Verlos ons van het kwaad o Heer

Het Onze Vader is het krachtigste gebed van onze tijd. Het is een gebed van God zelf. We moeten dit gebed dagelijks oproepen. Het belangrijkste deel van dit gebed is bijna onderaan. “Leid ons niet in verzoeking maar verlos ons van het kwade”. De meesten denken dat het kwaad gewoon ‘metaforisch’ is. We beschouwen het concept kwaad als slechts een idee. Het kwaad is verbonden met een schepsel. Het is verbonden met een gevallen engel, satan. Uit de passage van Jesaja 14: 12-15 “Hoe ben je uit de hemel gevallen, O Day Star, zoon van Dawn! Hoe u op de grond wordt gekapt, u ​​die de naties laag hebt gelegd! U zei in uw hart: “Ik zal naar de hemel ascenderen; boven de sterren van God zal ik mijn troon op de hoge plaatsen; Ik zal op de berg zitten in het hoge noorden; Ik zal boven de hoogten van de wolken ascenderen, ik zal mezelf als de Allerhoogste maken. ‘ Maar je wordt naar Sheol gebracht, naar de diepten van de Put. ” Mr. Jessie Romero MA in Theologie verklaart in zijn boek” Mama’s Boy ” pg.15 “Volgens de Heilige Traditie werd Lucifer voor de schepping van de wereld verteld over de Incarnatie, dat God een MAN zou worden in de baarmoeder van een Maagd. Dit was volstrekt onaanvaardbaar voor deze trotse serafijnse engel en daarom schreeuwde hij: “Non Serviam” (ik zal niet dienen) “. Ik zal zijn trotse jaloerse gedachten en zin afmaken. Lucifer zei eigenlijk: “Ik zal de Godmens Jezus Christus niet dienen, noch zal ik zijn moeder eren.” De vroege kerkvaders verklaren dat hij op het hoogste niveau stond van alle engelen. Hij was erg mooi. Hij kreeg de aarde om de leiding te hebben. Maar hij wilde zijn zoals God, hij wilde controle hebben. Toen hij deze woorden uitsprak, daagde een engel uit de lagere rang hem uit door te zeggen: “Wie is als God?” De lager geplaatste engel die hem berispte, was de aartsengel Michaël.

 

CCC (Catechismus van de katholieke kerk) 2852 “Een moordenaar vanaf het begin, (…) een leugenaar en de vader van leugens,” Satan is “de bedrieger van de hele wereld”. Door hem kwamen zonde en dood de wereld binnen en door zijn definitieve nederlaag zal de hele schepping “bevrijd zijn van de corruptie van zonde en dood.” Nu “weten we dat iemand die uit God is geboren, niet zondigt, maar dat Hij die uit God is geboren hem houdt, en de boze raakt hem niet aan. We weten dat we van God zijn, en de hele wereld is in de macht van de boze. “De Heer die jouw zonden heeft weggenomen en jouw fouten heeft vergeven, beschermt je ook en houdt je weg van de listen van je tegenstander, de duivel, dus dat de vijand, die gewend is om in de zonde te komen, je niet zal verrassen. Iemand die zichzelf aan God toevertrouwt, is niet bang voor de duivel. “Als God voor ons is, wie is tegen ons?” Na satan en alle andere engelen die kies ervoor om God te verwerpen, werd uit de hemel gegooid.Vanaf die tijd tot nu, zijn missie is om de mensheid te vernietigen.Hij verleidde onze eerste ouders en we verloren onze heiligmakende genade van het hebben van onze verbinding met God.Als je een volgeling van God bent, je bent onderdeel van deze oorlogvoering, het is een strijd voor je eeuwige ziel.Zelfs of je in God gelooft, Jezus, het is hun missie om je in eeuwige pijn te brengen, ze zullen je verleiden, je omkopen om kwaad te accepteren en zelfs te duwen je moet hen dienen. Je moet begrijpen dat de gevallen engelen een hiërarchie volgen heb enkele die zo sterk zijn als satan en sommige in de lagere rangen. Ze komen in ons leven wanneer we zonden begaan. Sins is de manier waarop ze je voor het eerst te pakken krijgen. Zie ze als wezens die een onzichtbare ketting dragen. Als je zonden begaat, ga je er in principe mee akkoord dat je eraan gebonden bent. Hoe meer je zondigt, hoe meer ketens je wordt toegevoegd. Het eerste doel is om je geweten te misleiden, het tweede doel is om een ​​leven van deugd achter je te laten en je uiteindelijk zover te krijgen dat je God verwerpt tot het punt dat je het volmaakte oordeel van God niet vreest en in de hel wilt zijn. CCC 391 “Achter de ongehoorzame keuze van onze eerste ouders schuilt een verleidelijke stem, in tegenstelling tot God, waardoor ze uit afgunst in de dood vallen. De Schrift en de Traditie van de Kerk zien in dit wezen een gevallen engel, genaamd “Satan” of de “duivel”. De Kerk leert dat Satan eerst een goede engel was, door God gemaakt: “De duivel en de andere demonen werden inderdaad van nature goed door God geschapen, maar door hun eigen doen werden ze slecht.”

 

Jezus Christus spreekt over de vijand. Nadat hij 40 dagen en nachten vast heeft gestaan ​​in Mattheüs 4: 3-11 “En de verzoeker kwam en zei tegen hem:” Als u de Zoon van God bent, beveel deze stenen om broden te worden. “   Maar hij antwoordde: “Er staat geschreven: ‘De mens zal niet leven van brood alleen, maar van elk woord dat voortkomt uit de mond van God.'” Toen nam de duivel hem mee naar de heilige stad en zette hem op het hoogste punt van de tempel,    en hij zei tegen hem: “Als u de Zoon van God bent, werp u dan neer; want er staat geschreven: ‘Hij zal zijn engelen aan u onderwerpen’, en ‘op hun handen zullen zij u dragen,
opdat u uw voet niet tegen een steen slaat. “Jezus zei tegen hem:” Wederom staat er geschreven: “U zult de Here, uw God, niet verzoeken.”    Wederom nam de duivel hem mee naar een zeer hoge berg en toonde hem alle koninkrijken van de wereld en de glorie van hen;   en hij zei tegen hem: “Al deze dingen zal ik je geven, als je zult vallen en me aanbidden.”   Toen zei Jezus tegen hem: “Weg, Satan! want er staat geschreven: ‘U zult de Here, uw God, aanbidden en Hem alleen dienen.’   Toen verliet de duivel hem en zie, engelen kwamen en dienden hem. Matteüs in zijn evangelie laat ons zien dat de duivel de woorden in de Bijbel kent. Hij zal iets goeds gebruiken en het verdraaien om je af te gooien, waardoor je God uitdaagt zoals hij deed. Maar Jezus kent ook de Heilige Schrift omdat HIJ HET WOORD IS !De bijbel heeft twee auteurs. De ene is de persoon die het heeft geschreven en God is de tweede auteur omdat hij de woorden inspireerde om te worden geschreven. De duivel wordt geslagen door God omdat hij geen macht heeft, noch enige autoriteit. Mattheüs toont ons opnieuw in hoofdstuk 8: 28-34 dat Jezus een groep duivels uitwerpt en ze smeken hem om in een kudde zwijnen te gaan. De demonen bezitten de zwijnen en ze rennen van de klif en verdrinken. Al deze boze geesten erkennen wie God is. Jezus naam is zo heilig dat “elke knie zal buigen, elke tong moet bekennen”. Ze kunnen er niet tegen om in zijn machtige aanwezigheid te zijn. Hetzelfde gezag dat Jezus heeft over de boze wordt doorgegeven aan zijn discipelen, die het dan doorgeven van paus tot paus, kardinaal tot kardinaal en bisschop tot bisschop.Het is de belofte die hij onze eerste paus Petrus heeft gegeven dat ‘de poorten van de hel niet de overhand zullen hebben’, Mattheüs 16:18.

 

CCC 2854 “Wanneer we vragen om bevrijd te worden van de boze, bidden we ook om bevrijd te worden van alle kwaad, heden, verleden en toekomst, waarvan hij de auteur of aanstichter is. In deze laatste petitie brengt de kerk alle ellende van de wereld voor de Vader. Samen met bevrijding van de kwaden die de mensheid overweldigen, smeekt ze de kostbare gave van vrede en de genade van volharding in afwachting van de wederkomst van Christus. Door op deze manier te bidden, verwacht ze in nederigheid van geloof de verzameling van iedereen en alles in hem die heeft “de sleutels van de Dood en Hades”, die “is en wie was en die komt, de Almachtige.” Om de Heilige Naam van Jezus te roepen is geloof vereist. Je moet erop vertrouwen dat zijn naam krachtig is. Je moet in je hart geloven dat hij de Zoon is van de Levende God, de Tweede Persoon van de Allerheiligste Drievuldigheid, de duivel en zijn demonen zullen je aanvallen, ze zullen je slaan met nachtmerries, zij zullen de mensen om je heen opwekken om je te laten zondigen. gebruik je geliefden om je te laten vallen. Kijk naar het leven van Sint-Antonius van de woestijn Hij kiest ervoor om God te volgen De duivel probeerde hem te verleiden om geen monnik te worden en door de genaden van God was hij in staat om hem te krijgen om de verleidingen te bestrijden. De duivel was zo boos dat hij fysiek viel St. Anthony aan en liet hem voor dood achter in een grot.   Zijn broeder monnik nam hem mee terug naar de grot en hij daagde de demonen uit in de Heilige Naam van Jezus Christus. Ze hadden niets meer aan deze monnik en werd weggejaagd door Jezus zelf. St. Anthony vroeg Jezus waarom hij hem fysiek niet hielp. Jezus wilde zijn vastberadenheid zien en omdat hij zich niet liet onderwerpen, dat Jezus hem zou beschermen, en hij Sint-Antonius genas en hem herstelde tot lichamelijke gezondheid. We moeten onze ondeugden uitdagen. We moeten vasten en bidden om onze fysieke zwakheden te overwinnen. We moeten boete voor God aanbieden om ons te helpen groeien in heiligheid. God staat deze verleidingen toe om ons te helpen onze zwakheden te overwinnen en in Zijn Naam moeten we alles overgeven aan de wil van God, en hij zal onze zielen zuiveren. Elk lijden, elke kwelling, elke pijn is bedoeld om aan God te worden aangeboden. Zodra we het echt aan God aanbieden voor onze redding, kan hij in ons werken, wanneer we loslaten en GOD LATEN , wat betekent dat je je persoonlijke trots opgeeft en nederigheid aanbiedt. Nederigheid is het beste wapen tegen de krachten van de duisternis. Zijn Moeder de Gezegende Maagd Maria is een sterke voorstander. Jezus Christus heeft haar gekroond als koningin. Zij is de koningin van alle engelen en alle heiligen. De demonen vrezen haar vanwege haar eenvoud en nederigheid. Bidt de Heilige Rozenkrans en zij zal je te hulp komen!

 

Laten we samen met dit gebed eindigen. Allerheiligste en altijd liefhebbende God. Je schenkt ons de ware aanwezigheid van je Zoon Jezus op aarde in de Allerheiligste Eucharistie. In de machtige naam van Jezus berispen we de duivel en zijn demonen. We bestraffen zijn valse leugens en valstrikken om ons naar de hel te sturen.   We vragen door de voorspraak van Sint, Michaël de Aartsengel en de Koningin van Hemel en Aarde, de Heilige Maagd Maria om ons te beschermen tegen de aanvallen van de boze. Mogen ze me leiden op het rechte en smalle pad naar de hemel. We vragen dit door Christus onze Heer Amen!

 

God zegene je,

 

Aaron JP

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: