Engele, dienaars van die allerhoogste god basiese engelkunde Aaron JP Hackett | Teologie | 2019/04/06

  Broers en Susters, voor God die wêreld geskep het, het Hy die engele geskep. Hy het hulle geskep om Hom te dien en lief te hê. Hy het hulle geskep met die doel om verenig te word in die Een-skeppingsfamilie. Daar is nege kore of tipes engele wat geïdentifiseer word in die Bybel en deur verskeie teoloë. [1]

* Serafim: beteken “die brandende”. Hulle het die mees intense liefde vir God en verstaan ​​Hom met die grootste duidelikheid en prys Hom voortdurend.

* Cherubim: beteken “volheid van wysheid”. Hulle beskou God se goddelike voorsiening en plan vir Sy wesens.

* Thrones: simboliseer goddelike geregtigheid en geregtelike mag. Hulle beskou God se mag en geregtigheid.

Hierdie eerste drie sien en aanbid God direk. Die volgende drie kore vervul God se plan in die heelal.

* Dominions (of Dominations): beteken “gesag”. Hulle regeer die kleiner koring van engele.

* Deugde: naam het oorspronklik krag of krag voorgestel. Hulle implementeer die bevele van die Dominions en beheer die hemelliggame.

* Bevoegdhede: Hulle konfronteer en veg teen enige bose magte wat teenoor God se voorsieningsplan is.

Die laaste drie kore is direk betrokke by menslike sake:

* Prinsipale: sorg vir aardse owerhede, dit wil sê nasies of stede

* Aartsengele: Lewer God se belangrikste boodskappe aan die mensdom

* Engele: dien as voogde vir elkeen van ons

Sint Augustinus, biskop van seekoei word aangehaal in die Katekis van die Katolieke Kerk [2] dat “Angel” die naam van hul kantoor is, nie van hulle aard nie. As jy die naam van hul aard soek, is dit ‘gees’;as jy die naam van hul amp soek, is dit ‘engel’: van wat hulle is, ‘gees’, van wat hulle doen, ‘engel’. “Met hulle hele wesens is die engele dienaars en boodskappers van God. Omdat hulle” sien altyd die gesig van my Vader wat in die hemel is “hulle is die” magtige wat sy woord doen, luister na die stem van sy woord. ” Een van die bekendste van die drie aartsengel is Gabriël. Hy het die boodskap van God afgelewer. om eers die priester Sagaría in die boek van die evangelis Lukas in sy geskrifte van die evangelie te gee. “En Sagaría het aan die engel gesê:” Hoe kan ek dit weet? Want ek is ‘n ou man en my vrou het jare ver gevorder . “   En die engel antwoord hom: Ek is Gabriël wat voor God staan. en ek is gestuur om met jou te praat en vir julle hierdie goeie nuus te bring.   En kyk, jy sal swyg en nie kan praat tot op die dag dat hierdie dinge gebeur nie, omdat jy my woorde nie geglo het wat in hulle tyd vervul sal word nie.   En die volk het op Sagaría gewag, en hulle het gewonder oor sy vertraging in die tempel. En toe hy uitgaan, kon hy nie met hulle spreek nie, en hulle het gesien dat hy ‘n gesig in die tempel gesien het; en hy het hulle tekens gemaak en stom gebly.   En toe sy tyd van diens beëindig het, het hy na sy huis gegaan. Na hierdie dae het sy vrou, Elisabet, swanger geword en vir vyf maande het sy haarself verbloem en gesê: “So het die Here aan my gedoen in die dae toe hy my gekyk het om my smaad onder die mense weg te neem.” [3] Die ander rede is wanneer die aartsengel Gabriel aan die Heilige Maagd Maria verskyn het en die geboorte van die Messias verkondig. “In die sesde maand is die engel Gabriël van God na ‘n stad van Galilea gestuur, naamlik Násaret, ‘n maagd wat verloof was aan ‘n man met die naam van Josef, van die huis van Dawid; en die maagd se naam was Maria. En hy het na haar gekom en gesê: Wees gegroet, vol genade, die Here is met jou! Maar sy was baie bekommerd oor die woord en het in haar gedagtes gedink watter groet dit sou wees. En die engel sê vir haar: Wees nie bevrees nie, Maria, want jy het genade by God gevind.   En kyk, jy sal swanger word in jou skoot en ‘n seun baar, en jy sal hom Jesus noem.

Hy sal groot wees en die Seun van die Allerhoogste genoem word.

en die Here God sal aan hom die troon van sy vader Dawid gee,

en hy sal vir ewig oor die huis van Jakob regeer;

en van sy koninkryk sal daar geen einde wees nie. “

En Maria het aan die engel gesê: Hoe kan dit wees, aangesien ek geen man het nie? En die engel sê vir haar:

“Die Heilige Gees sal oor jou kom,

en die krag van die Allerhoogste sal jou oorskadu;

daarom sal die kind wat gebore word, heilig genoem word,

die seun van god

En kyk, jou broers Elisabet in haar ouderdom het ook ‘n seun verwek; En dit is die sesde maand by haar wat onvrugbaar genoem word. Want by God sal niks onmoontlik wees nie. “   En Maria het gesê: Kyk, Ek is die diensmaagd van die Here; laat dit vir my wees volgens u woord. “En die engel het van haar af weggegaan.” [4]

 

Volgens die leer van die Heilige Moederkerk is hulle “suiwer geestelike wesens, engele het intelligensie en wil: hulle is persoonlike en onsterflike wesens” [5] Dit toon waarlik die merkwaardige krag van God. Engele is deur baie missies deur die hele Bybel gestuur. Van die twee engele wat gestuur is om die stede van Sodom en Gomorra te verwoes [6] toe Bileam die engel op die pad sien [7] . My persoonlike gunsteling-rekening is wanneer die engel van God die geboorte van Simson in Rigters 13: 3-7 voorspel   “En die Engel van die Here het aan die vrou verskyn en aan haar gesê: Kyk, jy is onvrugbaar en het geen kinders nie; maar jy sal swanger word en ‘n seun baar. Pas dan op en drink geen wyn of sterk drank nie en eet niks onrein nie, want kyk, jy sal swanger word en ‘n seun baar. Geen skeermes sal oor sy hoof kom nie, want die seun sal van die geboorte tot die nasireër van God wees. en hy sal begin om Israel uit die hand van die Filistyne te red.   Toe kom die vrou en vertel haar man: ‘n Man van God het na my gekom, en sy aangesig was soos die engel van God se aangesig, baie verskriklik; Ek het hom nie gevra waar hy vandaan was nie, en hy het my nie vir my gesê nie; maar hy het vir my gesê: Kyk, jy sal swanger word en ‘n seun baar; drink dan geen wyn of sterk drank nie en eet niks onrein nie, want die seun sal ‘n nasireër wees tot God van die geboorte tot die dag van sy dood. ‘” Rigters 13: 21-23 ” Die Engel van die Here het nie meer verskyn nie Mano’ah en sy vrou. Toe het Mano’ah geweet dat hy die Engel van die Here was.   En Manóag het aan sy vrou gesê: “Ons sal sekerlik sterwe, want ons het God gesien.” Maar sy vrou het vir hom gesê: “As die Here ons wou doodmaak, sou hy nie ‘n brandoffer en ‘n graankos aanvaar het nie. wat aan ons hande gegee het, of ons al hierdie dinge laat sien het of nou sulke dinge aan ons bekend gemaak het.

 

Van CCC 332 [8] “Engele is sedert die skepping en deur die geskiedenis van verlossing teenwoordig, en het hierdie verlossing van ver of naby aangekondig en gedien tot die vervulling van die goddelike plan: hulle het die aardse paradys gesluit; beskermde Lot; Hagar en haar kind gered; het Abraham se hand gebly; die wet gekommunikeer deur hul bediening; het die volk van god geleiaangekondig geboortes en roepings; en het die profete gehelp om net ‘n paar voorbeelde te noem. Uiteindelik het die engel Gabriël die geboorte van die voorloper en dié van Jesus self aangekondig. ” Ons is werklik geseënd om hierdie hemelse wesens te hê om te vra vir hul voorbidding en hulp. Maar ons moet dit onthou, hulle is slegs skepsels met meer intelligensie as ons, maar hulle antwoord net op God.Jesus, die Seun van God het gekom om die siekes te genees, die kreupeles te genees, die blindes te sien en die sondes van mense te vergewe. Die engele is geskep om Jesus en Eer Maria te aanbid en te dien. Dit is die hoofrede waarom satan dit verwerp het (aangesien hy as ‘n Serafim-engel geskape is), maar hierdie onderwerp sal in ‘n ander toekomstige blog (demonologie) gedek word. Kom ons sluit met hierdie gebed.

Ewige en ewige Drie-eenheid, Ons, roep u perfekte Threeness as een ware God aan, en dankie dat u die klein raaisels van u hemelse wesens met ons gedeel het. Ons bedank u vir die skep van helpers om ons te help op ons reis in die lewe. Ons vra ons beskermengele en al die engele in die hemel om ons op die reguit en smal pad te hou, die vyand wat voor ons staan ​​te veg en ons te help om ‘n nouer verhouding met Christus te bou. Ons vra dit in u mees volmaakte naam skepper god amen. In die Naam van die Vader, die Seun en die Heilige Gees. Amen!

God seën,

Aaron JP

 

 

 


[1] Gebede vir Pelgrimboek. www.magnificattours.com deur Gary Appelbes

[2] CCC 329

[3] Lukas 1: 18-25

[4] Lukas 1: 26-38

[5] Kategismus van die Katolieke Kerk 330

[6] Genesis 19: 15-17

[7] Numeri 22: 31-33

[8] Kategismus van die Katolieke Kerk, afdeling 332

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: