Behöver du läkare? GUD LÄKER VÅRA SJUKDOMAR Aaron Joseph Hackett | Nya testamentets reflektion | 2020/02/07

När vi är sjuka känner vi inte vårt bästa. Vi kämpar med våra dagliga uppgifter och det blir ganska svårt att hantera saker. När vi är sjuka blir varje uppgift en stor kamp. Vi tappar då tid; vi tappar vårt fokus och vi kommer av spåret. Vi går till någon som är välbevandrad i världsupplevelserna, vi går till någon som kan hjälpa till att fixa vår bräcklighet. Vi går till en läkare. Vi litar på denna person på grund av den omfattande studien och kunskapen om världen. Men vad händer om vi har en sjukdom som vetenskapen inte kan fixa? Eftersom vi har en Högsta varelse som är utanför tiden och verkligheten, är Gud den som bildade oss och känner oss. Han vet när saker är utanför våra verkligheter och han kan fixa störningarna i våra liv.

 

Matteus kapitel 8: 29-34 “Och se, de ropade:” Vad har du att göra med oss, Guds Son? Har du kommit hit för att plåga oss före tiden? ” Nu livde en flock av många svin på lite avstånd från dem. Och demonerna bad honom: “Om du kastar oss ut, skicka oss bort till fläkten av svin.” Och han sade till dem: “Gå.” Så kom de ut och gick in i svinet. och se, hela flocken rusade nerför den branta stranden i havet och omkom i vattnet. Hjordarna flydde och gick in i staden och berättade allt och vad som hade hänt med demonikerna. Och se, hela staden kom ut för att möta Jesus; och när de såg honom bad de honom att lämna sitt grannskap. ” Gud utförde ett stort mirakel här och du skulle tro att byn skulle vara glad att Gud visade barmhärtighet mot dessa män som var besatt av djävlar. Men vad händer istället? De ber Jesus lämna. Varför? Först ska vi titta på dessa män i gravarna. Det är inte avslöjat för oss hur dessa män har mött dessa demoner, men vi vet att de plågade dem. Demoner kan komma in på många sätt. Det huvudsakliga sättet de besitter en person är på inbjudan. Inbjudan kan komma från deltagande i en ritual (Ouija-styrelse, trolldom, tarotkortläsare, spådomare osv.) Demoner är legalister. Om du öppnar dörren för dem kommer de att komma in. Och när du är i dödlig synd, säger de till Gud … ”Se person A bjöd in oss, och vi har rätt att vara här”. Om du lyssnar på samtalen från Fr. Chad Ripperger FSSP-länk till video här, https://www.youtube.com/watch?v=Tq-ppsQ9zkA de söker de negativa energierna för att mata av och fortsätta. Demonerna visste vem Jesus var och de började ropa, för Jesus kastade dem redan ut. Djävlarna vet att i slutändan kommer de att förlora när Jesus återvänder till jorden i slutet av tiden, men fram till dess vill de bebos av kroppskroppar för att de vill orsaka mänsklighetens stora skada.

 

Det faktum att demonerna gick in i besättningen av grisar är något som är kopplat till orenhet som är känd för både judar och muslimer. Grisar är djur av naturen, smutsiga djur som äter vad som helst. De är slarviga varelser och de gör ingenting för sig själva men ligger runt och blir täckta av så mycket smuts. När vi lever ett liv i syndighet, ber inte till Gud, behandla andra dåligt, vi blir bokstavligen som dessa orena varelser. Vi visar vår “smuts” inför Guds ögon. Hur kan Jesus omfamna oss om vi är täckta av smuts av synd och orenlighet? Oavsett hur mycket Gud älskar oss, kan han inte komma nära oss, eftersom det finns en barriär mellan oss och Mästaren. Varje synd är ett brott mot Guds lagar. Så tills ersättning har gjorts, kan Gud som tillåter att allt händer hända, tillåta en demon att äga dig. Det är inte för att Gud vill tortera dig eller få dig att lida, men på grund av hans gudomliga rättvisa får du verkligen det du ber om. När grisarna går ut och drunknar, går byborna i fältet in i staden och berättar för alla vad som händer. Min åsikt om varför de ville att Jesus skulle lämna, är för att de själva levde ”orena” liv. Kanske är de ett nav för ondska. (Prostitution, berusning, avgudadyrkan etc., och eftersom Jesus är i deras dimma, kan ondska inte tåla ljuset. Eftersom han är Guds ljus i världen, har deras själar en sådan ansträngning att det då blir outhärdligt att vara i Guds närvaro. Ingenting orent kan vara i Guds närvaro, absolut ingenting.

 

Från undervisningen om katolska kyrkans katekism säger CCC 1503 ”Kristi medkänsla mot de sjuka och hans många helande av alla slags sjukdomar är ett glädjande tecken på att” Gud har besökt sitt folk “och att Guds rike är nära hand. Jesus har kraften inte bara att läka, utan också förlåta synder; han har kommit för att läka hela människan, själen och kroppen; han är den läkare som de sjuka har behövt. Hans medkänsla till alla som lider går så långt att han identifierar sig med dem: “Jag var sjuk och du besökte mig.” Hans förmånliga kärlek till sjuka har inte upphört genom århundradena för att uppmärksamma de kristna mycket speciella uppmärksamheten på alla de som lider i kropp och själ. Det är källan till outtröttliga ansträngningar för att trösta dem. ” Jesus sänds på jorden för att ge de goda nyheterna. Men tillsammans med de goda nyheterna visar han också skaparen Guds barmhärtighet. När någon är hungrig och ber om bröd och du säger till dem att jag ska be för dig, uppfyller det inte personens behov. Det är bra att be för dem, men det tar inte bort hungern. Gud, som är källan till livet, känner varje persons behov. Han tar en mycket mer personlig roll och ta med dig det du behöver. Gud skapade oss i sin bild som det förklaras i 1 Mosebok. Så genom att Jesus utför alla dessa underverk är det Guds barmhärtighet som visas till skapelsen som han älskar.

 

Gud har en utsedd assistent som hjälper till i sitt uppdrag på jorden. Gud behöver inte någon annan än sig själv för att läka män. Men eftersom han vill att vi ska lära oss om exemplet med “fullständig lydnad” och “Lita på hans vägar”, är den välsignade jungfruliga Maria den som Gud har bestämt sig för att “krossa ormens huvud”. Genesis kapitel 3 Vers 15. I skulle betrakta henne som RN (registrerad sjuksköterska). Hon ges dessa speciella gåvor från den Allsmäktige Gud själv, hon har hjälp för dem som behöver läka. Från läsningen av ”Hemligheten av radbandet ” av St. Louis De Montfort ger vittnesbörd i sitt skrivande på 33 : e Rose om den andliga fader min beställning, St. Dominic De Guzman utföra en exorcism av en Albigensian Heretic. Denna man besattes av femton tusen demoner, eftersom han attackerade alla femton mysterier av radbandet. De berättade för St, Dominic att att predika den heliga radbandet sätter “rädsla och skräck” i djupet av helvetet och de hatade honom på grund av själarna som tog från dem på grund av denna hängivenhet. “Han lägger radbandet om mans hals och han bad djävlarna att berätta för honom, vem av alla de heliga i himlen var den de fruktade mest och som därför borde vara den mest älskade och vördade av män.” De skrek och skrek och vägrade att berätta för honom något. St. Dominic bad denna bön ”Åh värsta visdomens mamma, jag ber för de människor som är samlade här och som redan har lärt sig säga Angelic Salutation ordentligt. Snälla, jag ber om er, tvinga dina fiender att förkunna hela sanningen och ingenting annat än sanningen om detta, här och nu, före mångfalden. ” Innan St. Dominic avslutade denna bön såg han den välsignade jungfruliga Maria, omgiven av en mängd änglar. Den välsignade modern slog den besatta mannen med en gyllene stav som hon höll och sa: ”Svara min tjänare Dominic på en gång” Djävlarna började skrika ”Åh, du är vår fiende, vår undergång och vår förstörelse, varför har du kommit från himlen bara till tortera oss så hårt? O förespråkare för syndare, ni som rycker dem från helvetets käkar, ni som är den mycket säkra vägen till himlen, måste vi, trots oss själva, säga hela sanningen och bekänna inför alla vem det är som är orsaken till vår skam och vår ruin? ”Vi fruktar henne mer än alla andra heliga i himlen tillsammans och vi har ingen framgång med hennes trofaste tjänare. Många kristna som uppmanar henne när de är på döden och som verkligen borde fördömmas enligt våra vanliga normer räddas av hennes förbön. ” St Dominic bad folkmassan säga rosenkransen mycket långsamt och med stor hängivenhet. Djävulen förvisades och kättaren var fri från dem alla. Den välsignade modern välsignade företaget som samlades där och alla fylldes av glädje. St. Dominic var en präst. Så han hade Jesu myndighet som agerade genom honom på grund av de heliga order som gavs av honom av biskopen.

 

Ett annat exempel på att Gud använder någon för att göra sin vilja för att läka någon är St, Anthony från Egypten. I kapitel 12, sid 59 från boken “St. Anthony of the Desert , ”skriven av biskopen St. Athanasius. En kapten för Martiniaus kom in i öknen och letade efter St. Anthony. Hans dotter sattes av en demon. Han bankade på dörren och bad honom komma och be till Gud för barnet. Anthony öppnade inte dörren utan lutade sig och sa “Man, varför gråter du till mig? Jag är en man som dig själv. Men om du litar på Kristus som jag tjänar, gå och som du litar på, så be till Gud, så ska det göras. ” Och han trodde och anropade Kristus på en gång, gick bort med sin dotter ren från demonen. Vem botade dottern? Det var Gud som botade dottern. När mannen ”trodde” på Gud för att visa barmhärtighet mot honom, var tillräckligt med tro för att läka den besatta flickan. Anthony, jag trodde be för att mannen skulle ha nåd att lita på Guds barmhärtighet. Anthony har inga makter. Det är Gud som använder oss som ”instrument” för att göra sin vilja och för att visa hur Gud inte är begränsad i tid och rum. Han kunde använda mig om han ville, om jag bad på uppdrag av en familjemedlem för ett barn och hon behövde fysisk läkning. Gud läker baserat på hans gudomliga försyn, om det är i enlighet med hans vilja och om det kommer att hjälpa själen i nöd att bygga upp sin tro. Vi måste alltid komma ihåg att vi måste lita på Gud och be om ”ett senapsfröns tro”. Då och bara då, Gud vill, kommer han att höra våra framställningar för de som är sjuka och läka dem. CCC 549 ”Genom att befria vissa individer från de jordiska svårigheterna av hunger, orättvisa, sjukdom och död, utförde Jesus messianiska tecken. Ändå kom han inte för att avskaffa alla onda här nedan, utan att befria män från den allvarliga slaveriet, synden, som dämpar dem i deras kallelse som Guds söner och orsakar alla former av mänsklig träldom. ” Synd är huvudorsaken till våra” sjukdomar ” ”. Gud vet vad som är bäst för oss. Ibland kommer Gud inte att läka vissa saker. Han gör detta för att om vi väljer att gå med hans vilja kan vi använda våra plågor för att hjälpa oss växa närmare Gud, han kan använda vårt lidande för att hjälpa någon annan som lider. En omvändelse av en härdad synder. De största utmaningarna kommer från att lita på Gud. Vi vill naturligtvis vår väg. Men om vi verkligen vill göra Guds vilja, måste vi ”dö för oss själva” och överlämna vår vilja till Gud. Han kan göra vår bristlighet perfekt och hans huvudmål är att läka själen. Om han läker kroppen, är det nåd som bara han kan ge. Vi förtjänar ingenting. Låt oss avsluta denna meditation med en bön.

 

Allsmäktig och ständigt levande Gud, du har visat oss att du älskar din skapelse så mycket, du skickade din Son, Jesus till jorden för att lära oss din heliga vilja. Läka vår syndighet först och gör oss rena inför dig, så att du genom din barmhärtighet läker vår smuts och gör oss vita som snö. Välsignade mor, du gav oss det verktyg som vi behöver för att meditera om din son Jesu liv, död och uppståndelse till St. Dominic de Guzman. Må vi framställa dig och om den överensstämmer med din Son, läka oss och bringa oss till full hälsa. Tack för att du visade exemplet på Egypten St. Anthony, att vi med fasta och be kan be Gud om troens nåd och genom din heliga vilja bli hel och ren. Må du läka vår sjukdom och få oss till livets fullhet, vi ber detta i Kristus, vår Herre. amen!

 

Gud välsigne dig,

 

Aaron Joseph Hackett

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: