Djävulens vågor GRUNDLÄGGANDE DEMONOLOGI Aaron Hackett | Teologi | 2019/04/13

Varning: Det här ämnet är inte avsett för barn som är rädda. Det är upp till föräldrarnas eget utrymme att låta sina barn förstå detta ämne. Eftersom detta ämne är tungt och kan vara störande, låt oss be till den heliga treenigheten för skydd och bli täckt av modermagasins mantel.

 
Bön mot ondska

Anden i vår Gud, Fader, Son och Helige Ande, Heligaste Treenigheten, härstammar över mig. Snälla rena mig, mögla mig, fyll mig med dig själv och använd mig. Förbanna alla onda krafter från mig; förstör dem, besegra dem så att jag kan vara frisk och göra goda gärningar.

Förbanna från mig alla förbannelser, hexes, stavar, häxverk, svart magi, demoniska uppdrag, manfice och det onda ögat. djävulska angrepp, förtryck, ägodelar Allt som är ont och syndigt. svartsjuka, förräderi, avund; alla fysiska, psykologiska, moraliska, andliga och djävulska sjukdomar; liksom alla lockande andar, döva, dumma, blinda, stumma och sovande andar, nyårsåldrar, ockulta andar, religiösa andar, antikristiska andar och alla andra andar i död och mörker.

Jag beordrar och bjuder alla de makter som smälter mig – genom Guds Allsmäktiges kraft, i Jesu Kristi min Frälsares namn – att lämna mig för evigt och att sändas till den eviga elden, att de aldrig får röra mig igen eller någon annan varelse i hela världen. Amen.

 

Här är en länk till en kort video om hur man kämpar mot onda andar

https://www.youtube.com/watch?v=otkTVqLixk0

 

Vi börjar detta ämne i Faderns, Sonens och Helige Andes namn.

Bröder och systrar, när vi kommer nära slutet av våra 40 dagar av fasta och böner, låt oss bli medvetna om fienden som ligger runt oss. Vi ska titta på profeten Jesajas skrift om djävulen. “Hur har du fallit från himlen, O Day Star, dawn of Dawn! Hur är du skuren ner till marken, du som låg nationerna låg! Du sade i ditt hjärta: “Jag kommer att gå upp till himlen; över Guds stjärnor kommer jag att sätta min tron ​​högt; Jag kommer att sitta på monteringsfjället i norra norra; Jag kommer att gå upp över höjderna av molnen, jag ska göra mig som den Högste. “ Men du är nedlagd till Skull , till djupet av Pit. “   Djävulen skapades ursprungligen som en serafim ängel. Om du kommer ihåg den grundläggande strukturen av änglar från min senaste blogg, är denna rang den allra första som ligger nära den allsmäktige guds tron. Han skapades som den vackraste av alla änglarna. Han fick makt och rimlighet. Det finns en legend som han var mycket begåvad av musik, för att han brukade spela framför Gud själv. (Den här delen är relevant, eftersom musik nu används som ett “verktyg” för att påverka unga på ett negativt sätt.) När Gud slutade skapa himlens änglar, uppenbarades det för dem planen att skapa människan i bilden och Guds likhet, att den andra personen i den heligaste treenigheten kommer i form av en man och att han skulle skapa en speciell kvinna, Maria, Jesu Kristi Moder. Änglarna instruerades att de skulle tjäna människan, de kommer att dyrka Guds Son, gjorde människan och hedra den mest ödmjuka kvinnan. Lucifer, uppror mot idén och berättade för Gud att “han kommer inte att tjäna”! Han kommer inte att tjäna denna svaga skapelse av Gud; Han kommer inte att tjäna Jesus Kristus och han kommer inte att tjäna denna kvinna som valdes att bära Jesus. Han kunde övertyga en tredjedel av himlen och uppror mot Gud. En lägre ängel från bottenvågen utmanar Saint Michael detta upproriska gråta och sa, “Vem är som Gud?” Menar du hur du utmanar den oändliga Skaparen av hela universum.   När de kastades ut ur himlen och skickades till avgrunden skapade Gud den kända världen och vi börjar vårt liv när Gud skapade Adam och Eva i trädgården.   ” Bakom det olydiga valet av våra första föräldrar lurar en förförisk röst mot Gud, vilket gör att de faller i död av avund.Skriften och kyrkans tradition ser i detta att det är en fallen ängel som kallas “Satan” eller “Djävulen”. Kyrkan lär ut att Satan först var en bra ängel som gjord av Gud: “Djävulen och de andra demonerna skapades verkligen av Gud, men de blev onda av egen hand.”

Så, för att förstå vad som hände, trots att satan kastades ut ur himlen med de upproriska änglarna, behåller han alla sina gåvor och krafter. Precis som samma struktur skapades av Gud i hur änglarna skulle fungera följer helgens hierarki på samma sätt. De mer kraftfulla demonerna är de fallna seraferna och kerubimänglarna och den lägre rankningen är de mindre fallna änglarna. Eftersom djävulen vill “efterlikna” Gud försöker han och påverkar människans fall och att dyrkas i stället för Gud. “Skriften talar om en synd av dessa änglar. Denna “fall” består i det fria valet av dessa skapade andar, som radikalt och oåterkalleligt avvisade Gud och hans regering. Vi finner en återspegling av det här upproret i frälsarens ord till våra första föräldrar: “Du kommer att bli som Gud.” Djävulen “har syndat från början”;han är “en lögnare och lögnens far”. Djävulen var på uppdrag att förstöra Guds skapelse. Om du läser en passage från Genesisboken ser vi att detta onda arbetar hårt för att stoppa Jesu härkomst genom att försöka korrumpera människans utsäde. “Nephilim var på jorden under dessa dagar och därefter, när Guds söner kom in till människans döttrar, och de bar barn till dem. Dessa var de mäktiga männen som var gamla, de berömda männen. Herren såg att människans ondska var stor på jorden, och att varje fantasi av tankarna i hans hjärta endast var ond hela tiden. Och Herren var ledsen att han hade gjort människan på jorden, och det hade sorg för honom. Så sade Herren: “Jag skall utplåna människan som jag skapat från jordens mark, man och djur och krypande saker och luftfåglar, ty jag är ledsen att jag har gjort dem.”   Men Noa fann nåd i Herrens ögon. “   Det finns en bok som förklarar ämnet demonologi mycket bra av, Dr Dennis G Lindsay D.Min kallad “Giants, Fallen Angels och Nephilims återkomst” Jag rekommenderar starkt att läsa den här boken, jag kan inte göra någon rättvisa i min blogg baserad på den djupa forskningen som Dr Lindsay säger om detta ämne. Herren, den allsmäktige guden, var tvungen att skicka översvämningen eftersom människans blod blandades med demonernas andar. Den ondska sprids så bred och så snabbt var Noah den enda familjen som inte var “förkrossad av detta onda.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: