Og han grep dragen, den eldgamle slangen, som er Djevelen og Satan, og bandt ham i tusen år

Jesus ødelegger DJEVELENS gjerninger DEL 3Br. Anthony Paul av Jesu hellige sår | Tilgivelse/Befrielse | 30.08.2022

Du har ingen rettigheter til denne sjelen!

Hvorfor må jeg innrømme alle mine feil? Hvis Gud har makt til å tilgi synder, så kan presten hans bare gi meg absolusjon, og jeg blir god! Presten har autoriteten gitt dem av Jesus Kristus [1], men en lege kan ikke kurere en pasient ordentlig med mindre han NØYAKTIG vet hva som gjør ham/henne syk. Gud kjenner alle dine synder, ditt liv og ditt hjerte [2], Gud ønsker at du skal forstå viktigheten av å bekjenne alle dine synder!

Demonene som jobber for Satan, er legalistiske. Det betyr at når vi begår synder, slutter vi oss til helvetes rekker og de falne englene. Romerne 8:27 “Og den som ransaker menneskers hjerter, vet hva Åndens sinn er, for Ånden går i forbønn for de hellige etter Guds vilje.” Jeg vil presentere et eksempel på en vag tilståelse.

Etter åpningsbønnen til skriftestolen sier den unge mannen til presten at det er to måneder siden hans siste skriftemål. Han forteller følgende til Guds prest,

Far, jeg gikk nedover gaten og jeg legger merke til en person som står ved siden av, hun var veldig søt og sexy. Så inviterte vennene mine meg til å ta et par øl. Selvfølgelig visste de at jeg var mindreårig, men det er ikke min feil far, du vet at Gud forstår at jeg er ung og har tonnevis av følelser rundt i meg! Jeg ble litt beruset, ikke noe så alvorlig. Å ja, jeg låner tilfeldigvis noen penger av foreldrene mine, ikke bekymre deg far, jeg betaler dem tilbake. Jeg var for bortkastet til å gå i kirken på søndag. Men jeg tar det igjen neste gang. Hmmm, yeah bønn bare falt tankene mine fordi jeg ønsket å se de siste tik toc-videoene. Læreren min hun er kjedelig, så jeg hoppet ikke over den delen av leksjonen. Du vet hvor kjedelig skole kan være , siden du også var ung voksen.

Jeg skal stoppe her. Bekjennelse er ikke tiden eller stedet for å begynne å fortelle Guds tjener en hel historie. Dette er en ekstremt alvorlig sak! Du tar ikke hensyn til dine synder; faktisk, du bare børster det av og prøver å klandre noen andre for din dårlige dømmekraft. Dette kan være din siste bekjennelse siden Gud vil dømme deg umiddelbart etter din død, Matteus 12:36- “Jeg sier deg: På dommens dag skal menneskene stå til regnskap for hvert uforsiktig ord de uttaler.” Dette er hvordan du skal fortelle dine synder til Guds prest…

Synder: Velsign meg far, for det har gått to måneder siden min siste bekjennelse.

Prest: Hva er dine synder min sønn?

Synder : Far, jeg har begått utroskap med øynene mine og tenkt på en dame i begjær. Jeg misbrukte alkohol og ble full. Jeg forsømmer å ta vare på meg selv og hang med et dårlig publikum. Jeg krenket den 4. kommandanten og stjal fra foreldrene mine. Jeg verdsatte ikke foreldrenes autoritet. Jeg satte materielle ting foran mine bønner og var uaktsom i min oppførsel mot Gud. Jeg så på syndige videoer på telefonen min. Jeg forsømte mine plikter som student og som sønn ved å hoppe over skolen. Jeg viste ingen respekt for de som bryr seg om utdannelsen min.

Dette er en god tilståelse! Den unge mannen brøt det første budet ved å sette andre ting i stedet for Gud. Han krenket den 4. kommandanten ved ikke å ære foreldrene sine og de som har den rette autoriteten over ham. Det 7. budet ble brutt på grunn av tyv av varer fra foreldrene hans. Du ser at hver synd som begås er en alvorlig fornærmelse mot Gud den allmektige. Hver synd har en grad av straff som påføres den, avhengig av livstilstanden til en person. Sex før ekteskap er dårlig. Sex med en person som ikke er din ektefelle er verre. Voldtekt av et barn er forferdelig. Anklagene er mye tyngre hvis en person var i en religiøs orden og har begått de samme bruddene.

I skriftemålet vil du fortelle “kjøttet og potetene” om dine synder, men ikke gå inn på grafiske detaljer. Å være vag og prøve å “farge” deg synder fordi du skammer deg, vil gjøre tilståelsen ugyldig og bli brukt som en fordømmelse mot deg. Fra katekismen til Council of Trent stat:

Formål med endring

For det tredje må den angrende danne seg et fast og fast formål med å forandre livet. Dette lærer profeten tydelig i følgende ord: Hvis den ugudelige omvender seg for alle sine synder som han har begått, og holder alle mine bud og gjør rett og rettferdighet, skal levende is leve og ikke dø: Jeg vil ikke kom i hu alle hans misgjerninger som han har gjort. Og litt etter: Når den ugudelige vender seg bort fra sin ugudelighet som han har gjort, og gjør rett og rett, skal han redde sin sjel i live. Enda lenger fremme legger han til: Omvend deg og omvend deg for alle dine misgjerninger, og urett skal ikke være din undergang. Kast bort fra dere alle deres overtredelser som dere har overtrådt ved, og gjør dere til et nytt hjerte og en ny ånd. Til kvinnen som ble tatt i hor, befalte Kristus, vår Herre, det samme: Gå og synd ikke mer! og også til den lamme mannen som han helbredet ved Betsaida-dammen: Se, du er blitt frisk, synd ikke mer.

Og

Årsaker til disse betingelsene

At en sorg over synd og en fast hensikt om å unngå synd for fremtiden er to forhold som er uunnværlige for anger, viser naturen og fornuften tydelig. Den som vil forsone seg med en venn som han har gjort urett, må angre på å ha skadet og fornærmet ham, og hans fremtidige oppførsel må være slik at han unngår å krenke noe mot vennskap.

Videre er dette forhold som mennesket er bundet til å gi lydighet til; for loven som mennesket er underlagt, enten det er naturlig, guddommelig eller menneskelig, er det forpliktet til å adlyde. Hvis derfor den angrende ved tvang eller bedrageri har tatt noe fra sin neste , er han bundet til erstatning. Likeså hvis han ved ord eller handling har skadet sin nestes ære eller rykte, er han forpliktet til å reparere skaden ved å skaffe ham en fordel eller yte ham en tjeneste. Velkjent for alle er maksimen til St. Augustin: Synden er ikke tilgitt med mindre det som er tatt bort blir gjenopprettet.

Djevelen har ingen rett til din sjel når tilståelsen er gyldig. Hans lenker er brutt, og det kan ikke holdes mot deg i din dom, hvis du døde i en tilstand av nåde. La oss kaste bort den onde fra våre liv, gi vårt hjerte, sinn og sjel til den allmektige Gud, og i Jesu Kristi navn, nasareeren, gir vi avkall på, irettesetter og forkaster Satans veier og gjennom den ulastelige jomfruens forbønn. Maria, gi våre hjerter til henne, for trygt å gå i forbønn for at vi skal få en lykkelig og hellig død. Sørg for å gjøre en daglig samvittighetsundersøkelse og gå til skriftemål to ganger i måneden.

Daglig samvittighetsundersøkelse.

Jeg bekjenner for Deg, min Herre, Gud og Skaper, for den som er herliggjort og tilbedt i den hellige treenighet, for + Faderen, Sønnen og Den Hellige Ånd, alle mine synder som jeg har begått alle mitt livs dager, til hver time, i nåtid og i fortid, dag og natt, i tankeord og gjerning: ved fråtsing, drukkenskap, hemmelig spising, begjær, tomgang, motløshet, sløvhet, selvmotsigelse, forsømmelse, aggressivitet, egenkjærlighet, hamstring, tyveri, løgn , uærlighet, nysgjerrighet, sjalusi, misunnelse, sinne, harme, og å huske feil, hat, hevngjerrigdom, (leker med okkulte krefter); (du kan nevne dine andre synder som du ønsker å artikulere for Gud) og med alle mine sanser: syn, hørsel, lukt, smak, berøring; og alle andre synder, åndelige og kroppslige, som jeg har gjort deg vred på, min Gud og skaper, og forårsaket urett mot mine naboer . Sorg over dette, men fast bestemt på å omvende meg, står jeg skyldig foran deg, min Gud. Bare hjelp meg, min Herre og Gud, jeg ber ydmykt til Deg med tårer. Tilgi mine tidligere synder ved Din barmhjertighet og frigjør meg fra alt jeg har bekjent i Ditt Nærvær, for Du er god og Menneskehetens Elsker.

Amen.

Å Gud, + frigjør, ettergi og tilgi mine frivillige og ufrivillige synder, i ord og gjerning, kjent og ukjent, om dagen og om natten, i sinn og tanke; tilgi oss alle, i din godhet og kjærlighet til menneskeheten.

Gud, vær meg, en synder nådig!

Gud velsigne dere alle,

Anthony Paul om Jesu hellige sår

Passionist Lay Brother


[1]Matteus 16:18-20 RSVCE

[2]Salme 44:21 RSVCE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: