Voorbereiding vir Lent

Broers en Susters in Christus. Dit is weer daardie tyd in die kerk om ons veertig dae voorbereiding vir die Heilige Week te begin. Ek weet wat jy dink? Het ek dit nie al gedoen nie? Hoekom moet ek soos ander jare dieselfde roetine volg? Broeders, ons moet nie met ons persoonlike verlossing belas word nie! Soos Paulus die apostel van Christus gesê het, Handelinge 4:12 “En daar is geen verlossing in niemand anders nie, want daar is geen ander naam onder die hemel wat onder mense gegee word waardeur ons gered moet word nie.” Dit is meer as om nie net Vrydae vleis te eet nie. Dit is op die bedoeling van die gelowige van God wat die allerbeste van homself wil gee. Saint Thomas Aquinas in sy Summa Theologiae Artikel 1, afdeling 12 “Voorneme, soos die woord aandui, beteken” om iets te neig. “ Nou het albei die aksie van die ruiter en die beweging van die ding beweeg, geneig tot iets. Maar dat die beweging van die ding beweeg neig tot enigiets, is as gevolg van die aksie van die mover. Gevolglik behoort voorneme eerste en hoofsaaklik tot dit wat tot die einde toe kom: daarom sê ons dat ‘n argitek of enigiemand wat gesag het, deur sy opdrag ander beweeg na wat hy beoog. Nou beweeg die testament al die ander kragte van die siel tot die einde, soos hierbo getoon (I-II: 9: 1). Daarom is dit duidelik dat voorneme, behoorlik gesê, ‘n daad van die wil is. ” God lees ons hart en ken ons beter as ons self ken.Ons aksies is wat uiteindelik tel. Nie of ons iets perfek gedoen het nie, maar wat was ons einddoel. Almsgiving is nog ‘n belangrike rol tydens die Lent. Ons moet nie die weduwee, die hongerige kind of die armes verwaarloos nie. Kom ons sê ek was in Indonesië en my familie het net ‘n gebakte vis met ‘n bietjie rys en groente gehad. Ek het opgemerk my buurman, wat is ‘n weduwee en sy ha is drie klein kindertjies en niks het om te eet. My natuurlike optrede sou wees om vir myself te sorg. Maar omdat ek God liefhet vir al die seëninge wat hy aan my bewys het, sal ek nie barmhartigheid gee en die helfte van my kos aan hierdie arm weduwee gee nie? Dit moet nie aanvaar word dat sy geen manlike familie het om haar te versorg nie, maar wat is haar behoefte op daardie tydstip. Dit is maklik om te sê, “Ek sal vir jou bid.” Maar sorg jy vir die behoefte van die individu? Levitikus 23:22 En as jy die oes van jou land maai, mag jy jou land nie na sy grens oes nie, en jy mag die opbrings nie versamel ná jou oes nie; Julle moet dit vir die armes en vir die vreemdeling verlaat. Ek is die Here julle God. “

 

Tobit 13: 6 “As jy hom met jou hele hart en met jou hele siel bekeer, om te doen wat waar is voor hom, dan sal hy jou bekeer en jou aangesig nie van jou verberg nie. Maar kyk wat hy met jou sal doen; dank hom met jou volle stem. Prys die Here van geregtigheid en verhef die Koning van die eeue. Ek dank hom in die land van my gevangenskap, en ek wys sy mag en majesteit aan ‘n volk van sondaars.Keer terug, julle sondaars, en doen reg voor hom; wie weet of hy jou sal aanvaar en jou genadig sal wees? ” God wil hê dat jy genade teenoor jou broer en susters moet bewys. Hoe kan mens die troon van God nader en sonde teen sy broer hê? Hoe kan jy vra vir die voorbidding van die engele en die heiliges as jy ‘n vuil hart het? U gebede sal tevergeefs wees! As jy deur God vergewe wil word, moet jy genade bewys. Jesus Christus self verduidelik in Matteus 5: 21-26 “Julle het gehoor dat aan die oue manne gesê is: Jy mag nie doodmaak nie; en elkeen wat doodslaan, sal aanspreeklik wees vir die oordeel.   Maar Ek sê vir julle dat elkeen wat kwaad is vir sy broer, geregtigheid sal hê; Elkeen wat sy broeder beledig, sal aan die raad aanspreeklik wees; en elkeen wat sê: Julle dwaas! sal aanspreeklik wees vir die hel van vuur.   So as jy jou gawe by die altaar aanbied en daaraan dink dat jou broer iets teen jou het, laat jou gawe daar voor die altaar en gaan; Eerstens met jou broer versoen word, en kom dan jou geskenk aan.  Maak gou vriende met jou aanklaer, terwyl jy saam met hom na die hof gaan, dat jou beskuldigde jou nie oorhandig aan die regter en die regter nie, en jy in die gevangenis gesit word; Waarlik, ek sê vir jou, jy sal nooit uitkom totdat jy die laaste pennie betaal het nie. ” Jou eie dwaasheid sal jou einde wees. Vergewe en die Here sal jou sondes vergewe. Moenie toelaat dat jou harte my broers en susters verhard nie.

 

Kom ons onthou die God wat ons baie liefhet en elke dag van ons lewens naby ons wil wees . Mag die genade van Christus ons nader aan sy hart bring. Mag ons harte oop wees vir die Ewige Woord van die Lewende God, sodat ons in die boodskap van vrede kan deel. God seën jou gedurende hierdie veertig dae broeders!

 

lief te hê,

 

Aaron JP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: