Iblis, penindas dunia

Melanjutkan dengan Bahagian 2 di sini, saya akan menerangkan bagaimana dosa peribadi (sukarela atau sukarela) membantu beliau dalam usaha untuk membawa jiwa turun dan mempercepatkan kemusnahan manusia. Dari blog terakhir saya, saya menerangkan bahawa ketika Tuhan menciptakan malaikat sebelum dia menciptakan dunia dan manusia, segala sesuatu mempunyai perintah pecking. Seperti struktur ketenteraan, anda mempunyai orang-orang yang paling dekat dengan Tuhan (seperti dia dulu) dan mereka yang berada di bawah (contohnya adalah malaikat penjaga), yang ditugaskan kepada setiap manusia yang dilahirkan. Kerana satu pertiga dari malaikat memberontak terhadap Allah dan dibuang dari langit ke jurang, sebuah perintah pecking ditubuhkan. Bumi adalah domainnya setelah Adam dan Hawa jatuh dari rahmat Allah. Jadi dia mempunyai hujan penuh segala-galanya di sekelilingnya. Ketika masa berlalu dan manusia mula mengisi bumi, ia tidak membuang masa untuk merosakkan hati manusia, yang menyebabkan banjir bumi dan Nuh membina Tabut. Kejadian 5: 32-5 5 TUHAN melihat betapa besarnya kejahatan manusia di muka bumi, dan setiap kecenderungan pikiran manusia menjadi jahat setiap masa. Tuhan menyesal bahawa dia telah membuat manusia di bumi, dan hatinya sangat bermasalah. Jadi Tuhan berfirman, “Aku akan menghapuskan umat manusia dari muka bumi, dan dengan mereka binatang-binatang, burung-burung dan makhluk-makhluk yang bergerak di tanah-karena aku menyesal bahwa aku menjadikan mereka.” Nuh mendapat kasih di mata Tuhan. Kerana Rahmat Tuhan, Nuh dapat tinggal bersama keluarganya bersama-sama dengan haiwan-haiwan terpilih untuk mengisi semula bumi. Anda mesti faham; Syaitan dan tenteranya telah mengawasi manusia sejak permulaan waktu. Mereka mempunyai kebolehan dan kemahiran ghaib yang diberikan kepada mereka, sekarang digunakan untuk membantu para pemimpin gelap mereka dalam membawa kematian manusia.

Kita juga melihat bagaimana syaitan terus mencabar Tuhan dan bahkan meminta izin untuk menyerang orang-orang kudusnya. Ayub 1: 6-12 Pada suatu hari malaikat datang untuk hadir di hadapan Tuhan, dan juga syaitan datang bersama mereka. Tuhan berkata kepada Setan, “Dari mana kamu?” Jawab Setan kepada TUHAN: “Dari reruntuhan seluruh bumi, mundur ke atasnya.” Lalu berfirmanlah TUHAN kepada Iblis: “Apakah engkau menganggap hamba-Ku Ayub?” Tiada seorang pun di bumi seperti dia; dia tidak bercela dan tegak, seorang lelaki yang takut kepada Allah dan menghindari kejahatan. “” Adakah Job takut kepada Tuhan tanpa apa-apa? “jawab Syaitan. “Bukankah kamu menaruh pagar di sekelilingnya dan keluarganya dan segala yang ada padanya?” Engkau telah memberkati pekerjaan tangannya, sehingga kawanan dombanya dan kawanannya tersebar di seluruh negeri. Tetapi sekarang, bangkitkanlah tanganmu dan bunuhlah segala yang ada padanya, dan ia pasti akan mengutuki kamu. “Kata Tuhan kepada Iblis:” Kalau begitu, semua yang ada padamu ada di tanganmu, tetapi bukan orang itu sendiri. letakkanlah jari. “Kemudian Setan pergi dari hadapan TUHAN. Tuhan membenarkannya memperlihatkan kerendahan hati Ayub dan bahawa Allah lebih kuat maka kejahatan. Setelah Ayub meminta maaf dalam berbicara dengan tidak baik terhadap Tuhan, Allah mengembalikan semua yang ada pada dirinya sebelum Ayub 42 7 Setelah TUHAN memberitahukan hal-hal itu kepada Ayub, ia berkata kepada elohim orang Teman: “Aku takut kepadamu dan dua sahabatmu, sebab kamu tidak mengatakan kebenaran kepadaku, seperti yang dilakukan oleh hamba-Ku Ayub. Jadi ambil tujuh lembu jantan dan tujuh ekor domba jantan, dan pergilah kepada hamba-Ku Ayub dan persembahkan korban bakaran untuk dirimu sendiri. Hamba-Ku Ayub akan berdoa untukmu, dan aku akan menerima doanya dan tidak mau mengabdi kepadamu menurut kebodohanmu. Engkau tidak mengatakan kebenaran tentang aku, seperti yang dilakukan oleh hamba-Ku Ayub. “Maka Elifas, orang Teman, Bildad, orang Suku dan Zofar, Naamathi melakukan apa yang telah dikatakan TUHAN kepada mereka. dan Tuhan menerima doa Ayub. Setelah Ayub berdoa untuk kawan-kawannya, Tuhan memulihkan kekayaannya dan memberinya dua kali lebih banyak seperti yang telah dia lakukan sebelumnya. Apabila kita menderita, siapa yang kita selalu menyalahkan? Ia sangat mudah untuk menyalahkan Tuhan, kerana setan bercakap di telinga anda, dalam fikiran anda, menarik di hati anda. Mengapa anda berfikir bahawa apabila perkara buruk berlaku, anda mendengar orang berkata Mengapa saya adalah tuhan? Atau “Saya adalah seorang yang hebat dalam kehidupan” “Saya memberi duit kepada orang miskin, dan itulah cara anda membayar hamba anda?” Saya pergi dan terus, tetapi anda mendapat maksud. Jika anda melihat penderitaan sebagai ujian iman, maka, dengan belas kasihan Tuhan, anda dapat mengatasi masalah dan keluarlah orang yang lebih kuat. Iblis ingin anda melakukan segala macam kesalahan. Mereka mahu anda menjadi pemberontak juga, seperti mereka!

Iblis akan memberitahu anda bahawa anda adalah “tuhan” anda sendiri. Anda tidak perlu mengikuti beberapa lelaki di langit yang sedang duduk di atas awan. Pintar anda, anda membuat 250,000 setahun. Anda boleh membeli dan melakukan apa sahaja yang anda suka. Peraturan? Nah, perkara itu dimaksudkan untuk menahan anda dan menghalang anda daripada menikmati kebahagiaan. Dia akan berputar apa sahaja dan segala yang dia dapat. 1 Raja-raja 14: 9 9 Engkau lebih jahat dari pada segala yang hidup sebelum engkau. Kamu telah membuat allah lain untuk kamu, berhala-berhala yang diperbuat daripada logam; Engkau telah menimbulkan kemarahan-Ku dan berpaling kepadamu. The “defiler in Chief” sangat gembira apabila anda melakukan bidaannya. Dia lebih senang apabila anda melakukan sesuatu untuk membahayakan tubuh anda. Kenapa Kerana kamu dibuat dalam gambar dan rupa Tuhan. Badan anda adalah kuil Roh Kudus. Dia suka adalah apabila anda ubat-ubatan, anda lebih memanjakan diri dengan banyak keseronokan dan apabila anda berbuat maksiat terhadap badan anda atau kumpulan manusia yang lain (pornografi, dan lain-lain) Yesaya 5:20 Celakalah mereka yang memanggil baik jahat dan jahat yang baik, yang mengubah kegelapan menjadi terang dan terang menjadi kegelapan, yang mengubah pahit menjadi manis, dan manis menjadi pahit, Yesaya 32: 6 orang bodoh bercakap kebodohan, hati mereka cenderung jahat: mereka mengamalkan kejahatan dan penyebaran ralat mengenai TUHAN; orang lapar mereka meninggalkan kosong dan dari dahaga mereka memegang air.

Saya akan mengakhiri bahagian kedua dengan doa ini Bahawa Laity boleh mengatakan dalam doa peribadi terhadap kekuatan kegelapan. (Ini bukan dari kitab Exorcism, Only A Priest Katolik dengan izin dan Lembaga dari Bishop boleh membaca dari buku itu) Ar-Rahman, Virgin Mary, engkau yang tentulah menghancurkan kepala ular, melindungi kita dari dendam daripada jahat satu Kami menawarkan doa, doa, penderitaan dan kerja yang baik kepada anda supaya anda boleh membersihkannya, menguduskannya dan membagikannya kepada Anak anda sebagai persembahan yang sempurna. Semoga persembahan ini diberikan supaya iblis yang mempengaruhi kita (boleh mempengaruhi kami atau menamakan orang itu) tidak tahu punca pemecatan dan buta. Blind mereka supaya mereka tidak tahu siapa yang akan membalas dendam. Buta mereka supaya mereka dapat menerima hukuman yang adil untuk kerja mereka. Timbunilah kami dengan Darah Precious Anak-Mu, supaya kita tetap menikmati perlindungan yang mengalir daripada Passion dan Kematian-Nya. Kami meminta ini melalui Kristus yang sama Tuhan kita. Amen

(Deliverance Sembahyang * Untuk kegunaan oleh halaman kaum awam * Sensus Traditionis Press 23)

Terbaik,

Aaron J

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: