Meditaatio 01/13/2019

Monet ihmiset Pyhän Luukkaan kertomuksesta tästä evankeliumin lukemisesta ihmettelevät itseään, jos Johannes Kastaja on Messias. He ovat todistaneet hänen kutsuvan monia syntisiä muuntamiseen. He todistavat hänen haastavan Herodeksen siviilivaltaa ja julistaa Jumalan valtakunnan olevan lähellä.   He ihmettelevät, onko hän Elia tai yksi Jumalan muinaisista profeetoista, jotka tulivat takaisin. Mutta hän puhuu kansalle: ”Minä kastan teidät vedellä; mutta se, joka on voimakkaampi kuin minä tulen, jonka sandaalit eivät ole kelvollisia purkaa; hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella. ” Fyysisesti hän on Jeesuksen serkku, mutta siitä hetkestä lähtien, kun hän oli äitinsä Elizabethin kohdussa, kun Korkeimman Äiti , Maria tuli katsomaan häntä, Jeesus, joka Onko sana Incarnate pyhitetty hänelle, kun hän oli Marian kohdussa. Hän tiesi sydämensä syvyydestä, että Jeesus on Jumalan Poika. Tämä on yksi Pyhän Hengen Jumalan lahjoista. Tiedon lahja annettiin Johannekselle ja hän ymmärsi hänen tehtävänsä. Hänen oli tarkoitus saada Israelin kansa valmiiksi Jeesukseen.

 

Kun Jeesus tuli lopulta kastetuksi veteen, hänellä ei ollut syntiä. Mutta täysin antautua Jumalan tahtoon hän tarjosi itsensä. Kun Johannes Kastaja kaatoi vettä Jeesuksen pään päälle, avasi taivas. Pyhän kolminaisuuden ilmestyminen näkyy tässä evankeliumissa. Jumala Pyhä Henki tuli taivaasta pyhäksi Jumalan Poika. Isä Jumala puhui taivaasta ja sanoi: “Sinä olet minun rakas Poikani; teidän kanssanne olen hyvin tyytyväinen. ” Evankelista Luke on kirjoittanut kirjoituksessaan Jumalan mahtavasta armosta. Jumala, Isä, joka on täydellinen, lähetti Poikansa, Jeesuksen, joka on täydellinen tarjous ja jota siunasi Pyhä Henki, joka tarjoaa täydellisen siunauksen. Vain täydellinen Jumala voi tarjota täydellisen tarjouksen synnin lunastamiseen. Vain rakastava Jumala, joka rakasti meitä niin lähettänyt rakastavan Poikansa pelastamaan meidät. Jumala haluaa pyhittää kaikki. Siksi hän valitsi kalastajan, jota myöhemmin kutsuttiin Peteriksi ”rockiksi”. Tämä perusta, jonka Jeesus perusti, oli tuoda meidät taivasten valtakunnan perheeseen.   Jeesus antoi Pietarille ja kaikki apostolit valta kastaa, antaa absolutions varten synnit anteeksi vihkiminen Menin Holy tilauksia, siunaa avioliitot, jotka tarjoavat pyhä chrism sairaiden ja ennen kaikkea tuoda läsnäolo Jeesuksen pääalttarin meille kuluttaa. Meidän on aina muistettava, että nämä ovat lahjoja, joita emme ansaitse. Jumala tarjosi sen vapaasti, koska hän rakasti meitä ja haluaa pelastaa meidät. Meidän kaikkien on vastattava puheluun ja tarjottava hänelle, joka on Pyhä, korkein kiitos. Kristus on meidän vahvuutemme, hän on meidän ruokamme, kuten St. Padre Pio sanoi. Olkaamme nyt hyviä johtajia maailmalle ja tuomme edelleen enemmän sieluja Jumalalle ja tuomme hienoimmat lahjat juhliin. Tehkäämme hyvää tässä elämässä ja näyttäkää rakkautta. Sillä Jumala tuomitsee meidät siitä, kuinka paljon me olemme rakastaneet maan päällä. Kuinka me olemme rakastaneet pyrkiä tuomaan valtakuntansa muille.

 

Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimessä Aamen!

Aaron JP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: