar de den förfallna straffavgiften utan att upphöra. Därefter såg jag där män och kvinnor nakna och med sina händer och fötter avhuggna, på en plats av is och snö, med maskar som slukade dem. När jag såg det, grät jag och frågade: “Vilka är dessa, herre?” Han svarade: ”Dessa är de som skadade faderlösa och änkor och fattiga och inte litade på Herren. Så de betalar den förfallna straffavgiften utan att upphöra.”

Sedan tittade jag och såg andra hänga över en vattenkanal. Deras tungor var extremt torra, många frukter stod framför deras ögon. Men de fick inte äta dem. Jag frågade: “Vilka är dessa, sir?” Han svarade: “Dessa är de som bröt fastan före den utsatta tiden, så utan att upphöra betalar de detta straff”

Denna vision som visades för St. Peter illustrerar tydligt vilken typ av straff som varje själ möter. Vi är alla ansvariga för våra handlingar, ord, tankar och handlingar. Jag, du, den otroende, hedningarna etc. Ingen kan undkomma Guds rättvisa dom!

“Men om vår ondska tjänar till att visa Guds rättvisa, vad ska vi då säga? Att Gud är orättfärdig att väcka vrede över oss? (Jag talar på ett mänskligt sätt.) På inget sätt! För hur kunde då Gud döma världen? Men om Guds sanning genom min lögn överflödar till hans ära, varför döms jag fortfarande som syndare? Och varför inte göra det onda så att det goda kan komma? – som vissa människor förtalar oss för att säga. Deras fördömande är rättvist.” [2]

Vi försöker resonera och tro att vi vet bättre än Gud. Detta är stolthettänkande. Hur kan vi förstå Guds dom? Hur avgör han vem som kommer till himlen, helvetet eller skärselden? Saint Thomas Aquinas tar upp denna fråga i sin Summa Theologica Question 88, artikel ett om Guds dom

“Det står skrivet (Matt 12:41): “Männen i Nineve skola uppstå i domen med detta släkte och döma det.” Därför kommer det att bli en dom efter uppståndelsen.

Vidare står det skrivet (Joh 5:29): “De som har gjort gott skall komma ut till livets uppståndelse, men de som har gjort ont, till domens uppståndelse.” Därför verkar det som om det kommer en dom efter uppståndelsen.

Jag svarar att, precis som drift hänvisar till början varifrån saker tar emot sitt väsen, så tillhör bedömningen termen, där de bringas till sitt slut. Nu urskiljer vi en dubbel operation i Gud. Den ena är den genom vilken Han först gav sakerna deras väsen, genom att forma deras natur och genom att fastställa de distinktioner som bidrar till dess fullkomlighet: från detta verk sägs Gud ha vilat (1 Mosebok 2:2). Hans andra operation är den där Han arbetar i att styra varelser; och om detta står det skrivet (Joh 5:17): “Min Fader verkar till nu, och jag arbetar.” Därför skiljer vi i Honom en tvåfaldig dom, men i omvänd ordning. En motsvarar styrelsearbetet som inte kan vara utan dömande: och genom denna bedömning bedöms var och en individuellt enligt sina verk, inte bara som anpassad till sig själv, utan också som anpassad till universums regering. Därför försenas en mans belöning till andras bästa (Hebréerbrevet 11:13-40), och bestraffningen av den ene leder till gagn för en annan. Följaktligen är det nödvändigt att det finns en annan och att ett allmänt omdöme som å andra sidan motsvarar tingens första bildning i tillvaron, för att, liksom då allt omedelbart utgick från Gud, så till slut världen kommer att få sitt yttersta komplement , genom att var och en till slut får sin egen personliga skyldighet. Därför kommer den gudomliga rättvisan vid denna dom att uppenbaras i allt, medan den nu förblir dold, för så mycket som ibland vissa personer behandlas för andras vinning, på annat sätt än vad deras uppenbara verk tycks kräva. Av samma skäl kommer det då att ske en allmän åtskillnad mellan de goda och de onda, eftersom det inte kommer att finnas något ytterligare motiv för de goda att dra nytta av de ogudaktiga, eller de onda av de goda: för vars vinning de goda är under tiden blandas med de ogudaktiga, så länge som detta livstillstånd styrs av gudomlig försyn.” [3]

När vi begår en synd mot Gud är det en “anklagelse” mot oss på domens våg. Demonerna har en “laglig rätt” över själen eftersom vi medvetet eller omedvetet välja att göra ont, att tjäna den onde fursten i denna världen. Bekännelse används för att föra dina synder inför den allsmäktige Gud. Absolutionen som kommer i slutet av bekännelsen, bryter demonernas lagliga grepp över ditt liv. Låt oss be om Guds nåd för att bryta syndernas bojor i våra liv!

Befrielsebön

Herre förbarma. Gud, Vår Herre, Tidernas Kung, Allmäktig och Allsmäktig, Du Som skapade allt och som förvandlade allt helt enkelt genom Din vilja. Du som i Babylon förvandlade lågorna från den “sju gånger varmare” ugnen till dagg och skyddade och räddade de tre heliga barnen. Du är vår själs läkare och läkare. Du är räddningen för dem som vänder sig till dig. Vi ber Dig att göra maktlös, förvisa och driva ut varje djävulsk kraft, närvaro och intrig; varje ond inflytande, ondska eller onda öga och alla onda handlingar riktade mot din tjänare… [personer]… och på denna plats ….. [platser]… där det finns avund och ondska, ge oss ett överflöd av godhet , uthållighet, seger och välgörenhet. O Herre, Du som älskar oss, vi ber Dig att sträcka ut Dina mäktiga händer och Dina högsta och mäktigaste armar och komma till vår hjälp. Hjälp oss, som är skapade till din avbild; skicka fredens ängel över oss, för att skydda oss kropp och själ. Må Gud hålla i schack och besegra varje ond makt, varje gift eller illvilja som åberopas mot oss av korrupta och avundsjuka människor. Sedan, under din auktoritets skydd, må vi i tacksamhet sjunga: ”Herren är min räddning; vem ska jag frukta? Jag kommer inte att frukta det onda, för du är med mig, min Gud, min styrka, min mäktige Herre, Fridens Herre, alla tiders Fader.” [4]

Gud välsigne er alla,

Aaron Joseph Paul Hackett

Passionistisk lekbror


[1] Saints who saw Hell-av Dr. Paul Thigpen sid.120 Publicerad av Tan Books 2019

[2] Romarbrevet 3:5-8

[3] https://www.newadvent.org/summa/5088.htm

[4] https://www.catholicexorcism.org/deliverance-prayers-for-the-laity

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: