Oletko seuraava Matthew?

Matteuksen kutsuminen
Matteus 9: 9-13- Kun Jeesus lähti sieltä, näki hänet, joka kutsuttiin nimeltään Matteus istuu veronkantajan vastaanottokodissa. “Seuraa minua”, hän kertoi hänelle ja Matthew nousi ja seurasi häntä. Kun Jeesus tapasi Matteuksen talossa, monet veronkantajat ja syntiset tulivat ja söivät hänen ja hänen opetuslapsensa kanssa. Kun fariseukset näkivät tämän, he kysyivät opetuslapsiltaan: “Miksi opettaja syödään veronkantajien ja syntisten kanssa?” Kuultuaan tämä Jeesus sanoi: “Ei terveitä, jotka tarvitsevat lääkärin, mutta sairaat. Mutta mene ja opi, mikä tämä tarkoittaa: “Minä haluan armoa, ei uhrausta.” Sillä en ole tullut kutsumaan vanhurskaita, vaan syntisiä. ”
Jokainen voi helposti sanoa itselleen: “jos Jeesus kutsuisi minua, minä olen valmis menemään ja olemaan hänen opetuslapsensa.” Mutta ole rehellinen itsellesi, voisitteko todella luopua kaikesta, jotta seuraat Kristusta? Päästäkäämme luopumaan fyysisistä juttuista, kuten rahaa tai mainetta tai muuta materiaalia. On monia esimerkkejä miehistä ja naisista, jotka ovat valinneet köyhyyden palvelemaan Herraa. Vaikeinta luopua on ohjaus. Voimme sanoa kyllä, luotan Herraan, mutta …. haluamme tuntea ohjauspyörän hallinnan. Mielestäni tämä on pelottavin asia. Ihmisluonto on halunnut hallita jotain. Mitä juot tai syö. Mitä aiot tehdä perheestänne, työssäoloaikasi jne. Elämämme tänään keskittyy ajankohtaan ja hallintaan. Se on tullut osa elämää.
Sallikaa minun murtaa tämä kappalekappale kappaleittain. Haluan keskittyä Jeesuksen reaktioon. Tiedämme ja uskomme, että hän on se, jonka Jumala Isä on lähettänyt. Tiedämme, että hän tänä aikana kulkee ympäri Israelia julistaen hyvää uutista ja kutsumalla miehiä seuraamaan häntä. Kun Jeesus käveli ja näki tämän ihmisen kaukaa, mitä mieltä olette päällikön reaktiosta? Onko hän näyttänyt inhoavalta tällaisen miehen kanssa? Verohallintarjoilijat eivät olleet yhtä hyvin kuin yhteisö, koska heitä nimitettiin keräämään rahaa roomalaisille miehille. Ei, Jeesus tiesi jo sydämessään, että Matteus tuntui kelvottomalta seurata Jumalaa. Jeesus Kristus alkoi tämän miehen kanssa rakkaudella ja myötätunnolla. Hän käveli matkalle rakkaudella ja halusi tuoda hänet taitokseensa. Matthew olisi voinut tuntea niin voimakasta, selittämätöntä henkilöä, joka puhui. Voin kuvitella, että ehkä syvälle sydämensä sydämessä hän tunsi, että Jumala oli puhumassa. Kristuksen voima oli tarkoitus näyttää tämän syntiselle. Jeesus puhui ja sanoi: “Seuraa minua”. Matteus ei kysynyt Jeesusta, “kuka sinä olet?” “Miksi minun pitäisi seurata joku, jota en edes tiedä”, hän olisi voinut löytää yhdeksän erilaista syytä haastaa hänet. Hän ei. Hän nousi ja jätti tehtävänsä ja seurasi häntä.
Matthew kutsui Jeesuksen taloonsa. Riippuen siitä, millainen elokuva tässä elämässäsi on ehkä katsonut elämässäsi, tiedät jo, että fariseukset ovat jo valittaneet tästä. “Kuinka tämä mies, joka itseään kutsuu Rabbi, syö ja juo näiden ihmisten kanssa?” Nämä “arvottomia, pahoja ihmisiä”. Tiedätkö “fariseuksia” elämässäsi? Oletko tavannut joku, joka on tuomitsevia, itse kuvattuja vanhursseja, jotka ovat parempia kuin ne, jotka eivät ole heidän tasollaan? He saattavat jopa olla kateellisia, koska Jeesus meni syömään syntisten kanssa sen sijaan, että he olisivat “täydellisiä ja vanhurskaita”. Mitä Jeesus tekee? Hän kuulee tämän ja nuhtelee heitä. Matthew tunsi niin nöyräksi, että tämä suuri opettaja soitti hänelle, hän tarjosi Jeesukselle parhaan. Hän tarjosi parasta ruokaa, parhaita juomia, parasta istuinta talossa. Kuinka suuri kunniata hän osoitti Jeesukselle.

Jeesus sanoi, että hän ei tullut kutsumaan vanhurskaita, mutta syntisiä muutokseen. Ensimmäinen askel on antaa kaikesta Jumalalle. Sinun täytyy todella kuolla itsestään ja toisessa olla avoin Jumalan sanaa kohtaan. Meidän on opittava päästämään irti niistä asioista, joita pelkäämme eniten. Voimme sanoa suullisesti, “luovutan elämäni sinulle”, mutta jos et antaudu sydämestänne, niin jumissasi. Et voi kokea todellista vapautta. Kun olet vastannut Herran puheeseen, kutsut Jeesuksen sydämeesi ja elämään, annat tuoreita taivaan kohtaloja saavuttaaksenne sydämesi ja pystymme sallimaan Luojan toimivan sinussa. Olemme kaikki sairas. Sen ei tarvitse olla fyysinen sairaus, vaan henkinen. Kun meillä on sairas sieluissamme, ruumiimme ja mieli kärsivät. Me emme voi olla avoinna Pyhän Hengen äänelle, ja sen vuoksi on hyvin vaikeaa kuulla Jumalaa kutsuvan sinua. “Armo”, jota Kristus kertoo fariseuksille, on hänen luomisensa hengellinen hyvinvointi. Armo voidaan osoittaa monessa muodossa. Nälkäisten ruokkimisesta, vaatteet alastomasta tai taloudellisesti auttamasta tarvitsevia, meillä on jokapäiväinen tilaisuus jäljitellä Kristusta päivittäisessä elämässämme.
Tunsin tämän kutsumisen syvemmälle kolme päivää sitten. Jumala on johtanut minut tähän matkaan. Kuten kuorinta sipuli, hän on kuorittu pois koko elämäni. Viimeksi vuonna 2016 tähän mennessä. Herra lyö minua armoilla. Kun kaksi päivää oli kulunut Blessed Sacramentissa, Jumala pystyi räjähtämään sydämeni lasin, joka antoi minulle todella seurata häntä ja tulla kuuliaiseksi kutsumuksessani henkilökohtaisesta kutsumisestani. Veljet ja sisaret, emme enää pidä kiinni asioista, joita emme voi hallita. Jos todella haluamme olla täydellinen, ristiinnaulkaamme Jumalalle ja hän näyttää hänen valonsa sydämeesi ja sielusi. Ainoastaan ​​Jumalan kautta, hänen kunniansa toteutuu. Anna hänen käyttää sinua St. Paulin tapaan, kuten St Matthew. Me kaikki olemme arvottomia olentoja, mutta Kristuksen armoilla hän voi käyttää meitä levittämään evankeliumia kaikessa maailmassa. Sienien muuttamiseksi ja muiden miesten pelastukseksi. Ole vahva ja kuten Matthew, vastaa puheluun ja älä katso takaisin veljiäni ja sisariani. Älä katso taaksepäin!
Parhaat,
Aaron J

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: