Engle, tjenere for den højeste gud grundlæggende engelologi Aaron JP Hackett | Teologi | 2019/04/06

 Brødre og søstre, før Gud skabte verden, skabte han englene. Han skabte dem for at tjene og elske ham. Han skabte dem med det formål at være forenet i skabelsens enefamilie. Der er ni kor eller typer af engle som identificeret i Bibelen og af forskellige teologer. [1]

* Seraphim: betyder “de brændende”. De har den mest intense kærlighed til Gud og forstår ham med den største klarhed og lover hele tiden ham.

* Cherubim: betyder “visdomens fylde”. De overvejer Guds guddommelige forsyn og plan for hans skabninger.

* Thrones: symboliserer guddommelig retfærdighed og retsvæsen. De overvejer Guds magt og retfærdighed.

Disse første tre ser og elsker Gud direkte. De næste tre kor opfylder Guds plan i universet.

* Dominioner (eller Dominationer): betyder “myndighed”. De styrer de mindre kor af engle.

* Dyder: Navn oprindeligt foreslået magt eller styrke. De gennemfører ordrer fra Dominionerne og styrer de himmelske kroppe.

* Beføjelser: De konfronterer og bekæmper eventuelle onde kræfter i modsætning til Guds forsigtighedsplan.

De sidste tre kor er direkte involveret i menneskelige anliggender:

* Principper: Pleje af jordiske statsborgere, dvs. nationer eller byer

* Archangels: lever Guds vigtigste budskaber til menneskeheden

* Engle: tjene som værger for hver enkelt af os

Saint Augustine, biskop af flodheste er citeret i katolsk kirke [2] at “Angel” er navnet på deres kontor, ikke af deres art. Hvis du søger navnet på deres natur, er det ‘ånd’; hvis du søger navnet på deres kontor, er det ‘engel’: fra hvad de er ‘ånd’ fra hvad de gør ‘engel’. “Med deres hele væsener er englene tjenere og budbringer af Gud, fordi de” Se altid min Faders ansigt, som er i himlen. “De er de” mægtige, der gør sit ord og hører efter hans ords stemme. ” En af de mest kendte af de tre ærkeengler er Gabriel. Han leverede Guds budskab til først præsten Zechari’ah i Evangelist Lukas konto i sine evangeliske skrifter. “Og Sakarja sagde til englen:” Hvordan skal jeg vide det? For jeg er en gammel mand, og min kone er fremskredet i år .”   Og engelen svarede ham: “Jeg er Gabriel, som står i Guds nærhed; og jeg blev sendt for at tale til dig og bringe dig denne gode nyhed.   Og se, du vil være stille og ude af stand til at tale til den dag, hvor disse ting kommer til at ske, fordi du ikke troede på mine ord, som vil blive opfyldt i deres tid. “   Og folket ventede på Zechari’ah, og de undrede sig over sin forsinkelse i templet. Og da han kom ud, kunne han ikke tale med dem, og de opfattede, at han havde set en vision i templet; og han gjorde tegn til dem og forblev dumme.   Og da hans tjeneste var sluttede, gik han til sit hjem. Efter disse dage blev hans kone Elisabet opfattet, og i fem måneder gemte hun sig og sagde: “Således har Herren gjort mod mig i de dage, da han så på mig for at tage min skændsel ud blandt menneskene.” [3] Den anden konto er, da Ærkeenglen Gabriel dukkede op til den salige jomfru Maria, der forkynder Messias fødsel. “I den sjette måned blev engelen Gabriel sendt fra Gud til en by i Galilæa ved navn Nazaret, til en jomfru forlovet til en mand, hvis navn var Josef fra Davids hus; og jomfruens navn var Maria. Og han kom til hende og sagde: “Hail, fuld af nåde, Herren er med dig!” Men hun var meget bekymret over ordsproget og betragtede i hendes tanker, hvilken slags hilsen dette måtte være. Og engelen sagde til hende: “Vær ikke bange, Maria, for du har fundet tjeneste med Gud.   Og se, du vil blive gravid i din livmode og bære en søn, og du skal kalde hans navn Jesus.

Han vil blive stor og blive kaldt Den Højeste Søn;

og Herren Gud vil give ham sin fars Davids trone,

og han skal regere over Jakobs hus for evigt;

og hans kongerige er der ingen ende. “

Og Maria sagde til Englen: “Hvordan kan dette være, da jeg ikke har nogen Mand?” Og Englen sagde til hende:

“Helligånden vil komme over dig,

og den Højeste magt vil overskygge dig;

derfor bliver barnet, der bliver født, kaldet hellig,

Guds Søn.

Og se, din kinswoman Elizabeth i sin alder har også tænkt en søn; og det er den sjette måned med hende, der blev kaldt ufrugtbar. For hos Gud er intet umuligt. “   Og Maria sagde: “Se, jeg er Herrens tjener;lad det være for mig efter dit ord. “Og engelen gik fra hende.” [4]

 

Ifølge undervisningen i Den Hellige Moder Kirke er de “rene åndelige skabninger, engle har efterretning og vilje: de er personlige og udødelige skabninger” [5] Dette viser virkelig Guds bemærkelsesværdige kraft. Engle er blevet sendt på mange missioner gennem hele Bibelen. Fra de to engle, der blev sendt for at ødelægge byerne Sodom og Gomorra [6] da Bileam så englen på vejen [7] . Min personlige favorithistorie er, når Guds engel forkynder Samson’s fødsel i Dommer 13: 3-7   “Og Herrens engel viste sig for kvinden og sagde til hende:” Se, du er ufrugtbar og har ingen børn; men du skal blive gravid og bære en søn. Pas på og drik ingen vin eller stærk drikke og spis ikke noget urent, for se, du skal blive gravid og bære en søn. Ingen barber skal komme over hans hoved, for gutten skal være en nazirit til Gud fra fødslen; og han skal begynde at udfri Israel fra Filisternes Hånd. “   Derefter kom kvinden og sagde til sin mand: “En Guds mand kom til mig, og hans ansigt var som Guds engels ansigt, meget forfærdeligt; Jeg spurgte ham ikke, hvor han var, og han fortalte mig ikke hans navn; men han sagde til mig: “Se, du skal blive gravid og bære en søn; så drik ikke vin eller stærk drikke og spis ikke noget urent, for drengen skal være en nazirit til Gud fra fødslen til hans dødsdags. « Dommer 13: 21-23 ” Herrens engel viste sig ikke mere for Mano’ah og til sin kone. Da vidste Mano’ah at han var Herrens engel.  Og Mano’ah sagde til sin kone: “Vi skal helt sikkert dø, for vi har set Gud.” Men hans kone sagde til ham: “Hvis Herren havde ment at dræbe os, ville han ikke have accepteret et brændoffer og en korn tilbyde ved vores hænder eller viste os alle disse ting, eller nu meddelte os sådanne ting som disse. “

 

Fra CCC 332 [8] “Engle har været til stede siden skabelsen og i hele frelseshistorien og annoncerede denne frelse fjernt eller nær og tjente udførelsen af ​​den guddommelige plan: de lukkede det jordiske paradis; beskyttet parti reddet Hagar og hendes barn; blev Abrahams hånd; meddelte loven ved deres ministerium; førte Guds folk; annoncerede fødsler og kaldelser; og assisteret profeterne, bare for at nævne nogle få eksempler. Endelig meddelte engelen Gabriel fødslen af ​​Forgængeren og Jesu selv. ” Vi er virkelig velsignede for at have disse himmelske væsener at bede om deres forbøn og hjælp.Men vi skal huske dette, de er kun skabt skabninger med mere intelligens end os, men de svarer kun til Gud alene. Jesus, Guds Søn kom for at helbrede de syge, helbrede lammet, synge de blinde og tilgive menneskers synder. Englene blev skabt for at tilbede og tjene Jesus og Ære Maria, hvilket er hovedårsagen til, at satan afviste dette (siden han blev skabt som en seraphim engel), men dette emne vil blive dækket i en anden fremtidig blog (demonologi). Lad os lukke med denne bøn.

Evig og evig Treenighed, Vi, påberåber din perfekte Trreeness som en, sand Gud og tak for at dele med os de små mysterier i jeres himmelske væsener. Vi takker for, at vi har skabt hjælpere til at hjælpe os på vores rejse i livet. Vi beder vores vogter engle og alle engle i himlen for at holde os på den lige og smalle vej, kæmpe mod fjenden, der er foran os og hjælpe os med at opbygge et tættere forhold til Kristus. Vi spørger dette i din mest perfekte navneskaber gud amen. I Faderens navn, Sønnen og Helligånden. Amen!

Gud bevare,

Aaron JP

 

 

 


[1] Bønner til Pilgrim bog. www.magnificattours.com af Gary Appleberry

[2] CCC 329

[3] Lukas 1: 18-25

[4] Lukas 1: 26-38

[5] Katekes katolske kirke 330

[6] Genesis 19: 15-17

[7] Numbers 22: 31-33

[8] Katekisme af den katolske kirke sektion 332

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: