Rantaimu diputuskan dalam Nama Yesus Kristus!

Memutuskan rantai syaitan part 1 Aaron Joseph Paul Hackett | Pengampunan / Pembebasan | 22/08/2022

Saya memberi anda Kuasa dari Atas

Kita berperang dengan syaitan dan syaitannya! Pintu-pintu hitam terbuka, dan tenteranya terlepas di bumi. Dosa sedang dilakukan di seluruh dunia dan jeneralnya ditugaskan untuk membawa kemusnahan ke atas bumi. Siapa yang akan menyelamatkan manusia daripada kejahatan jahat ini? Bagaimanakah kita memecahkan pegangan syaitan yang sah terhadap kita?

Saudara dan saudari, kita berada dalam keadaan gelap yang nyata! Realitinya adalah bahawa ramai daripada murid-murid menara gelap yang longgar terhadap kejahatan. Realiti apa itu “kebenaran” sedang diputar belit. Musuh-musuh Tuhan tidak lagi bersembunyi. Ada harapan. Yesus Kristus datang dalam daging dari syurga untuk membawa belas kasihan Tuhan kepada manusia. Yohanes 1:9-13 “Terang yang benar yang menerangi setiap orang akan datang ke dunia. Dia ada di dalam dunia, dan dunia dijadikan melalui Dia, tetapi dunia tidak mengenal Dia. Dia datang ke rumahnya sendiri, dan orang-orangnya tidak menerima dia. Tetapi kepada semua orang yang menerima Dia, yang percaya dalam nama-Nya, Dia memberikan kuasa untuk menjadi anak-anak Tuhan; yang dilahirkan, bukan dari darah atau dari keinginan daging atau dari kehendak manusia, melainkan dari Allah.”[1] Tetapi siapakah anak-anak Tuhan ini? Jawapan mudah, mereka yang menerima Yesus sebagai Tuhan dan penyelamatnya. Soalan yang lebih kompleks ialah, mereka yang merupakan anak-anak Tuhan, adakah lebih ramai lagi yang dipilih untuk tujuan yang istimewa? Ya saudara-saudara, ini adalah orang yang pergi ke barisan hadapan untuk berperang dengan syaitan dan syaitannya setiap hari. Kami tidak mendengar tentang mereka kerana kebanyakan manusia tidak percaya kami sedang berperang! Kerana kejahilan ini, layu jika menjadi pilihan jiwa individu atau sebagai satu kumpulan dalam masyarakat, mereka menepis syaitan kerana dia adalah gurauan. Lebih teruk, dia tidak wujud!

Daripada pihak berkuasa pengajaran gereja Roman Katolik CCC 976 “Iman Rasuli mengaitkan iman dalam pengampunan dosa bukan sahaja dengan iman kepada Roh Kudus, tetapi juga dengan iman dalam Gereja dan dalam persekutuan orang-orang kudus. Ketika dia memberikan Roh Kudus kepada para rasulnya, Kristus yang bangkit menganugerahkan kepada mereka kuasa ilahi-Nya sendiri untuk mengampuni dosa: “Terimalah Roh Kudus. Jika kamu mengampuni dosa siapa pun, dosa itu diampuni; jika kamu menyimpan dosa orang lain. mana-mana, ia disimpan.”[2]  Barisan Penggantian Orang Suci yang telah melakukan pertempuran melawan Lucifer telah berterusan selama dua ribu dua puluh dua tahun! Daripada Rasul Kristus kepada Paderi yang menyediakan Korban Kudus Misa di gereja Katolik tempatan anda adalah tentera di barisan hadapan! Setiap Paderi bukanlah seorang pengusir setan rasmi, uskup yang bertanggungjawab ke atas keuskupan-keuskupan tersebut mempunyai seorang lelaki istimewa yang dipilih untuk peranan itu. Apa yang dimiliki oleh setiap Kardinal, Uskup, Paderi ialah kuasa untuk mengampuni dosa! Ini sangat penting untuk difahami kerana mempunyai kuasa untuk mengampuni dosa, adalah bagaimana kuasa Tuhan dihantar melalui orang-orang ini, untuk “mematahkan kuk Syaitan” [3].

Setiap dosa yang kita lakukan dalam hidup ini, adalah ikatan yang sah yang kita serahkan kepada syaitan [4]. Daripada penyakit fizikal seperti arthritis (kesan fizikal tidak memaafkan) kepada dosa peribadi seperti Pride , mempercayai agama & Falsafah Palsu (iaitu moonies , agama zaman baru), amalan khurafat seperti ESP, horoskop, meramal masa depan menggunakan sihir gelap. Dosa seksual seperti pornografi, penyelewengan kanak-kanak, khayalan seksual, tarikan sesama jantina. Semangat ketakutan dan fobia semua ini berpunca daripada dosa yang kita lakukan dalam hidup kita. Dari Catechism of the Council of Trent stats “Dalam jiwa-jiwa yang saleh yang mendekati Sakramen ini dengan pengabdian, kedamaian yang mendalam dan ketenangan hati nurani, bersama dengan kegembiraan jiwa yang tak terkatakan, mengiringi pendamaian ini. Kerana tidak ada dosa, betapapun besar atau mengerikannya, yang tidak dapat dihapuskan oleh Sakramen Taubat, dan itu bukan hanya sekali, tetapi berulang kali. Mengenai hal ini, Tuhan sendiri berfirman melalui Nabi: Jika orang fasik bertobat atas segala dosa yang telah dilakukannya, dan menuruti segala perintah-Ku, dan melakukan keadilan dan keadilan, ia akan hidup, dan tidak akan mati, dan Aku. tidak akan mengingat segala kesalahan yang telah dilakukannya. Dan St. John berkata: Jika kita mengaku dosa kita; Dia setia dan adil, untuk mengampuni dosa kita; dan tidak lama kemudian, dia menambah: Jika sesiapa berdosa, dia tidak berdosa, kita mempunyai seorang pengantara dengan Bapa, Yesus Kristus, yang adil; kerana Dia adalah pendamaian bagi dosa-dosa kita; dan bukan untuk dosa kita saja, tetapi untuk dosa seluruh dunia.”[5]

Mari kita akhiri Bahagian pertama dengan Doa yang ditulis oleh Pendeta Gabriel Amorth[6]

Doa untuk Pembebasan Sendiri

Bapa Suci, Tuhan yang mahakuasa dan penyayang, dalam nama Yesus Kristus dan melalui perantaraan Perawan Maria, kirimkan Roh Kudus-Mu kepadaku; semoga Roh Tuhan turun ke atas saya, membentuk saya, membentuk saya, memenuhi saya, mendengar saya, menggunakan saya, menyembuhkan saya, mengusir daripada saya semua kuasa jahat, membinasakan mereka, membinasakan mereka, supaya saya boleh sihat. dan berbuat baik. Keluarkan daripada saya semua mantera, sihir, ilmu hitam, jisim hitam, mata jahat, ikatan, kutukan, serangan jahat, kerasukan jahat, obsesi jahat, semua yang jahat; dosa, iri hati, iri hati, pengkhianatan, perselisihan, kekotoran, kegilaan; penyakit fizikal, kejiwaan, moral, rohani, dan kejam. Bakar semua kejahatan ini di neraka, supaya mereka tidak lagi menyentuh saya atau mana-mana makhluk lain di dunia. Dalam nama Yesus Kristus Penyelamat kita, melalui perantaraan Perawan Maria yang Tak Bernoda, saya memerintahkan dan memerintahkan semua roh najis, semua kehadiran yang mengganggu saya, untuk meninggalkan saya dengan segera, meninggalkan saya dengan pasti, dan, dirantai oleh St. Michael. Malaikat Agung, oleh St. Gabriel, oleh St. Raphael, oleh malaikat penjaga saya, dihancurkan di bawah tumit Perawan Suci Yang Maha Suci, untuk masuk ke dalam jurang abadi. Berilah saya, ya Bapa, banyak iman, kegembiraan, kesihatan, kedamaian, dan semua rahmat yang saya perlukan. Tuhan Yesus semoga Darah-Mu yang paling Berharga berada di atasku. Amin.

Tuhan memberkati anda semua,

Aaron Joseph Paul Hackett

Siasatan Dominican


[1]Yohanes 1 RSVCE (Versi Standard Semakan Penambahan Katolik

[2]CCC-KATEKISME GEREJA KATOLIK EDISI KEDUA

[3]CCC 977 Tuhan kita mengikat pengampunan dosa dengan iman dan Pembaptisan: “Pergilah ke seluruh dunia dan beritakan Injil kepada seluruh ciptaan. Dia yang percaya dan dibaptiskan akan diselamatkan. “Baptisan adalah sakramen pengampunan yang pertama dan utama dosa kerana ia menyatukan kita dengan Kristus, yang telah mati untuk dosa-dosa kita dan bangkit untuk pembenaran kita, supaya “kita juga boleh berjalan dalam kehidupan yang baru.

[4] Doa Pembebasan oleh Fr. Chad Ripperger , PhD Sensus Traditonis Press

[5]http://www.catholicapologetics.info/thechurch/catechism/Holy7Sacraments-Penance.shtml

[6]Fr. Gabriel Amorth – Iblis Takut Kepada-Ku

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: