Meditasjon 12/16/2018

Når han ser på evangeliet fra evangelist Lukas ( Lukas 3: 10-18 ), deler han historien om hvor mange som kom til Johannes Døperen for råd. John forteller folket å “dele kappene sine hvis de har to sammen med ekstra mat.” Til skattemyndighetene forteller han at de skal “slutte å samle mer enn det som er foreskrevet”. Til soldatene, “ikke utøve utpressing, ikke falsk anklager noen og vær fornøyd med lønnene dine”.   Johannes Døperen forteller ikke at noen skal gjøre noe radikalt. Bare vær en snill, hjertelig person. Bibelen er skrevet i en typologi stil. Dette betyr at en historie er et forspill til Det Nye Testamente. Her forbereder John veien for Messias kommer. Han leder folket i en fornyelse for å bli åpnet for Frelserens ord. Som de gamle profetene, kaller han omvendelse og blir åpen for Guds almelige leves ord.

 

Johannes Døperen svarer folkene som tenker og spør seg om han er Messias, verdens Frelser. «Jeg døper deg med vann, men den som er mektigere enn jeg kommer, hans sandalsrem er jeg ikke verdig å løsne. Han vil døpe deg med Den Hellige Ånd og ild. Hans gaffelgaffel er i hånden, for å rydde sitt terskelgulv og å samle hveten i sin låve, men hanen vil brenne med uutslettelig ild. ” Han forteller folket at han bare er mannen som seg selv. Han, som dem, trenger også frelse. Han gjør bare Guds vilje som sendte ham. Han forteller dem at han er “Uverdig å løsne sine sandaler”. Guds Sønn er så stor at selv om han var nær hans nærhet, er han fortsatt en uverdig skapning for å være ved siden av Skaperen. Guds Sønn vil sende Den Hellige Ånd ( Lukas 24:49 ) og de vil motta den gaven de trenger senere for å spre sin lære gjennom verden. Han kommer også til rent hus. Han vil komme for å ødelegge djevelen og døden, og han vil samle de som er verdige og bringe med ham til paradiset. De som synder og avviser ham, vil dømme og sende til helvete.

 

Når vi forbereder oss på juledagen, la oss huske å forberede vårt hjerte som John forteller alle skal gjøre. La oss ikke kaste bort en dag på tomgang, men i å prøve å gjøre Guds verk i våre liv. Hjerte våre må være åpne for Jesus. Vi vet ikke når han kommer tilbake. Vi vet ikke når vår tid her på jorden vil ende. La oss høre på Mother Mary og Saint’s råd og alltid holde vårt fokus mot Kristus. Når vi har Kristus sentrert i våre liv. Vi, med sin nåde og barmhjertighet, overvinne de ubrukelige tingene og bringer våre brødre og søstre sammen igjen i verden for å tilbe ham.

 

Amen,

 

Aaron JP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: