Meditasie 01/27/2019

Die evangelie van Lukas begin almal vertel hoe hy sy persoonlike navorsing gebruik het en ondersoek het om sy boek saam te stel. Om ‘n dokter te wees, wys dit duidelik hoeveel liefde en versigtig ontwerp is, detail wat hy in sy skryfwerk gestel het. Die Woord is God geïnspireer deur die Heilige Gees, wat help om die skrywer te lei in hoe die boodskap van God gedeel moet word. So, as jy God se heilige boek lees, Die Bybel, kan ons as gelowiges van God vertrou dat sy woorde waar is. Wanneer Lukas sy skryf begin, skryf hy aan ons. Theophilus in Grieks beteken “vriend van God”.   Hy gee ons die leser ‘n hartlike welkom in die lewe van Jesus Christus. Jesus keer terug na Galilea nadat hy die duiwel in die woestyn oorwin het, en almal in die distrik praat oor hom. Hy kom na sy dorp Nazareth en gaan na die plaaslike sinagoge om op die sabbat uit die boek te lees. Hy lees van die profeet Jesaja. God gee sy volk hoop. In hierdie lesings praat God van die Gesalfde wat die evangelie sal bring, en die gevangenes vryheid sal verkondig. Hy sal die blindes genees en die onderdruktes vrylaat. Om die verdrukte vry te verkondig. Jesus rol die boekrol op en gaan sit. Almal kyk na hom en hy praat, “Vandag word hierdie Skrifgedeelte vervul in jou gehoor!”   Die evangelie is die verkondiging van die Woord van God wat in die harte van die mense lewend word. Nie net in boeke geskryf nie, maar lewend in elke hart wat die woord van God hoor. Die Gees is die Heilige Gees wat by Jesus is, wat bewys dat Jesus die tweede persoon van die Heilige Drie-eenheid is. Wanneer Jesus gedoop was, het die Heilige Gees uit die hemel neergedaal om saam met hom en God het gesê: “T sy is my B eloved Seun, wie Ek ‘n welbehae”. God kom soos die vleeslike woord, om die mag van die duiwel te verbreek en die dood te vermors. Dood in sonde. Slegs God het die mag om sondes te vergewe. Hy bring hierdie kosbare daad van vergifnis toe hy sy dissipels gesalf het en aan hulle die Owerheid gegee het om sondes op die aarde te vergewe. Hy bring genesing in jou verstand, liggaam en siel. Dit is ‘n geskenk wat vrylik deur God gegee word as ons kies om sy genade te aanvaar. Sondes blind ons vir die waarheid. God is die waarheid. Deur die Woord van God te aanvaar, verloor ons die skaal van ons oë, want Jesus het die skubbe van Paulus die Apostel verwyder ná drie dae van vas en gebede toe hy genees is. Ons is onderdruk deur die wêreld, die vlees en die duiwel. Jesus het die krag om die kettings te breek, omdat hy homself as die perfekte offer aan God aangebied het om die gaping te oorbrug en ons toe te laat om hemel toe te gaan. Jesus het die Woord van God vervul omdat hy die Lewende Woord is. Ons kan gesond gemaak word uit die genesende krag van God. Kom ons bekeer ons van ons sondes en hardloop na God voordat dit te laat is. Die lewe is tydelik, maar ons oordeel is vir ewig. Óf in die hemel of in die hel. Kom ons kies nou.

 

God seën,

 

Aaron JP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: