Die Wolwe van die duiwel BASIESE DEMONOLOGIE Aaron Hackett | Teologie | 2019/04/13

Waarskuwing: Hierdie onderwerp is nie bedoel vir kinders onder die ouderdom van redenasie nie. Dit is volgens die ouers se diskresie om hul kinders toe te laat om hierdie onderwerp te verstaan. Omdat hierdie onderwerp swaar is en kan steurend wees, laat ons bid tot die Heilige Drie-eenheid vir beskerming en bedek word deur die mantel van Moeder Maria.

 
Gebed teen die Bose

Gees van onse God, Vader, Seun en Heilige Gees, Allerheiligste Drie-eenheid, neerdaal op my. Maak my asseblief skoon, vorm my, vul my met jouself en gebruik my. Verban al die magte van die kwaad van my; vernietig hulle, versamel hulle sodat ek gesond kan wees en goeie werke kan doen.

Verban my alle vloeke, hekse, spelwerke, heksery, swart magie, demoniese opdragte, manfees en die bose oog; diaboliese besmettings, onderdrukkings, besittings; alles wat kwaad en sondig is; jaloesie, verraad, afguns; alle fisiese, sielkundige, morele, geestelike en diaboliese kwale; sowel as alle verleidelike geeste, dowes, dom, blindes, stom en slaapgeeste, nuustelike geeste, okkultiese geeste, godsdienstige geeste, antichrisgeeste en enige ander geeste van dood en duisternis.

Ek beveel en bieg al die magte wat my deur die krag van God, die Almagtige, in die Naam van Jesus Christus, my Verlosser, berou het – om my vir ewig te verlaat en in die ewige vuurvuurtrein te stuur, sodat hulle my nooit weer kan aanraak nie of enige ander skepsel in die hele wêreld. Amen.

 

Hier is ‘n skakel na ‘n kort video oor hoe om terug te veg teen bose geeste

https://www.youtube.com/watch?v=otkTVqLixk0

 

Ons begin hierdie onderwerp in die Naam van die Vader, die Seun en die Heilige Gees.

Broers en Susters, soos ons naby aan die einde van ons 40 dae van vas en gebed kom, moet ons bewus word van die vyand wat rondom ons is. Ons sal kyk na die Skrif van die profeet Jesaja aangaande die duiwel. “Hoe het jy uit die hemel geval, o dagster, seun van dawn! Hoe is jy op die grond neergesny, jy wat die nasies laag gemaak het! U het in u hart gesê: Ek sal hemel toe klim; bo die sterre van God sal ek my troon op die hoogte stel; Ek sal sit op die berg van samekoms in die verre noorde; Ek sal bokant die hoogte van die wolke klim, ek sal my soos die Allerhoogste maak. ‘ Maar jy word neergewerp na die doderyk , tot by die dieptes van die put. “   Die duiwel is oorspronklik as ‘n Serafim-engel geskep. As jy die basiese struktuur van engele van my laaste blog onthou, is hierdie rang die heel eerste wat naby die troon van die Almagtige God is. Hy is geskape as die mooiste van al die Engele. Hy het krag en redelikheid gegee. Daar is ‘n legende dat hy baie begaafd was met musiek, omdat hy voor God self speel. (Hierdie gedeelte is relevant, want as musiek nou gebruik word as ‘n “instrument” om die jong op negatiewe wyse te beïnvloed.) Toe God klaar was met die skepping van die engele van die hemel, was dit aan hulle bekendgemaak die plan om die mens in die beeld te skep en gelykenis van God, dat die Tweede Persoon van die Allerheiligste Drie-eenheid in die vorm van ‘n man sal kom en dat Hy ‘n spesiale vrou, Maria, die Moeder van Jesus Christus, sal skep. Die engele is opdrag gegee dat hulle die mens sal dien, hulle sal aanbid die Seun van God die mens gemaak en hierdie nederigste vrou eer. Lucifer het op die idee gerebelleer en vir God gesê dat hy nie sal dien nie! Hy sal hierdie swak skepping van God nie dien nie; Hy sal nie Jesus Christus dien nie en sal nie hierdie vrou dien wat gekies is om Jesus te dra nie. Hy kon een derde van die hemel oortuig en dit het teen God opstandig gemaak. ‘N Laer engel uit die onderste rang, Saint Michael, protesteer hierdie opstandige gehuil en sê: “Wie is soos God?” Betekenis, hoe durf jy die Oneindige Skepper van die hele heelal uitdaag.   Nadat hulle uit die hemel gegooi en na die afgrond gestuur is, het God die bekende wêreld geskep en ons begin ons lewe toe God Adam en Eva in die tuin geskep het.   ” Agter die ongehoorsame keuse van ons eerste ouers sluip ‘n verleidelike stem, teenoor God, wat hulle van afguns in die dood laat val. Die Skrif en die Kerk se Tradisie sien in hierdie synde ‘n gevalle engel, genaamd “Satan” of die “duiwel”. Die Kerk leer dat Satan aanvanklik ‘n goeie engel was wat deur God gemaak is: “Die duiwel en die ander demone is inderdaad natuurlik goed deur God geskep, maar hulle het kwaad geword deur hul eie doen.”

Om te verstaan ​​wat gebeur het, alhoewel satan uit die hemel met die rebelse engele gegooi word, hou hy al sy gawes en kragte. Net soos dieselfde struktuur deur God geskep is in hoe die engele sou funksioneer, volg die hiërargie van die hel op dieselfde manier. Die kragtiger duiwels is die gevalle serafs en gérubs engele en die laer posisie een is die klein gevalle engele. Omdat die duiwel God wil “naboots”, probeer hy die mens se val en beïnvloed in aanbidding van God. “Die Skrif praat van ‘n sonde van hierdie engele. Hierdie “val” bestaan ​​in die vrye keuse van hierdie geskape geeste, wat God en sy regering radikaal en onherroeplik verwerp het. Ons vind ‘n weerspieëling van die rebellie in die tempter se woorde aan ons eerste ouers: “U sal soos God wees.” Die duiwel “het van die begin af gesondig”;Hy is ‘n leuenaar en die vader van leuens. Die duiwel was op ‘n missie om die skepping van God te verwoes. As u ‘n gedeelte van die Boek van Genesis lees, sien ons dat hierdie bose hard werk om die geslag van Jesus te stop deur die mens se saad te probeer korrupteer. “Die nefiliete was in die dae op die aarde en ook daarna, toe die seuns van God by die dogters van die mense ingekom het, en hulle het vir hulle kinders gebaar. Dit was die magtige manne wat van ouds af was, die manne van herkoms. Die Here het gesien dat die goddeloosheid van die mens groot was op die aarde, en dat elke verbeelding van die gedagtes van sy hart net voortdurend sleg was. En die Here was jammer dat Hy die mens op die aarde gemaak het, en dit het hom in sy hart bedroef. En die Here het gesê: Ek sal die mens wat Ek van die aarde geskep het, uitwis, mens en dier en kruipende diere en voëls van die hemel; want ek is jammer dat Ek hulle gemaak het.   Maar Noag het genade gevind in die oë van die Here.   Daar is ‘n boek wat die onderwerp van demonologie baie goed verklaar deur dr. Dennis G Lindsay D. My genoem “Giants, Fallen Angels en die terugkeer van die Nephilim”. Ek beveel sterk aan om hierdie boek te lees, ek kan nie geregtigheid doen nie my blog gebaseer op die diep navorsing wat dr. Lindsay oor hierdie onderwerp sê. Die Here Almagtig God moes die vloed stuur omdat die bloed van die mens met die geeste van demone gemeng was. Die goddeloosheid het so wyd versprei en so vinnig was Noag die enigste familie lyn wat nie deur hierdie boosheid beskadig was nie.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: