Is jy gereed om te sterf vir waarvoor jy glo?

Hoe sal jy so ‘n dapper stelling antwoord? Nou gaan hierdie vrae nie net vir Christene nie. Jy kan ‘n Boeddhist wees wat vervolging, ‘n Moslem, ‘n Ateïs in die gesig staar? Miskien het jy nie ‘n godsdiens nie, maar jy glo in iets. Kyk, meeste dele van die westerse wêreld, jy hoef nie bekommerd te wees oor hierdie probleem nie. Jy kan glo in alles wat jy wil of nie in enigiets glo nie. Jy het hierdie menseregte. Maar in baie ander plekke regoor die wêreld. Afhangende van wie jy glo of waaraan jy glo, kan dit jou laaste tweede op aarde wees met daardie geloof.

Dr Martin Luther King Jr was ‘n goeie man. Hy het vir ons burgerregte geveg, is talle tyd in hegtenis geneem totdat hy op 4 April 1968 in Memphis, Tennessee vermoor is. President John F Kennedy is op 22 November 1963 vermoor. Hy was ‘n ondersteuner van die burgerregte-beweging gedurende sy tyd. Benazir Bhutto was die eerste Pakistaanse vroulike premier totdat sy teruggekeer het na haar land en is doodgemaak op 27 Desember 2007. Nou is hulle baie mense in ons mensgeskiedenis, wat dalk nie ‘beroemde’ name het nie, maar vir iets gesterf het glo in. U sal in werklikheid nie toelaat dat u opgeoffer word vir iets waarvoor u nie glo nie, iets wat vir u geen waarde het nie. As jy genoeg oortuiging het en dat jy in jou harte weet dat waaraan jy glo, waar is, gaan jy bereid wees om deur die hele myl te gaan om die waarheid te versprei, sodat almal dit sal hoor.

Leonardo Da Vinci was ‘n argitek, musikant, ingenieur, wetenskaplike en uitvinder. Hy het die eerste valskerm, eerste helikopter, eerste vliegtuig, eerste tenk, eerste herhalende geweer, swaaibrug, roeiboot en eerste motorvoertuig geskets. Da Vinci ontwerp ook oorlogsmasjiene. Maar in sy tyd beskou sommige van die mag hom ‘n revolusionêre, sommige kan hom wou hê om stil te bly oor sy idees. Tog staan ​​hy vas en bly die kursusse. Nou om te sê dit was so eenvoudig omdat ek dit getik het, sou ‘n skynheiligheid wees. Idees kom en gaan soos ‘n draaideur by die Mall. Maar vroeër of later gaan jy ‘n punt bereik, waar jy nie meer gaan wegkruip nie. Waar gaan jy uit en sê ek glo hierin, die een of die ander. Idees moet gedeel word en nie onderdruk word nie. Tog, wanneer dit by die Christene se gemeenskappe kom, lyk ons ​​nie om ‘n slaag te kry nie. Dit wil voorkom asof ons die probleemmakers in die wêreld is.

So, wat maak jou in Jesus Christus wil glo? Eerstens het ek ‘n skakel hier gedeel,

https://www.theguardian.com/world/2017/apr/14/what-is-the-historical-evidence-that-jesus-christ-lived-and-died

Jy kan dit uitkies. Ek weet dat die meeste mense nie in Jesus Christus glo nie. Ek is nie hier nie, en my blog is ook nie bedoel vir jou om in Jesus te glo nie. Ek hoop dit is ‘n besluit wat jy vir jouself sal maak. Maar vir my, met soveel dinge wat in my lewe gebeur het, is die situasies wat erger was en dit nie gedoen het nie, ‘n wonder vir my. Die lewe is ‘n wonderwerk van homself. Ons het voëls in die lug, water om te drink en masjiene wat ons help om vandag in die wêreld te gaan. Maar wat is waar, Christelike geloof? Wat maak ‘n persoon, laat homself lewendig verbrand of deur diere geëet word?

Jesus Christus is die Seun van die Lewende God. Dit is wat ek glo. Dit is die waarheid vir my. As jy Jesus sien as net ‘n onderwyser wat eens geleef het, of dalk glo jy nie in hom nie. Dit is ook goed. Hy het ons nie minder lief nie as die ander een. Ek waardeer ‘n persoon, gegrond op sy of haar besluite en keuses wat hulle in die lewe maak. Jy hoef nie te glo in wat ek glo nie, maar wees respek daarvoor. Ek het groot mense ontmoet wat Budda of Allah aanbid, dit het hulle nie verhinder om vir my ‘n mens te wees nie. So, waarom sou ek nie dieselfde vir die ander persoon doen nie? As ‘n huis aan die brand was en iemand hulp nodig gehad het en jy kon hulle help om hulle veilig te herwin voordat die ambulans en brandweerwaens na die toneel kom, sou jy die risiko hê om ‘n Moeder van vyf kinders te red? Hierdie blog is gemaak vir jou om te gaan sit en te dink. Om te dink en te dink.

Wanneer die tye in ons menslike geskiedenis kom en ons met moeilike situasies te staan ​​kom, hoe reageer ons? Hoe sal ons reageer? Jy kan trots wees en spogend wees as jy nog nooit daar was nie. Ek het aan ‘n jong soldaat gesê toe ek in die weermag was, dat jy nooit weet hoe jy in Combat gaan reageer nie, totdat jy die eerste koeël verby jou kop kry. Wanneer jy in ‘n lewens- en doodsituasie weet, weet jy nooit hoe jy sal reageer nie. So my vraag aan my leser is dit ….

Wat jy ookal glo in iets wat 100% waar is aan jou, is jy bereid om daarvoor te offer? Wil jy na die eindes van die aarde gaan? Wil jy jou lewe daarvoor neerlê? “Die waarheid sal julle vry maak” Johannes 8:32

beste,

Aaron J

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: