Saksamaa, miks sa reedad Jumala Poja?

Ilmalik vend vastus hääletusele Aaron Joseph Paul Hackett | Noomib | 14.09.2022

„Tõuse üles, lähme; näe, mu äraandja on käes.”

Saksamaa vennad ja õed, oh kuidas Issand Jumal teid nutab! Matteuse 26:41 „Niisiis, kas te ei võinud koos minuga tundi valvata? Valvake ja palvetage, et te ei satuks kiusatusse; vaim on küll valmis, aga liha on nõrk.” Miks sa lased saatana oma südamesse? Miks sa usud valede isasse? Saatan pettis meie esimesi vanemaid[ 1], seejärel tekitas Kainis viha, et ta mõrvas oma venna Abeli[2]. Nüüd saavutas Saatan Saksamaa katoliku hierarhia hääletusega võimu Saksamaa üle!

Ma ei tea, mis on mõjutanud Saksamaa suurt karjast (kardinal), teie Eminents, see ei ole Kõigeväelise Jumala seadus! Nii teie kui ka iga inimene, kes teenib Jumalat, meie Loojat, teadke, kui palju hingi Saatan on võitnud pärast keelatud vilja hammustamist siiani! Tema langenud seeravitel, kes täidavad Saatana käsku, on vaja ainult tugipunkti ja siis võib hävitamistöö alata.

Väljavõte St. Robert Bellarmine SJ, De Romano Pontifice , lib. II, kork. 30

„Selle vastu: esiteks, kui ketser jääks „in actu ” [tegelikult] oma iseloomu tõttu Kirikuga ühendatud, ei saaks teda kunagi temast „in actu ” lõigata ega eraldada, sest tegelane on kustumatu. Kuid keegi ei eitaks seda, et mõned inimesed võivad olla kirikust „in actu ” eraldatud. Seetõttu ei pane tegelane ketserit Kirikus “in actu ” olema , vaid on vaid märk sellest, et ta oli kirikus ja et ta peab selle juurde tagasi pöörduma. Analoogselt, kui lammas eksib mägedesse, ei pane talle jäetud märk teda laudas, vaid näitab, millisest laudast ta põgenes ja millisesse lauta tuleks tagasi tuua. Seda tõde kinnitab Püha Toomas, kes ütleb ( Summ . Theol. III, q. 8, a. 3), et need, kellel ei ole usku, ei ole ühendatud Kristusega “in actu ” , vaid ainult potentsiaalselt – ja St. Toomas viitab siin sisemisele ühendusele, mitte välisele, mis tekib usu tunnistamise ja nähtavate märkide kaudu. Seetõttu, kuna tegelane on midagi sisemist, mitte välist, ei ühenda Püha Toomase järgi tegelane üksi inimest “in actu ” Kristusega.

Teie ekstsellents, kuidas saate lubada sellel teie vendade piiskoppide hääletuskogul hääletada Kõigeväelise Jumala seaduste muutmise üle? Kõigeväelise Jumala õpetus on olnud järjekindel ajast, mil meie Jumal andis Moosesele[ 3] Jeesusele Kristusele seadused, tugevdades käskude õpetust [4] . Mu isand, lubage mul värskendada teie mälu Katoliku Kiriku Katekismuse järgi – CCC 1955 „Jumalik ja loomulik seadus6 näitab inimesele teed, mida järgida , et teha head ja saavutada oma eesmärk. Loomuseadus sätestab esimesed ja olulised ettekirjutused, mis juhivad moraalset elu. See sõltub ihast Jumala järele ja alistumisele temale, kes on kõige hea allikas ja kohtunik, ning arusaamast, et teine on võrdne. Selle peamised ettekirjutused on väljendatud dekaloogis. Seda seadust nimetatakse “loomulikuks”, mitte seoses irratsionaalsete olendite olemusega, vaid sellepärast, et põhjus, mis seda õigesti määrab, kuulub inimloomusele:

Kus siis on need reeglid kirjas, kui mitte selle valguse raamatus, mida me nimetame tõeks? Sellesse on kirjutatud iga õiglane seadus; sellest läheb seadus õiglust jagava inimese südamesse mitte nii, et ta sellesse rändab, vaid paneb sellele oma jälje nagu pitser sõrmuse peale, mis läheb sõrmust lahkumata üle vahale. Loomuseadus pole midagi muud kui mõistmise valgus, mille Jumal on meisse asetanud; selle kaudu teame, mida peame tegema ja mida vältima. Jumal on andnud selle valguse või seaduse loomisel. [5]

Nagu meie isa Püha Risti Paulus meile õpetab: “Oh jumal, õpeta mind ennast väljendama. Ma soovin, et ma oleksin kõik armastusest leekides! Veelgi enam: ma soovin, et saaksin tules kiituslaule laulda armastusest ja ülistage imelisi halastusi, mida loomata armastus on meile andnud! Kas pole tõesti kohustus tänada Jumalat Tema kingituste eest? Jah, kindlasti, aga ma ei tea, kuidas. Ma tahan seda teha ja ma ei tea, kuidas . Vähe on minestada soovist armastada seda suurt Jumalat üha enam. Tema heaks iseennast tarbida on vähe. Mida me teeme? Ah! me elame selle jumaliku Armastaja nimel igaveses armastuse piinades. Aga kas sina arvan, et olen piisavalt öelnud? Ei, ma ütleksin rohkem, kui ma teaksin,
kas tead, mis mind mõnevõrra lohutab? Teadmine, et meie suur Jumal on lõpmatu hea ja et keegi ei suuda Teda nii palju armastada ja kiita kui Tema väärib.”

Ootame kõiki avasüli, kuid kiriku kodukorda me muuta ei saa. Isegi kui terved maailmad ütlevad, et Kuu on tõesti Päike ja Päike on tõesti kuu, ei saa me lubada, et loodusseadus on vastuoluline. Rooma-katoliku kiriku õpetused on meile edasi antud alates Jeesusest Kristusest, meie Issandast kuni esimese paavsti Püha Peetruseni ja seda on sajandite jooksul tugevdatud. Alates Trento kirikukogust kuni Vatikani II kirikukoguni peame järgima püha doktriini, mis on edasi antud pühakirja ja traditsiooni kaudu! Inglidoktorilt Püha Thomas Aquino OP ütleb oma kirjutises Sunna Theologicas: „See õpetus on tarkus, mis on suurem kui inimlik tarkus; mitte ainult ühes järjekorras, vaid absoluutselt. Sest kuna targa inimese ülesanne on korraldada ja hinnata ning kuna väiksemaid asju tuleks hinnata mõne kõrgema printsiibi valguses, siis öeldakse, et ta on tark igas järjekorras, kes arvestab kõrgeimat põhimõtet selles järjekorras: seega nimetatakse ehitamise järjekorras targaks ja arhitektiks seda, kes planeerib maja kuju, vastandina alamatele töötegijatele, kes puitu lõikavad ja kive valmis teevad: “Targa arhitektina olen ma aluse pannud” ( 1. Korintlastele 3:10). Jällegi, kogu inimelu järgi nimetatakse mõistlikku inimest targaks, kuna ta suunab oma teod õigele eesmärgile: “Tarkus on inimesele mõistlik” (Õpetussõnad 10:23). Seetõttu nimetatakse targaks seda, kes peab absoluutselt kogu universumi kõrgeimat põhjust, nimelt Jumalat. Seega öeldakse, et tarkus on teadmine jumalikest asjadest, nagu ütleb Augustinus (De Trin .xii, 14). Kuid püha õpetus käsitleb põhiliselt Jumalat kui kõrgeimat põhjust – mitte ainult niivõrd, kuivõrd Teda võib olendite kaudu tunda just nii, nagu filosoofid Teda tundsid – „See, mis on teada Jumalast, ilmneb neis” (Rm 1:19), vaid ka niivõrd, kuivõrd Teda tunneb üksi Tema ise ja ilmutab teistele. Seetõttu nimetatakse püha õpetust eriti tarkuseks.

Teie kõrgeauline Jumala alandliku teenijana palun teil teha õiget asja ja parandada oma vennad piiskopid selles veas. Ärge lubage Saatanal hävitada Saksamaa inimesi ega loovuta kõigi vaimulike hingi! Andku Kõigeväelise Jumala valgus teile jõudu teha õiget asja ja tooge kari tagasi Peakarjasele, kes on Jeesus Naatsaretlane, kes suri ristil kõigi meie pattude eest! Aitäh, teie Eminents, et lugesite mu kirja.

Issanda Jeesuse Kristuse ori,

Aaron Joseph Paul Hackett

Passionist Lay Brother


[1] 1. Moosese 3:1–7

[2] 1. Moosese 4:8-12

[3] 2. Moosese 20:1-17

[4] Matteuse 22:35–40

[5] http://www.scborromeo.org/ccc/p3s1c3a1.htm

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: