Meditaatio 12/16/2018

Evankelista evankeliumista tarkastellaan ( Luukas 3: 10-18 ), hän jakaa tarinan siitä, kuinka monta ihmistä tuli Johannes Kastajaan neuvoa. John kertoo ihmisille, että “jakavat viittaansa, jos heillä on kaksi, sekä kaikki ylimääräiset ruoat”. Veronkerääjille hän kertoo heille “lopettaa kerätä enemmän kuin mitä on määrätty”. Sotilaille, “älä käytä kiristystä, älä ota vääriä syytöksiä kenellekään ja ole tyytyväinen palkkasi”.   Johannes Kastaja ei kerro kenellekään tehdä mitään radikaalisti. Ole vain ystävällinen, sydämellinen henkilö. Raamattu on kirjoitettu typologia-tyyliin. Tämä tarkoittaa, että yksi tarina on alkusoitto Uudesta testamentista. Täällä John valmistautuu Messiaan tulemiseen. Hän ohjaa ihmisiä uudistumiseen avattavaksi Vapahtajan sanoihin. Vanhojen profeettojen tavoin hän vaatii muutosta ja avoimuutta Jumalan Kaikkivaltiaan eläville sanoille.

 

Johannes Kastaja vastaa ihmisille, jotka ajattelevat ja kysyvät itseltään, onko hän Messias, maailman Vapahtaja. “Minä kastan sinua vedellä, mutta se, joka on mahtavampi kuin minä, on tulossa, jonka hihna, jonka sandaalit en ole kelvollinen purkaa. Hän kastaa sinut Pyhän Hengen ja tulen kanssa. Hänen käppyytensä on hänen kädessään, pyyhkäisemään puintiään ja keräämään vehnä hänen keramiikkansa, mutta kuori hän polttaa kietoutumattomalla tulella. ” Hän kertoo ihmisille, että hän on vain ihminen kuin he itse. Hän, kuten he myös tarvitsee pelastusta. Hän vain tekee Jumalan tahdon, joka lähetti hänet. Hän kertoo heille, että hän on “kelvoton irrottaa sandaalit”. Jumalan Poika on niin suuri, että vaikka hän olisikin lähellä läsnäoloaan, hän on edelleen arvoton olento, joka on Luojan vieressä. Jumalan Poika lähettää Pyhän Hengen ( Luuk. 24:49 ) ja he saavat lahjan, jonka he tarvitsevat myöhemmin levittäkseen opetustaan ​​maailman kautta. Hän tulee myös puhtaaseen taloon. Hän tulee tuhoamaan paholaisen ja kuoleman voimaa ja hän kokoaa ympärillään olevat, jotka ovat kelvollisia ja tuovat mukanaan paratiisiin. Ne, jotka tekevät syntiä ja hylkäävät hänet, tuomitsevat ja lähettävät helvettiin.

 

Kun valmistaudumme joulupäivän tuloihin, muistakaa valmistaa sydämemme, kun John kertoo kaikille tekemään. Älkäämme tuhlaamatta päivää tyhjäkäyntiin, vaan yritämme tehdä Jumalan työtä elämässämme. Sydämemme on oltava avoimia Jeesukselle. Emme tiedä, milloin hän palaa. Emme tiedä, milloin aika täällä maan päällä päättyy. Kuuntelemme äitiä Mariaa ja pyhän neuvoja ja pidämme aina keskitymme Kristukseen. Kun Kristus on keskittynyt elämäämme. Me armon ja armon avulla voitamme hyödyttömät asiat ja tuomme veljiämme ja sisaremme takaisin maailmaan palvomaan häntä.

 

Amen,

 

Aaron JP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: