Den motvilliga tjänaren för Gud

” Gud kallar inte den kapabla, han gör den kapabla den som kallas.” Innan jag själv deltog i mässens heliga offer idag, snubblat jag på denna passage från Guds heliga ord. Kolosserna 1: 24-28 “   Nu gläder jag mig över min lidande för er skull, och i mitt kött fullbordar jag det som saknas i Kristi lidelser för hans kropp, det vill säga kyrkan,    varav jag blev minister enligt det gudomliga embete som gavs mig för dig för att göra Guds ord fullt känt,   mysteriet dold för evigheter och generationer men nu uppenbarat sig för sina heliga.   För dem valde Gud att tillkännage hur stor bland hedningarna är rikedomen med härligheten i detta mysterium, som är Kristus i er, hoppet om ära.   Vi förkunnar honom, varnar varenda människa och undervisar varje man i all visdom, att vi kan presentera varje man som är mogen i Kristus. ” Detta slog mig till kärnbröderna. Jag har varit i en personlig andlig kamp som har hindrat min tjänst här. Djävulen har utnyttjat mina innersta känslor. Han har förblindat mig med ett falskt ljus och försökt hindra mig från att lära, läsa och predika Guds levande ord. Du ser, när Gud kallar dig till något större än dig själv, kommer Guds fiende att använda alla sina verktyg som är tillgängliga för honom för att förstöra dig. Han vill inte att du ska uppfylla någonting som Gud har för dig. Han kommer att skicka sina högsta demoner för att “återkedja” dig till synder som övervinns av Guds nåd. Han kommer att använda människor från det förflutna för att få dig att tänka på syndiga tider istället för Guds barmhärtighet i ditt liv. Ändå, gör inga misstag bröder, att arbeta för Gud är inte en lätt uppgift. Att följa Guds ord är också att lida.

 

Kyrkan är Kristi levande kropp på jorden. Jesus har gjort allt på jorden som vi aldrig kunde göra. Så det väcker frågan: Om Jesus redan lidit för mänskligheten, varför lider jag då och predika Guds ord?När vi älskar någon, vill vi dela i glädjen och smärtan. När vi sätter Gud först, säger vi verkligen ”den Allsmäktige och evigt levande Guden, jag erkände att jag är en fallen varelse av er skapelse. Jag har så många syndiga tendenser. Men eftersom jag vill dela i det nya livet som väntar på dem att göra gott för din skull på jorden, låt mig användas på bästa sätt för din härlighet. ”   Denna inre önskan kallas”Sinnarens omvändelse”. När du läser från katoliken i katolska kyrkans avsnitt 1427 (CCC 1427) “ Jesus ropar till omvändelse. Denna uppmaning är en väsentlig del av förkunnandet om kungariket: “Tiden är fullbordad, och Guds rike är på väg; omvänd och tro på evangeliet.”   I kyrkans prediking riktas detta samtal först till dem som ännu inte känner till Kristus och hans evangelium. Dåpen är också den viktigaste platsen för den första och grundläggande omvändelsen. Det är genom tro på evangeliet och genom dopet   att man avstår från det onda och får frälsning, det vill säga förlåtelse för alla synder och gåvan till nytt liv. ” De som tror på Gud har fått denna dop från sina födelser, om de har vuxit upp att tro på Gud. De som är konverterade till tron, får den senare i sina liv, när de tar emot Gud i sina liv.Men den djupare omvandlingen är den som kommer från hjärtat. Vad det inte är, är den “falska känslan” av omvändelse eftersom det görs med våld eller terror. Det är den djupa, inre önskan att konvertera och förändra ditt liv, för du vill att Gud ska bo i ditt hjärta!

 

Gud kommer att göra allt och allt för att få dig till honom. Som en älskare kommer han att jaga dig och till och med bryta dig (syndiga vanor som är) för att inse att världen inte kan erbjuda dig någonting. Jag har kämpat med många djupa sår, personliga ont från familjen. Tragiska händelser som har hänt i mitt liv. Ändå, till och med i dimman av all denna orolighet i mitt liv, kallar Gud mig fortfarande att följa honom. När jag satt i mitt hem såg jag på TV. Plötsligt hörde jag en mycket hög och tydlig hörbar röst i mitt vardagsrum. “Paul, Paul varför förföljer du mig?” Att säga att jag inte var livrädd skulle vara en lögn. Jag stod frusen. Djupt i mitt inre kärna i mitt hjärta visste jag vem som rösten var. Jag visste vem det var från. Jag svarade i mitt sinne (eftersom jag kände mig mållös) ”Vem är du Herre?” Rösten svarade tillbaka: ” Jag är Jesus som du förföljer;   men resa dig upp och gå in i staden, så får du veta vad du ska göra. ” Tänk dig nu, jag heter inte Paul, jag heter Aron. Mitt namn väljs eftersom han var bror till profeten Mose. Aron var den första prästen av den Högsta Guden. Jag visste att Gud talade till mig genom heliga skrifter ( ACTS kapitel 9 ). Jag har undvikit detta i många år. Jag ville inte lida för Gud. Jag ville ha ett enkelt liv och tjäna mycket pengar. Jag bad men krossade alltid. Före denna händelse var jag väldigt sjuk, till och med dödsfallet. Ändå hållte Gud i hans barmhärtighet mig vid liv.   CCC 541 “Att genomföra Fader Kristus vilja invigde himmelriket på jorden.” Nu är Faderens vilja “att uppfostra män för att dela i sitt eget gudomliga liv”. Han gör detta genom att samla män runt sin Son Jesus Kristus. Denna sammankomst är kyrkan “på jorden frö och början av de riken”. När du läser heliga skrifter förstår du att Gud är den som valde dig. Det är inte alltid den mest skickliga personen eller den mest intelligenta eller den mest populära. Han väljer dem som inte ses av samhället, kanske inte har någon ekonomisk status eller kommer från en hög familjestatus. Bröder och systrar, jag kände mig så ovärdig. Vem är jag för att predika Guds ord? lägre än ett djur på grund av min syndighet. Men ändå har Mästaren uppmanat mig.

 

När Satan ser att du kallas av Gud kommer han att attackera dig. Jag har haft mardrömmar, sett skuggor av siffror, upplevt dåliga saker och till och med haft förluster så långt som pengar eller tid.Men i allt detta lidande räcker Guds nåd om du bara kastar dig själv i hans barmhärtighet. Jag har personligen lidit under de senaste fyra månaderna. CCC 1430 Jesu uppmaning till omvändelse och böter, som profeterna före honom, syftar inte först på yttre verk, “säckväv och aska”, fasta och fördödelse, utan mot hjärtat, inre omvändelse. Utan detta förblir sådana böter sterila och falska; dock inre omvändning kräver uttryck i synliga tecken, gester och böter. ” Våra liv är en fortsatt kamp för själen. Vi måste bekämpa den goda kampen med Gud dagligen. Vi får inte låta oss fastna i Satans nät.   Vi måste alltid arbeta med vår frälsning och lita på Guds barmhärtighet för att göra resten. CCC 1431 “Inre omvändelse är en radikal omorientering av hela vårt liv, en återkomst, en omvändelse till Gud av hela vårt hjärta, ett slut på synd, en vändning från det onda, med motbörd mot de onda handlingar vi har begått.”   Även när hoppet verkar förlorat är Gud tillräckligt kraftfull för att göra den krokiga vägen i ditt liv rak!

 

Låt oss stänga samman med denna bön. Allsmäktige Gud, vi tackar er för jordens frukter och frukterna av era heligaste ord i heliga skrifter. Vi tackar dig för de du har valt att sprida dina ord. Liksom aposteln Paulus, använde du honom trots att han mördade och fängslade dina lärjungar. Du använde honom för att sprida evangeliet över hela Medelhavet. Du gav honom nåd att övervinna frestelsen att synda och till och med gav honom styrka att uthärda sin tid i fängelse, tills han halshuggades för att sprida ditt heliga budskap. Får jag hitta samma mod som din utvalda lärjunge att lära Guds ord och presentera det på ett sätt som verkligen kan hjälpa till att konvertera andra. Vi ber genom förbön av den välsignade jungfruliga Maria och ärkeängeln Gabriel att hjälpa oss sprida Jesu läror för att föra hela världen till Gud.Vi ber detta i ditt namn, Amen.

 

Gud välsigne er alla,

Aaron Joseph Paul

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: