Duitsland, hoekom verraai jy die Seun van God?

‘n Leekbroer-reaksie op die stemming Aaron Joseph Paul Hackett | Bestraf | 14/09/2022

“Staan op, laat ons gaan; sien, my verraaier is op hande.”

Broers en susters van Duitsland, o hoe ween die Here God oor julle! Matteus 26:41 “Kan julle dan nie een uur saam met My waak nie? Waak en bid dat julle nie in versoeking kom nie; die gees is wel gewillig, maar die vlees is swak.” Waarom laat julle Satan in julle harte toe? Hoekom glo jy in die Vader van Leuens? Satan het ons 1ste ouers mislei [ 1], toe het hy woede in Kain aangewakker om sy broer Abel te vermoor[2], nou met die stem van die Duitse Katolieke Hiërargie, het Satan heerskappy oor die land Duitsland verkry!

Ek weet nie wat die groot herder van Duitsland (Kardinaal), u Eminensie, beïnvloed het nie, dit is nie die wet van die Almagtige God nie! Jy sowel as enige mens wat God ons Skepper dien, weet hoeveel siele Satan gewen het sedert die byt van die verbode vrug tot nou toe! Sy gevalle serafs wat die bevel van Satan doen, het net ‘n vastrapplek nodig en dan kan die werk van vernietiging begin.

‘n Uittreksel uit St. Robert Bellarmine SJ, De Romano Pontifice , lib. II, kap. 30

“Teen hierdie: in die eerste plek, as die ketter “in actu ” [eintlik], verenig met die Kerk gebly het op grond van die karakter, sou hy nooit “in actu ” van haar gesny of geskei kon word nie, want die karakter is onuitwisbaar. Maar daar is niemand wat ontken dat sommige mense “in actu ” van die Kerk geskei kan word nie. Daarom maak die karakter nie dat die ketter “in actu ” in die Kerk is nie, maar is dit slegs ‘n teken dat hy in die Kerk was en dat hy na haar moet terugkeer. Op soortgelyke wyse, wanneer ‘n skaap verlore in die berge dwaal, maak die merk wat daarop ingedruk is, dit nie in die kraal nie, maar dui dit aan uit watter kraal dit gevlug het en na watter kraal dit teruggebring moet word. Hierdie waarheid het bevestiging in St. Thomas wat sê ( Summ . Theol. III, q. 8, a. 3) dat diegene wat nie die geloof het nie, nie “in actu ” met Christus verenig is nie, maar slegs potensieel – en St. Thomas verwys hier na die interne vereniging, en nie na die uiterlike wat deur die belydenis van geloof en sigbare tekens voortgebring word nie. Daarom, aangesien die karakter iets intern is, en nie ekstern nie, volgens St. Thomas verenig die karakter alleen nie ‘n man, “in actu ,” met Christus nie.

U edele, hoe kan u hierdie stemliggaam van u broer Bishops toelaat om te stem oor die verandering van die wette van die Almagtige God? Die lering van die Almagtige God was konsekwent vanaf die tyd dat Ons God die wette aan Moses gegee het[ 3] aan Jesus Christus, wat die gebooie se leer versterk het [4] . My heer, laat my toe om u geheue te verfris uit die Kategismus van die Katolieke Kerk – CCC 1955 “Die “goddelike en natuurlike” wet6 wys die mens die weg om te volg om die goeie te beoefen en sy doel te bereik. Die natuurwet stel die eerste en noodsaaklike voorskrifte wat die morele lewe beheer. Dit hang af van die begeerte na God en onderwerping aan hom, wat die bron en regter is van alles wat goed is, en die gevoel dat die ander een se gelyke is. Die vernaamste voorskrifte daarvan word in die Dekaloog uitgedruk. Hierdie wet word “natuurlik” genoem, nie met verwysing na die aard van irrasionele wesens nie, maar omdat die rede wat dit behoorlik bepaal, aan die menslike natuur behoort:

Waar is hierdie reëls dan geskryf, as nie in die boek van daardie lig wat ons die waarheid noem nie? Daarin is elke regverdige wet geskrywe; daaruit gaan die wet oor in die hart van die man wat reg doen, nie dat dit daarin migreer nie, maar dat dit sy afdruk daarop plaas, soos ‘n seël op ‘n ring wat op was oorgaan, sonder om die ring te verlaat. Die natuurwet is niks anders as die lig van begrip wat deur God in ons geplaas is nie; daardeur weet ons wat ons moet doen en wat ons moet vermy. God het hierdie lig of wet by die skepping gegee. [5]

Soos ons Vader St. Paulus van die Kruis ons leer ” “O my God! Leer my hoe om myself uit te druk. Ek wens dat ek almal vlam was van liefde! Meer as dit: Ek wens dat ek lofliedere in die vuur kon sing van liefde en prys die wonderlike barmhartighede wat die ongeskape Liefde aan ons bewys het! Is dit nie werklik ‘n plig om God te dank vir Sy gawes nie? Ja, verseker, maar ek weet nie hoe nie. Ek wil dit doen, en ek weet nie hoe nie Om flou weg te raak met die begeerte om hierdie groot God meer en meer lief te hê, is min. Om onsself vir Hom te verteer is min. Wat moet ons doen? Ag! ons sal vir daardie goddelike Minnaar lewe in ‘n ewige angs van liefde. Maar doen jy dink dat ek genoeg gesê het? Nee; ek sou meer sê as ek weet hoe.
Weet jy wat my ietwat troos? Om te weet dat ons grote God ‘n oneindige goed is en dat niemand in staat is om Hom so lief te hê en te prys as Hy verdien.”

Ons verwelkom almal met ope arms, maar ons kan nie die reëls van die kerk verander nie. Selfs as die hele wêrelde sê die Maan is regtig die Son en die Son is regtig die maan, kan ons nie toelaat dat die natuurwet teenstrydig is nie. Die leerstellings van die Rooms-Katolieke kerk is aan ons oorgedra vanaf Jesus Christus ons Here aan die eerste Pous St. Petrus en is oor die eeue van die waarheid versterk. Van die Konsilie van Trente tot die Tweede Vatikaanse Konsilie, moet ons die Heilige leerstellings gehoorsaam wat deur die Heilige Skrif en tradisie oorgelewer is! Van die Engeldokter sê St. Thomas Aquinas OP in sy skrywe in die Sunna Theologica “Hierdie leerstelling is wysheid bo alle menslike wysheid; nie net in enige een orde nie, maar absoluut. Want aangesien dit die deel van ‘n wyse man is om te reël en te oordeel, en aangesien mindere sake in die lig van een of ander hoër beginsel beoordeel moet word, word gesê dat hy wys is in enige orde wat die hoogste beginsel in daardie orde beskou: dus in die volgorde van bou, word hy wat die vorm van die huis beplan wys en argitek genoem, in teenstelling met die minderwaardige arbeiders wat die hout snoei en die klippe gereed maak: “As ‘n wyse argitek het ek die fondament gelê” ( 1 Korinthiërs 3:10). Weereens, in die orde van alle menslike lewe, word die verstandige mens wys genoem, in soverre hy sy dade tot ‘n gepaste doel rig: “Wysheid is verstandigheid vir ‘n mens” (Spreuke 10:23). Daarom word hy wat absoluut die hoogste oorsaak van die hele heelal beskou, naamlik God, bowenal wys genoem. Daarom word gesê dat wysheid die kennis van goddelike dinge is, soos Augustinus sê (De Trin . xii, 14). Maar die heilige leer behandel in wese God wat as die hoogste oorsaak beskou word – nie net so ver as wat Hy deur skepsele geken kan word net soos filosowe Hom geken het nie – “Dit wat van God geken is, is in hulle openbaar” (Romeine 1:19) – maar ook sover Hy aan Homself alleen bekend is en aan ander geopenbaar is. Daarom word heilige leer veral wysheid genoem.”

U eminensie, as ‘n nederige dienaar van God, smeek ek u om die regte ding te doen en u broer Bishops te korrigeer in hierdie fout. Moenie toelaat dat Satan die mense van Duitsland vernietig nie en ook nie die siele van al die geestelikes oorgee nie! Mag die lig van die Almagtige God jou die krag gee om die regte ding te doen en die kraal terug te bring na die Hoof Herder, wat Jesus die Nasarener is, wat vir al ons sondes aan die kruis gesterf het! Dankie, u Eminensie, dat u my brief gelees het.

‘n Slaaf van die Here Jesus Christus,

Aaron Joseph Paul Hackett

Passionistiese lekebroer


[1] Genesis 3:1-7

[2] Genesis 4:8-12

[3] Eksodus 20:1-17

[4] Matteus 22:35-40

[5] http://www.scborromeo.org/ccc/p3s1c3a1.htm

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: