Die dwaasheid van sterf in die sterflike sonde

Wanneer die geregtigheid van God naby is, dan kan ons eers deur sy genade die foute van ons pad sien! Maar wanneer iemand wat so diep in sy sterflike sondes is, kan hy nie meer die verskil tussen die lig en die duisternis vertel nie. O, dwaas Christen, waarom het jy so lank gewag vir jou bekering? Dokter van die Kerk, Saint Alphonsus Liguori, deel in sy boek Voorbereiding vir die Dood p.84-86, dat ‘n siel in daardie toestand ‘groot angs’ voel. Sy gewete word dan ‘n martelingskamer, want dit onthou al die sondes van sy bestaan.   Maar in plaas van om te bekeer, dink daardie siel net aan hoe miskien medisyne hulle kan genees, of dat hulle ‘n bietjie meer tyd kry om die finale genot van die lewe te geniet! Soos die slegte teef aan die kruis, in plaas van om Jesus vir genade te vra, verloën jy jou Verlosser en verwelkom jou vader die duiwel in jou lewe! Hoe verskriklik is die tugtiging van daardie siel daarvoor, die oordeel van God. Psalms 111: 5-10 “Hy gee kos vir diegene wat Hom vrees; Hy onthou sy verbond vir ewig.   Hy het sy volk die krag van sy werke gewys en aan hulle die lande van ander nasies gegee. Die werke van sy hande is getrou en regverdig; al sy bevele is betroubaar. Hulle is vir ewig en ewig gevestig, in trou en opregtheid ingestel. Hy het verlossing vir sy volk gegee; Hy het sy verbond vir ewig geheilig en heilig is sy naam. Die vrees van die HERE is die begin van die wysheid; Almal wat sy bevele volg, het goeie verstand. Aan hom behoort die ewige lof. “

 

 

Hoeveel siel verlang die genade van God, maar dit ontsnap hulle. Hoe kan ‘n mens aan God dink wanneer hulle hul naam noem? Die duiwels sal wag om jou na die putte van die hel te sleep. Saint Thomas Aquinas in hierdie Summa Theologiae Q.97, artikel 1 het sy begrip van die straf van die hel gegee. “Volgens Basil (Homilia vi in ​​Hexaemeron en Hom. Ek in Ps. 38), by die finale reiniging van die wêreld, daar sal ‘n skeiding wees van die elemente, alles wat suiwer en edel is wat hierbo bly vir die heerlikheid van die geseënde, en alles wat onbetaamlik en sleg is, word neergewerp vir die straf van die verdoemdes. Sodat net soos elke skepsel aan die geseënde saak van vreugde, so sal al die elemente lei tot die marteling van die verdoemdes, volgens Wysheid 5:21, “sal die hele wêreld met die onwyse teen Hom veg.” Dit word ook aan Goddelike geregtigheid, dat terwyl hulle van een na sonde afgewyk het, en hulle beëindig het in materiële dinge wat baie en verskeie is, so moet hulle op baie maniere en uit baie bronne gepynig word. ” God se geregtigheid sal vinnig kom en vinnig. Aangesien ons nie die dag of die uur ken wanneer ons die beker van lyding (die dood) sal drink nie, moet ons nie wag tot later om bekering vra nie. “Ag! In hierdie lewe is hierdie dwaas lief vir hul dwaasheid; maar by die dood maak hulle hul oë oop en bely dat hulle dwaas was. Maar dit dien net om hul vrees vir die herstel van die boosheid te verhoog; en sterf in hierdie toestand, laat hulle hul redding baie onseker. My broer, nou jy hierdie punt lees, stel ek jou voor dat jy ook sê: Dit is inderdaad waar. Maar as dit waar is, sal jou dwaasheid en ongeluk nog groter wees, as jy na hierdie waarhede gedurende die lewe geweet het, versuim jy om betyds ‘n geneesmiddel toe te pas. Hierdie punt wat jy gelees het, sal ‘n swaard van hartseer vir jou wees by die dood. ” Dokter van die Kerk St Alphonsus Liguori

 

My medediensknegte van die Here, die Allerhoogste. Moenie wag totdat jy van ouds af is nie, of dink dat wanneer jy uit die werk gaan, dan en dan eers sal jy jou lewe aan Christus gee. Ons weet nie wanneer die beker na ons toe sal kom nie, so laat ons nou in ons trane van bekering baai. God wil nie hoor hoe jou familie gely het as gevolg van jou paaie of hoe jy wil dat slegte dinge nooit met jou gebeur nie. As jy geen reg het nie , dan is jy nie jammer vir jou dade nie. Lippediens sal nie jou verlossing wees nie, want dit sal tevergeefs gepraat word.   Ek bied hierdie voorskrif aan om u lewe te verhelp.

  1. Vra die Heilige Gees om jou hart oop te maak oor al jou sondes wat jy in jou lewe gedoen het. As jou hart nog nie vir hom oop is nie, bid God vir die genade om opgewek te word   aan jou en skryf jou sondes op papier neer.
  2. Sodra hy in jou hart praat en jy alles skryf, moet jy die aantal tye, frekwensie en dae wat jy ‘n bepaalde sonde gepleeg het, SKRYF .
  3. Vind ‘n priester of predikant wat jou belydenis sal hoor. Laat hulle weet dat jy omtrent ‘n uur en ‘n half daarvoor benodig. As jy nog nooit jou sondes bely het nie, het jy dalk ekstra tyd nodig.
  4. Deur dit neer te skryf, kan jy presies lees wat op die vraestel geskryf is. Jy hoef nie te probeer om die tye en datum te onthou nie, want jy sou dit alreeds afgeskryf het. Daardie nag sal die duiwel met sy volle toorn teen jou kom. Hy sal jou met nagmerrie en pyniging plaag om jou weg te skrik om jou sondes te bely. U sondes is sy “kettings” wat hy op u het. Solank jy ‘n sonde het wat onbevredig is, het hy en sy demone jou alle reg, omdat jy hulle genooi het.
  5. Verkondig die Heilige Maagd Maria vir jou beskerming. Bid haar om jou te bedek met haar Heilige Mantel, dat jy uit die nag uitkom. Jy sal geskud word, rusteloos, maar as jy op die genade van die Almagtige God vertrou, sal jy die moed hê om jou sondes te bely.
  6. Vra die Priester om ‘n bevredigende gebed oor jou te sê. Dit sal bind, bestraf en enige demone van jou weghou, sodat jy jou sondes in sy geheel kan bely. Moenie bang of skaam wees oor jou sondes nie, dit is ‘n truuk wat die duiwel gebruik om jou aan sy mag te hou.
  7. Nadat jy jou sondes sê en absolusie ontvang. Maak seker dat jy die boete wat voorgeskryf word, volg. Ek beveel aan dat u aanbod 3 versamelings van 9 dae Novena Masses vir die volgende voorneme.

* Vir die herstel van sondes en oortredings van (u volledige wettige naam) 1ste 9 dae Novena

* Vir danksegging aan die Heilige Gees om jou die genade te gee om al jou sondes te sien en hulle te bely ( 2de dag van Novena)

* Vir die genade van finale volharding en die genade van volharding ( 3de en finale stel nege dae-novena)

 

Uiteindelik, hou weg van die geleentheid van sondes en diegene wat u tot sonde bring. Dit kan beteken dat slegte vriendskappe, slegte verhoudings afgesny word. Om weg te bly van dinge wat u aandag van God afwend (dit is toegewyd aan sosiale media, uitdeel in die kroeë, ‘n losbandige lewenstyl, ens.). Jesus waarsku self oor ‘n siel wat gelewer word, maar vul nie sy huis (siel) met goeie dinge wat kwaad sal terugkeer, en jy sal erger wees as voorheen. Matteus 12: 43-45

 

Kom ons sluit met hierdie gebed, Jesus van Nasaret, jy is die Koning van die Heelal. Ek dank u vir die woorde wat gegee is en nie die woorde wat gepraat word nie. Help my medemens in sy persoonlike bekering en keer weg van sondes. Hoe lank is siele verlore gegaan, omdat jou boodskap nie gedeel word nie? Jou waarhede is onuitgesproke van vrees dat jy ‘n bigot genoem word en vervolg word? Mag jy ons die genade gee om ons hardhartige harte oop te maak en van sonde af te draai. Red ons, o Heer, uit die vuur van die hel.   Ons roep die Koningin van Hemel en Aarde die Heilige Maagd Maria aan vir haar mees kragtige voorbidding. Die genade wat jy haar gegee het, sal wees soos soet ruikende blomme aan ‘n siel wat God liefhet. Mag ons beskermengel ons help in hierdie vurige stryd om die siel. Mag ons in vrede rus. Amen!

 

Bekeer en glo in die evangelie van Christus Jesus!

 

Aaron JP

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: