De wolven van de duivel BASIC DEMONOLOGY Aaron Hackett | Theologie | 2019/04/13

Waarschuwing: dit onderwerp is niet bedoeld voor kinderen onder de leeftijd van redeneren. Het is aan de ouders om hun kinderen toe te staan ​​dit onderwerp te begrijpen. Omdat dit onderwerp zwaar is en verontrustend kan zijn, laten we bidden voor de Heilige Drie-eenheid voor bescherming en worden bedekt door de mantel van Moeder Maria.

 
Gebed tegen het kwaad

Geest van onze God, Vader, Zoon en Heilige Geest, Allerheiligste Drie-eenheid, daal af op mij. Zuiver me alsjeblieft, vorm me, vul me met jezelf en gebruik me. Verban alle krachten van het kwaad van mij;vernietig ze, overwin ze zodat ik gezond kan zijn en goede daden kan doen.

Verban me alle vloeken, zeshoeken, spreuken, hekserij, zwarte magie, demonische toewijzingen, boosaardigheid en het boze oog; duivelse plagen, onderdrukkingen, bezittingen; alles wat kwaad en zondig is;jaloezie, verraad, afgunst; alle fysieke, psychologische, morele, spirituele en duivelse kwalen; evenals alle verleidelijke geesten, dove, stomme, blinde, stomme en slapende geesten, new-age geesten, occulte geesten, religieuze geesten, antichristelijke geesten en alle andere geesten van dood en duisternis.

Ik gebied en beveel alle krachten die me lastig vallen – door de kracht van God de Almachtige, in de naam van Jezus Christus mijn Redder – om mij voor altijd te verlaten en te worden ingeleverd in de eeuwige poel van vuur, opdat zij mij nooit meer mogen aanraken of enig ander wezen in de hele wereld. Amen.

 

Hier is een link naar een korte video over hoe je terug kunt vechten tegen boze geesten

https://www.youtube.com/watch?v=otkTVqLixk0

 

We beginnen dit onderwerp in de Naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

Broeders en zusters, als we aan het einde van onze 40 dagen vasten en gebed komen, laten we ons bewust worden van de vijand die om ons heen is. We zullen kijken naar het schrijven van de profeet Jesaja over de duivel. “Hoe ben je uit de hemel gevallen, O Day Star, zoon van Dawn! Hoe u op de grond wordt gekapt, u ​​die de naties laag hebt gelegd! U zei in uw hart: “Ik zal naar de hemel ascenderen; boven de sterren van God zal ik mijn troon op de hoge plaatsen; Ik zal op de berg zitten in het hoge noorden; Ik zal boven de hoogten van de wolken ascenderen, ik zal mezelf als de Allerhoogste maken. ‘ Maar je wordt naar Sheol gebracht , naar de diepten van de Put. ‘   De duivel is oorspronkelijk gemaakt als een serafijnse engel. Als je de basisstructuur van Angels herinnert van mijn laatste blog, is deze rang de allereerste die dicht bij de troon van de Almachtige God staat. Hij is gemaakt als de mooiste van alle engelen. Hij kreeg macht en redelijkheid. Er is een legende dat hij zeer begaafd was met muziek, omdat hij altijd voor God speelde. (Dit deel is relevant, omdat muziek nu wordt gebruikt als een ‘hulpmiddel’ om de jongelui op een negatieve manier te beïnvloeden.) Toen God klaar was met het scheppen van de engelen van de hemel, werd hun het plan geopenbaard om de mens naar het beeld te creëren en gelijkenis van God, dat de Tweede Persoon van de Allerheiligste Drievuldigheid in de vorm van een man zal komen en dat hij een speciale vrouw gaat creëren, Maria, de Moeder van Jezus Christus. De engelen werden geïnstrueerd dat zij de mens zullen dienen, zij zullen de Zoon van God de mens gemaakt aanbidden en deze meest nederige vrouw eren.Lucifer, rebelleerde tegen het idee en zei tegen God dat “hij niet zal dienen”! Hij zal deze zwakke schepping van God niet dienen; hij zal Jezus Christus niet dienen en hij zal deze vrouw niet dienen die is uitverkoren om Jezus te dragen. Hij was in staat om een ​​derde deel van de hemel te overtuigen en dat rebelleerde tegen God. Een lagere engel van de laagste rang, Saint Michael betwist deze rebelse schreeuw en zei: “Wie is als God?” Betekenend, hoe durf je de oneindige schepper van het hele universum uit te dagen.   Nadat ze uit de hemel werden gegooid en naar de afgrond werden gestuurd, schiep God de bekende wereld en we beginnen ons leven toen God Adam en Eva in de tuin schiep.   ” Achter de ongehoorzame keuze van onze eerste ouders schuilt een verleidelijke stem, in tegenstelling tot God, waardoor ze uit afgunst in de dood vallen. De Schrift en de Traditie van de Kerk zien in dit wezen een gevallen engel, genaamd “Satan” of de “duivel”. De Kerk leert dat Satan eerst een goede engel was, door God gemaakt: “De duivel en de andere demonen werden inderdaad van nature goed door God geschapen, maar door hun eigen doen werden ze slecht.”

Dus, om te begrijpen wat er gebeurde, alhoewel satan met de opstandige engelen uit de hemel werd geworpen, onderhoudt hij al zijn gaven en krachten. Net zoals dezelfde structuur door God werd geschapen in de manier waarop de engelen zouden functioneren, volgt de hiërarchie van de hel dezelfde weg. De krachtiger demonen zijn de gevallen serafijnen en cherubimengelen en de lager geplaatste zijn de kleine gevallen engelen. Omdat de duivel God wil “nabootsen”, probeert hij de gesneuvelde mensen te beïnvloeden en te aanbidden in plaats van God. “De Schrift spreekt van een zonde van deze engelen.Deze “val” bestaat in de vrije keuze van deze geschapen geesten, die God en zijn regering radicaal en onherroepelijk verwierpen. We vinden een weerspiegeling van die rebellie in de woorden van de verleider voor onze eerste ouders: “Je zult als God zijn.” De duivel “heeft vanaf het begin gezondigd”; hij is “een leugenaar en de vader van leugens”. De duivel was op een missie om de schepping van God te ruïneren. Als je een passage uit het boek Genesis leest, zien we dat dit kwaad hard werkt om de afstamming van Jezus te stoppen, door te proberen het zaad van de mens te bederven. “De Nephilim waren op de aarde in die dagen, en ook daarna, toen de zonen van God kwamen tot de dochters van mensen, en zij kinderen aan hen baarden. Dit waren de machtige mannen die vanouds waren, de mannen van naam.De Heer zag dat de goddeloosheid van de mens groot was op aarde en dat elke verbeelding van de gedachten van zijn hart alleen maar kwaadaardig was. En de Heer vond het jammer dat hij de mens op aarde had gemaakt, en het treurde hem in zijn hart. Dus de Heer zei: “Ik zal de mens die ik heb geschapen uit de aarde wegvagen, mens en dier en kruipende dingen en vogels in de lucht, want het spijt me dat ik ze heb gemaakt.”   Maar Noach vond genade in de ogen van de Heer. “   Er is een boek waarin het onderwerp demonologie heel goed wordt uitgelegd door, Dr. Dennis G Lindsay D.Min genaamd “Giants, Fallen Angels en de terugkeer van de Nephilim” Ik beveel ten zeerste aan dit boek te lezen, ik kan geen recht doen aan mijn blog gebaseerd op het diepgaande onderzoek dat Dr. Lindsay over dit onderwerp zegt. De Here, de almachtige God, moest de vloed sturen omdat het bloed van de mens vermengd was met de geesten van demonen. De goddeloosheid verspreidde zich zo wijd en zo snel dat Noach de enige familie was die niet ‘gecorrumpeerd was door dit kwaad.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: