Wees vore die Groot Oordeel troon van die Almagtige God

Broers en Susters laat ons saamkom om oor hierdie ewige waarheid te praat. Ons gaan op een punt in ons lewens doodgaan. Ons weet nie die tyd of die uur van ons einde nie, maar soos Biskop Augustinus van Hippo sê: ” Ons ander goed en kwaad is onseker; dood alleen as sekere “   Voorbereiding vir die dood, p.55   Hoekom word hierdie onderwerp nie meer oor gepraat nie? Ons as mens wil dit nie dink nie. Soms tree ons op asof, ons sal vir ewig op die aarde lewe en nooit sterf nie. Ek onthou wanneer ek deur Dubai reis, ek het ‘n man gevra toe sy verjaarsdag was. Hy het vir my gesê: “Ons vier nie ons verjaarsdag soos jy Westerlinge doen nie, ons glo (Islam) dat ons ‘n datum het wat ons gebore is en ‘n einddatum (dood). “Ek het destyds nie sy verklaring gekry nie, maar soos ek dit nou oorweeg, wat het hy my vertel, dat ons nou ‘n goeie lewe moet leef. Dit maak nie saak hoeveel geld jy maak nie, of hoe arm jy is. Dit maak nie saak hoe groot of klein van ‘n huis wat jy het nie. Dit maak nie saak of jy eiendom besit of nie. God is nie bekommerd daaraan nie. Wat hy bekommerd maak, is wat het jy gedoen met die tyd en die geskenke wat aan jou gegee is? ‘N Kind kan met sy fiets speel en die straat voor sy huis oorsteek, ‘n motor kan uit nêrens kom en hom tref, ” Ons ken nie die dag of die uur nie “. ‘N Man kan in die berg jag, uit die vorm wees en hard jag. Die weer verander en hy sterf van hipotermie.   “Ons ken nie die dag of die uur nie”.   ‘N Jong siel kan trou, het ‘n pragtige troue. Spandeer die nag saam met sy vrou. Sterf in sy slaap   “Ons ken nie die dag of die uur nie.”

 

St Bernard sê: “Die dood mag die lewe ten alle tye wegneem en op alle plekke moet ons, as ons goed wil sterf en ons siele red, altyd in die verwagting van die dood lewe “   Voorbereiding vir die dood, p.63  Deur altyd die dood voor ons oë te hê, maak ons ​​beter besluite. Ons sal regtig ons tyd neem om die regte dinge bo verkeerd te kies. Het ek vandag goed gedoen? Het ek geduld en omsigtigheid teenoor my buurman getoon? Het ek my tyd in diens van ander aangebied? Hierdie preek is nie net vir die Christen, Jode of Moslems nie, dit is vir elke siel wat deur die Almagtige God geskep word. Selfs as jy God nie ken nie, is sy wette in jou harte geskryf. U gewetens weet reeds wat goed is en wat boos is.   Kategismus van die Katolieke Kerk (CCC 1022)      “Elke mens ontvang sy ewige vergelding in sy onsterflike siel op die oomblik van sy dood, in ‘n bepaalde oordeel wat sy lewe na Christus verwys: óf toegang tot die geseënde hemel – deur middel van ‘n suiwering of onmiddellik – of onmiddellik en ewig verdoemenis. “   Aangesien ons nie weet wanneer ons tyd op is nie.   Wysheid 11:20   “Selfs afgesien hiervan kan mans op een asem val wanneer hulle deur geregtigheid vervolg word en verstrooi word deur die asem van jou krag. Maar jy het alles reggemaak met mate en getal en gewig “   St. Ambrose, St. Augustine, St. Cyril van Alexandrië, St John Chrysostom, St Basil, St Jerome, St Alphonsus Liguori, al hierdie vroeë kerkvaders, is deur die genade van die Heilige Gees geopenbaar dat elke mens so baie het genade toegeken aan hulle. Nadat al hierdie genade uitgeput is, sal God geregtigheid eis vir u vervolging. Daar was getuienisse dat ‘n kind wat die ouderdom van redenasie bereik het, ‘n godslastering teen God gepraat het en gesterf het en na die hel gegaan het. Daar is getuienis van iemand wat hul eerste sterflike sondes begaan en op die plek gesterf het, vir die ewigheid gestraf. So, hoekom sou jy ‘n kans kry en vir jouself sê: “Ek sal my weë môre verander.”   Hierdie versoeking kom van die duiwel en vertel jou dat jy môre daaroor kan bekommer. Maar bestraf hom terug en sê: “Kan iemand my ‘n môre maar God belowe?” Wie, maar God alleen, weet hoeveel kanse ek vir bekering sal kry? Hoe sal jy weet of jou beker vol is?Hoe weet jy dat God jou sal toelaat om te lewe tot die ouderdom van tagtig of as jy dit selfs tot twintig sou maak?

 

Job 14: 5   “Aangesien sy dae vasgestel is, en die getal van sy maande by jou is, en jy het sy grense aangestel om nie te slaag nie”   Elke dag as jy ‘n asem haal, is jy nader aan die einde. Moenie jou verlossing uitstoot tot môre nie. As jy weet dat jy nie reg is met God nie, bekeer jy jou sondigheid en kom terug na God. Kom terug na sy mees heilige woorde en lees sy mees heilige boek, die bybel. St Augustine sê   Voorbereiding vir die dood. P.66 “As jy dit op een of ander tyd moet verloën, hoekom verlaat jy dit nie op die oomblik nie? Miskien wag jy totdat die dood aankom? Maar vir die hardnekkige sondaars is die uur van die dood daardie tyd, nie van kwytskelding nie, maar van wraak. In die tyd van wraak sal Hy jou verdelg. “   U sal dadelik in die troon van God kom vir u oordeel. Volgens baie Teoloë sal twee boeke uitgebring word. Die Evangelie en die gewete van die sondaar. Die Evangelie sal lees oor hoe jy moet geleef jou lewe en die ander, oor wat jy eintlik het in die lewe. Die duiwel sal teenwoordig wees om al jou sondes voor God te bring en vir hom die dag en die uur wat jy jou sondes gepleeg het, te vertel. Jou Guardian Angel sal ook voor God getuig van al die geleenthede wat jy gegee het. Al die genade wat God aan jou gegee het om van jou sondes af te draai. Jou eie gewete sal voor God praat en vir hom sê wat van jou geword het. Afhangende van die toestand van jou dood. God sal besluit of jy na die Hemel, Hel of Vagevuur gaan. Dit is ‘n verskriklike ding om in die hande van God te wees vir jou finale oordeel, as jy nie voorbereid is nie.

 

Kom ons sluit hiermee. Want ek is ook in sy saak ingesluit. Kom ons sluit aan by hierdie gebed. Almagtige en Alwetende God, jy het alle reg om my te veroordeel vir my eerste sondes. Vir die oomblik toe ek dit begaan het, het ek myself in die oordeel verseël en die hel verdien. Ek erken dat baie voor my dood is, óf deur hul eerste sterflike sondes of hul honderdste te pleeg. Jy het my baie genade en geleenthede gegee om te verander en ek het nog nie. Ek smeek U, o genadevolle God, laat my jou nie meer aanstoot gee nie en laat die beker van my ongeregtighede nie volmaak nie, en bring jou volle en regverdige toorn oor my.   Ek smeek, deur die genade van Jesus Christus, wat in die wêreld gekom het om ons met God te versoen, om my sondes deur sy kosbare bloed te wegdoen. Om die hardheid van my hart te breek en my van die greep van my waansin te bevry. Breek die kettings van die duiwel wat my aan my sondes hou. Laat my hardloop na die Heilige Moederkerk en bekeer my van my misdade, ontvang absolusie en draai weg van die bose. Vra vir die voorbidding van my voogengel, die heiliges in die hemel saam met die Heilige Maagd Maria, vir die genade van   FINALE PERSERVERANSIE  en die   GENADE VAN PERSERVERANCE . Want ek wil liewer hier op aarde ly, en dan sal ek ewige straf ly, van julle geskei word. Hiervoor bid ons vir hierdie Mighty Mercy of God, Amen!

 

Bekeer jou en draai af van jou sondes, voordat dit te laat is, broeders,

 

lief

 

Aaron JP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: