Och han grep draken, den gamla ormen, som är djävulen och Satan, och band honom i tusen år

Jesus förstör Djävulens verk DEL 3Br. Anthony Paul av Jesu heliga sår | Förlåtelse/Befrielse | 2022-08-30

Du har inga rättigheter till denna själ!

Varför måste jag erkänna alla mina fel? Om Gud har makten att förlåta synder, då kan hans präst bara ge mig absolution och jag blir bra! Prästen har den auktoritet som Jesus Kristus gett dem [1], men en läkare kan inte bota en patient ordentligt om han inte vet EXAKT vad som gör honom/henne sjuk. Gud känner alla dina synder, ditt liv och ditt hjärta [2], Gud vill att du ska förstå vikten av att bekänna alla dina synder!

Demonerna som arbetar för Satan är legalistiska. Det betyder att när vi begår synder ansluter vi oss till helvetets led och de fallna änglarna. Romarbrevet 8:27 “Och den som utforskar människors hjärtan vet vad Anden tänker, ty Anden går i förbön för de heliga enligt Guds vilja.” Jag vill presentera ett exempel på en vag bekännelse.

Efter biktstolens inledande bön säger den unge mannen till prästen att det har gått två månader sedan hans senaste bekännelse. Han berättar följande för Guds präst:

Far, jag gick nerför gatan och jag ser en person som står bredvid, hon var väldigt söt och sexig. Sedan bjöd mina vänner mig på ett par öl. Naturligtvis visste de att jag var minderårig, men det är inte mitt fel far, du vet att Gud förstår att jag är ung och har massor av känslor som går runt inom mig! Jag blev lite sugen, inget för allvarligt. Åh ja, jag råkar låna lite pengar av mina föräldrar, oroa dig inte pappa, jag betalar tillbaka dem. Jag var för bortkastad för att gå till kyrkan på söndagen. Men jag tar igen det nästa gång. Hmmm, ja bönen föll mig bara i tankarna eftersom jag ville se de senaste tik toc-videorna. Min lärare hon är tråkig, så jag hoppade inte över den delen av lektionen. Du vet hur tråkig skolan kan vara , eftersom du också var ung vuxen.

Jag ska sluta här. Bekännelse är inte tiden eller platsen att börja berätta en hel historia för Guds tjänare. Detta är en extremt allvarlig sak! Du tänker inte på dina synder; faktiskt, du bara borstar bort det och försöker skylla på någon annan för ditt dåliga omdöme. Detta kan vara din sista bekännelse eftersom Gud kommer att döma dig omedelbart efter din död, Matteus 12:36- “Jag säger dig: På domens dag ska människor stå till svars för varje oförsiktigt ord de uttalar.” Så här ska du berätta dina synder för Guds präst…

Syndaren: Välsigna mig Fader för det har gått två månader sedan min senaste bekännelse.

Prästen: Vad är dina synder min son?

Syndare : Fader, jag har begått visuellt äktenskapsbrott med mina ögon och tänkt på en kvinna i lust. Jag missbrukade alkohol och blev full. Jag struntar i att ta hand om mig själv och umgicks med en dålig publik. Jag kränkte den 4 :e kommendanten och stal från mina föräldrar. Jag uppskattade inte mina föräldrars auktoritet. Jag satte materiella saker före mina böner och var försumlig i mitt beteende mot Gud. Jag tittade på syndiga videor på min telefon. Jag försummade mina plikter som elev och som son genom att hoppa av skolan. Jag visade ingen respekt för de som bryr sig om min utbildning.

Detta är en bra bekännelse! Den unge mannen bröt mot det första budet genom att sätta andra saker i Guds ställe. Han kränkte den 4 :e kommendanten genom att inte hedra sina föräldrar och de som hade rätt auktoritet över honom. Det 7 :e budet bröts på grund av tjuv av varor från sina föräldrar. Du ser att varje synd som begås är ett allvarligt brott mot den Allsmäktige Gud. Varje synd har en grad av straff som tillämpas på den, beroende på en persons livstillstånd. Sex före äktenskapet är dåligt. Sex med en person som inte är din make är värre. Att våldta ett barn är fruktansvärt. Anklagelserna är mycket tyngre, om en person var i en religiös ordning och har begått samma kränkningar.

Som bekännelse vill du berätta för “köttet och potatisen” om dina synder, men inte gå in på grafiska detaljer. Att vara vag och försöka “färga upp” dig syndar för att du skäms, kommer att göra bekännelsen ogiltig och användas som ett fördömande mot dig. Från katekesen från rådet i Trent :

Ändringens syfte

För det tredje måste den ångerfulla bilda sig ett fast och fast syfte med att förändra livet. Detta lär profeten tydligt i följande ord: Om den ogudaktige gör bot för alla sina synder som han har begått och håller alla mina bud och gör dom och rättvisa, skall levande is leva och inte dö: Jag vill inte kom ihåg alla hans missgärningar som han har gjort. Och lite därefter: När den ogudaktige vänder sig bort från sin ogudaktighet som han har gjort och gör rätt och rätt, skall han rädda sin själ vid liv. Ännu längre fram tillägger han: Omvänd dig och gör bot för alla dina missgärningar, och orättfärdighet ska inte vara din undergång. Kasta bort från er alla era överträdelser, genom vilka ni har överträtt, och gör er själva till ett nytt hjärta och en ny ande. Till kvinnan som greps i äktenskapsbrott befallde Kristus, vår Herre, samma sak: Gå din väg och synd inte mer; och även till den lame mannen som han botade vid Betsaida dammen: Se, du har blivit frisk, synd inte mer.

Och

Orsaker till dessa villkor

Att en sorg över synd och ett fast syfte att undvika synd för framtiden är två villkor som är oumbärliga för ånger, visar naturen och förnuftet tydligt. Den som skulle försonas med en vän som han har gjort orätt, måste ångra att ha skadat och kränkt honom, och hans framtida uppförande måste vara sådant att man undviker att kränka vänskapen.

Dessutom är detta villkor som människan är bunden att ge lydnad till; för den lag som människan är underställd, vare sig den är naturlig, gudomlig eller mänsklig, är hon skyldig att lyda. Om den ångerfulle därför med våld eller bedrägeri har tagit något från sin nästa , är han skyldig att få ersättning. Likaså om han genom ord eller handling har skadat sin nästas heder eller rykte är han skyldig att reparera skadan genom att skaffa honom någon fördel eller ge honom någon tjänst. Väl känd för alla är den helige Augustinus maxim: Synden är inte förlåten om inte det som har tagits bort återställs.

Djävulen har ingen rätt till din själ när bekännelsen är giltig. Hans bojor är brutna, och det kan inte hållas emot dig i din dom, om du dog i ett tillstånd av nåd. Låt oss kasta bort den onde från våra liv, ge vårt hjärta, sinne och själ till den allsmäktige Guden och i Jesu Kristi namn, Nasaréen vi försakar, tillrättavisar och förkastar Satans vägar och genom den obefläckade jungfruns förbön Maria, ge våra hjärtan till henne, att tryggt gå i förbön för att vi ska få en lycklig och helig död. Se till att göra en daglig samvetsundersökning och gå till bikt två gånger i månaden.

Daglig samvetsundersökning.

Jag bekänner för dig, min Herre, Gud och Skapare, för den som är förhärligad och tillbedd i den heliga treenigheten, för + Fadern, Sonen och den Helige Ande, alla mina synder som jag har begått alla mitt livs dagar, vid varje timme, i nuet och i det förflutna, dag och natt, i tankeord och handling: genom frosseri, berusning, hemlig ätning, lust, slö prat, förtvivlan, lättja, motsägelse, försummelse, aggressivitet, självkärlek, hamstring, stjäl, lögn , oärlighet, nyfikenhet, svartsjuka, avundsjuka, ilska, förbittring, och att minnas fel, hat, hämndlystnad, (lek med ockulta krafter); (du kan nämna dina andra synder som du vill formulera inför Gud) och med alla mina sinnen: syn, hörsel, lukt, smak, känsel; och alla andra synder, andliga och kroppsliga, genom vilka jag har retat dig, min Gud och Skapare, och orsakat orättvisa mot mina medmänniskor . Sorgande över detta, men fast besluten att omvända mig, står jag skyldig inför dig, min Gud. Hjälp mig bara, min Herre och Gud, jag ber ödmjukt till Dig med tårar. Förlåt mina tidigare synder genom Din barmhärtighet och befri mig från allt jag har bekänt i Din Närvaro, för Du är god och Människoälskaren.

Amen.

O Gud, + frigör, förlåt och förlåt mina frivilliga och ofrivilliga synder, i ord och handling, kända och okända, dag och natt, i sinne och tanke; förlåt oss alla, i Din godhet och kärlek till mänskligheten.

O Gud, var mig, syndare, barmhärtig:

Gud välsigne er alla,

Anthony Paul om Jesu heliga sår

Passionistisk lekbror


[1]Matteus 16:18-20 OSA

[2]Psaltaren 44:21 OSA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: