Ben je klaar om te sterven voor waar je in gelooft?

Hoe zou je zo’n gewaagde verklaring beantwoorden? Nu gaan deze vragen niet zozeer alleen voor christenen. Je zou een boeddhist kunnen zijn die wordt geconfronteerd met vervolging, een moslim, een atheïst? Misschien heb je geen religie, maar geloof je ergens in. Kijk, de meeste delen van de westerse wereld, je hoeft je geen zorgen te maken over dit probleem. Je kunt geloven in wat je wilt of ergens in geloven. Je hebt dit mensenrecht. Maar op veel andere plaatsen over de hele wereld. Afhankelijk van in wie je gelooft, of waar je in gelooft, kan het je laatste seconde op aarde zijn met die overtuiging.

Dr. Martin Luther King Jr. was een geweldige man. Hij vocht voor onze burgerrechten, werd vele keren gearresteerd totdat hij op 4 april 1968 in Memphis, Tennessee werd vermoord. President John F Kennedy werd vermoord op 22 november 1963 Hij was een aanhanger van de burgerrechtenbeweging gedurende zijn tijd. Benazir Bhutto was de eerste Pakistaanse vrouwelijke premiester, totdat ze terugkeerde naar haar land en op 27 december 2007 werd vermoord. Nu zijn er veel mensen doorheen onze menselijke geschiedenis geweest, die misschien geen “beroemde” namen hebben, maar zijn gestorven voor iets dat ze geloof in. In werkelijkheid zal Je jezelf niet toestaan ​​opgeofferd te worden voor iets waar je niet in gelooft, iets dat geen waarde voor je heeft. Als je genoeg overtuiging hebt en je weet in je hartenhart dat waar je in gelooft waar is, je bereid zult zijn om door alle mijlen heen te gaan om de waarheid te verspreiden, zodat iedereen het zal horen.

Leonardo Da Vinci was een architect, muzikant, ingenieur, wetenschapper en uitvinder. Hij schetste de eerste parachute, eerste helikopter, eerste vliegtuig, eerste tank, eerste herhalende geweer, zwaaiende brug, peddelboot en eerste auto. Da Vinci ontwierp ook machines van oorlog. Maar gedurende zijn tijd beschouwen sommigen die aan de macht zijn hem als een revolutionair, sommigen wilden misschien dat hij zich stil hield over zijn ideeën. Toch stond hij standvastig en bleef hij de cursussen volgen. Nu om te zeggen dat het zo eenvoudig was omdat ik het typte, zou een hypocriete leugen zijn. Ideeën komen en gaan als een draaideur in de Mall. Maar vroeg of laat bereik je een punt, waar je je niet meer gaat verstoppen. Waar je naar toe gaat en zegt dat ik in deze, die of de andere geloof. Ideeën moeten worden gedeeld en niet worden onderdrukt. Maar als het gaat om de christelijke gemeenschappen, lijken we geen pas te krijgen. Het lijkt erop dat we de probleemmakers in de wereld zijn.

Dus waarom zou je willen geloven in Jezus Christus? Eerst deelde ik hier een link,

https://www.theguardian.com/world/2017/apr/14/what-is-the-historical-evidence-that-jesus-christ-lived-and-died

Je kunt dit bekijken. Ik weet dat de meeste mensen niet in Jezus Christus geloven. Ik ben niet hier, en mijn blog is ook niet bedoeld om in Jezus te geloven. Dat, ik hoop dat dit een beslissing is die je voor jezelf zult maken. Maar voor mij, met zoveel dingen die in mijn leven zijn gebeurd, is de situatie die erger had kunnen zijn en dat het niet gebeurde een wonder voor mij. Het leven is een wonder op zichzelf. We hebben vogels in de lucht, water te drinken en machines die ons helpen de wereld van vandaag in te gaan. Maar wat is waar, christelijk geloof? Wat maakt een persoon, laat hij zich levend verbranden of wordt hij opgegeten door dieren?

Jezus Christus is de Zoon van de levende God. Dat is wat ik geloof. Dat is de waarheid voor mij. Als je Jezus ziet als slechts een leraar die ooit heeft geleefd, of misschien geloof je niet in hem. Dat is ook goed. Hij houdt niet minder van ons dan de andere. Ik waardeer een persoon, gebaseerd op zijn of haar beslissingen en keuzes die ze in het leven maken. Je hoeft niet te geloven in wat ik geloof, maar wees daar respect voor. Ik heb geweldige mensen ontmoet die Budda of Allah aanbidden, het weerhield hen er niet van een mens voor mij te zijn, dus waarom zou ik niet hetzelfde doen voor de ander? Als een huis in brand stond en iemand hulp nodig had en je kon ze veilig hergebruiken voordat de ambulance en brandweerauto’s ter plaatse kwamen, zou je het dan riskeren om een ​​moeder van vijf kinderen te redden? Deze blog is gemaakt om te gaan zitten en na te denken. Om nog meer te denken en na te denken.

Wanneer de tijden aanbreekt in onze menselijke geschiedenis en we worden geconfronteerd met moeilijke situaties, hoe reageren we dan? Hoe zouden we reageren? Je zou trots en opschepperig kunnen zijn, als je het nooit was. Ik vertelde een jonge soldaat toen ik in het leger was dat je nooit weet hoe je in gevecht reageert, totdat je die eerste kogel voorbij je hoofd krijgt. Wanneer je in een situatie van leven en dood bent, weet je nooit hoe je zult reageren. Dus mijn vraag aan mijn lezer is dit ….

Wat je ook gelooft in iets dat 100% waar is voor jou, ben je bereid je hiervoor op te offeren? Bereid om daarvoor naar de uiteinden van de aarde te gaan? Wil je je leven ervoor opleggen? “De waarheid zal u vrijmaken” Johannes 8:32

Het beste,

Aaron J

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: