Maria, Moeder van die Kerk

Die Heilige Maagd Maria, die Koningin van die Hemel en die Aarde. Ons Salige Moeder het baie titels wat aan haar gegee word. Regtig so, as gevolg van haar “Ja” vir die roeping van God die Vader, het sy getoon wat dit is om ‘n ware dissipel van Christus te wees. Van die geboorte van haar seun tot die kruisiging op Golgota was ons koningin saam met hom elke stap van sy aardse reis. Uit die Katekis van die Katolieke Kerk en die Heilige Skrif sal ek die rede voorlê, Maria is die Moeder van die Kerk.
Wanneer ons na CCC 963 kyk, verklaar dit dat die Maagd Maria erken en vereer word as waarlik die Moeder van God en van die Verlosser, dit is duidelik dan die moeder van die lede van Christus. Wie is hierdie lede? Die lede is jy, ek en elke Christen gelowige van die Woord van God. Weereens, sedert sy ‘ja’ vir God gesê het, was haar geskenk wat uit haar skoot gebloei het, die begin van ons geloof. Hy is die hoof van sy kerk en ons is die lid van sy liggaam. Petrus mag die sleutels van die koninkryk gegee word, maar ‘n veel hoër eer is aan sy ma gegee. Maria, wie is die moeder van Christus, is regs ook moeder van die kerk. “Trouens, die een wat sy as ‘n man deur die Heilige Gees beskou het, wat haar volgens die vlees werklik geword het, was niemand anders as die Vader se ewige seun, die tweede persoon van die Heilige Drie-eenheid nie. Daarom bely die kerk dat Maria werklik die “Moeder van God” is. Jesus Christus het self aan ons van die voet van die kruis oorgegee. Johannes 19: 26-27. Toe hy dit gedoen het, het sy die Moeder geword van die hele mensdom. Deur die Moeder van die Mensdom te wees, is sy met al God se kinders in ons gebede, wanneer ons die rooskleurig sê en wanneer ons vra vir haar voorbidding. CCC 507 “Maria en die maag is Maria die simbool en die mees volmaakte besef van die kerk.” Ons vrou wys ons hoe om nederig te wees in die volharding van die wil van God. Lukas 1: 43-44 “En waarom het dit my gegee, dat die moeder van my Here na my toe sou kom? Want kyk, toe die stem van jou groet tot my ore gekom het, het die kind in my moed gesukkel. “Die Heilige Gees het haar geopenbaar wie die Moeder van God was, maar soos haar Seun Jesus, kies Maria om ‘n dienaar te wees vir iemand wat het ‘n behoefte gehad. Sy het by haar neef gebly tot die geboorte van Johannes, die Doper en daarna teruggekeer. Die Kerk is ‘n verlenging van die Liefde van God op die aarde. Ons word almal geroep om diensknegte te wees en ‘n blink voorbeeld vir die hele wêreld.
CCC 968 “Op ‘n volkome enkelvoudige wyse het sy saamgewerk deur haar gehoorsaamheid, geloof, hoop en bring liefde in die verlosser se werk om die bonatuurlike lewe aan siele te herstel. Om hierdie rede is sy ‘n ma in die volgorde van genade. “Die genade is aan haar gegee voordat sy gebore is. Ons onthou die groet van die aartsengel Gabriël. Hy het die boodskap van God die Vader aan haar gepraat. Ek kan nie genoeg van haar ja tot God uitdruk nie. Sy was ‘n sterk persoon wat haar Skepper so lief gehad het. Haar begeerte in haar hart was om die mees getroue Joodse kind vir God te wees. “Om die verlossing van die wil te verlos, met alle harte sonder sonde, het sy haarself geheel en al aan die persoon en die werk van haar Seun gegee; sy het gedoen om die verborgenheid van verlossing saam met hom te dien en afhanklik van hom, deur God se genade “CCC 494. Ons moet altyd bereid wees om ons wil aan God oor te gee. Ons het hierdie vrees om dinge uit te laat. Ons wil in beheer wees van alles. Ons wil in beheer wees van alles …. ENIGE! Kan ons redding vir onsself bring? Kan ons enigiets doen om ons oorspronklike sonde te betaal as ons gebore is? Ons is onvolmaakte wesens. Ons kan nie so ‘n hoë prys betaal nie. Ons kan ‘n hele lewe leef en steeds nie die krag van God verlos nie. God moes sy seun Jesus stuur. Net hy was suiwer genoeg om homself as ‘n perfekte offer aan God die Vader te bied, in ander om hom te behaag en die verlossing van God aan mense te bring. Langs die pad na die lewe het God mans en vroue gekies om voorbeelde te hê wat in hierdie wêreld volg. Hulle het geen krag op hul eie nie. Dit is deur die Goddelike Voorsienigheid van God wat kies wat hy sal gebruik as ‘n vaartuig om sy woord aan die mense te bring. God herstel die uitverkore met wonderwerke, sodat hy sy genade en liefde vir die mensdom toon. Maria, wat gekroon word, is ‘n uitstekende intersessor. Toe sy by die troue in Kana, She, by haar was, het sy by haar seun gekom en vir hom gesê hulle is uit wyn. Sy het aan die dienaars gesê: “doen alles wat hy jou vertel.” Deur die geskiedenis, toe sy aan die drie klein kinders in Fatima verskyn het, het sy haar seun se opdrag gegee om die wêreld terug te bring van die rand van vernietiging. Sy het St. Dominikus die rozenkrans gegee om te bid vir die bekering van die wêreld en dit het voortgegaan om meer siele na die koninkryk van die hemel te bring.

“In die hemel opgeneem het, het sy nie hierdie spaarkantoor gelê nie, maar deur haar veelvuldige voorbidding bly ons die gawe van ewige saligheid.” Sy is lief vir elkeen van ons as haar kinders. Sy is lief vir jou as jy Joods, Muslin, Boeddhist of ‘n ongelowige is. Sy wil almal in die hele wêreld wys, hoe om haar Seun so lief te hê soos sy. Die Koningin van Hemel en Aarde, begeer ons almal om by die groot bankettafel in die hemel te wees. Sy was met die apostels van Christus op Pinksterdag. Sy was meer voorbereid as die uitverkore dissipels van Jesus om Heilige Gees te ontvang, want sy was reeds oorskadu deur Hom. Sy het die missie van haar seun Jesus verstaan ​​voordat hy die twaalf kies. Sy was deel van die plan van Almagtige God uit Genesis 3:15. Toe St Peter die Woord van God begin preek en die nuwe gelowiges gedoop het, het hy drie duisend siele in die nuwe kerk gevoeg. In my hart was Moeder Maria nie ver agter in die liefde van haar seun Jesus aan hierdie nuwe kinders van die Lewende Woord nie. “Ons Geliefde Moeder het die titel van advokaat, hulpverlener, begunstigde en mediatrix aangewys.” CCC 1370 “In die Eucharistie is die kerk soos dit aan die voet van die Kruis met Maria was, verenig met die offer en voorbidding van Christus.” Maria, Heilige Moeder van God is nou in die hemel, deel aan die Mis met die Heilige Drie-eenheid en al die engele en heiliges in die hemel. Sy word ook in elke massa op die aarde gehoor. St Padre Pio het in ‘n onderhoud gesê dat wanneer die Mis gevier word, al die Engele by die altaar prys en die Salige Moeder daar by hom is. Lukas 22: 15-20 Die tweede persoon van die Allerheiligste Drie-eenheid instel die Eucharistie. Wat ‘n kragtige geskenk wat ons gegee word. Wanneer die gesalfde hande van ‘n priester op die brood en die beker wyn hou, roep hy op dieselfde woorde wat Jesus vir sy dissipels vertel om in herinnering aan hom te herhaal. Mag ons koningin ons lei om haar seun Jesus na die hemel te volg.
Kom ons is naby aan hierdie gebed. Jesus, ons dank U dat U uit die hemel neerdaal en mens geword het en U as ‘n volmaakte offer aan God aangebied het vir ons verlossing. Ons dank God Almagtig vir die keuse van Maria en maak haar vol genade, sodat u in haar kan woon. Mag ons haar “ja” op ons eie pad volg en ons onsself ontken om ons kruis op te neem. Mag met haar mees kragtige voorbidding, saam met haar eggenoot St Joseph, die Kerk van jou seun Jesus beskerm, van alle skade wat gesien en onsigbaar is. Mag jy by ons wees by die uur van ons dood, sodat ons die hemelse maaltyd by jou kan geniet, o my God. Hiervoor bid ons deur Christus, onse Here, Amen!
God seën julle almal,
Aaron J-P

VOETNOTAS

[1] Lukas 1:38

[2] Lukas 1:35

[3] Markus 15: 40-41

[4] Kategismus van die Katolieke Kerk Paragraaf 963

[5] CCC 495

[7] Lukas 1:38

[8] Johannes 2: 3-5

[9] CCC 969

[10] Handelinge 2: 1-4

[11] Handelinge 2: 37-42

[12] CCC 969

verwysings
Uitgawe, I. B. (2001). Die Diadache Bybel. San Francisco: Midwest Teologiese Forum / Ignatius Press.

Vaticana, L. E. (Mei 2016). Kategismus van die Katolieke Kerk. Vatikaanstad: Libreria Editrice Vaticana.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: