Ești gata să mori pentru ceea ce crezi?

Cum ați răspunde la o astfel de declarație îndrăzneață? Acum, aceste întrebări nu se adresează doar creștinilor. Ai putea fi un budist care se confruntă cu persecuție, un musulman, un ateu? Poate că nu aveți o religie, dar credeți în ceva. Vedeți, cele mai multe părți ale lumii occidentale, nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu această problemă. Puteți să credeți în ceea ce vreți sau să nu credeți în nimic. Aveți acest drept uman. Dar în multe alte locuri din întreaga lume. În funcție de cine crezi sau de ceea ce crezi, ar putea fi ultima ta secundă pe pământ cu acea credință.

Dr. Martin Luther King Jr. a fost un om grozav. A luptat pentru drepturile noastre civile, a fost arestat mult timp până a fost asasinat la 4 aprilie 1968 în Memphis, Tennessee. Președintele John F Kennedy a fost asasinat la 22 noiembrie 1963. El a fost un susținător al mișcării drepturilor civile în timpul său. Benazir Bhutto a fost prima prim ministru pakistanez până când sa întors în țara ei și a fost ucisă pe 27 decembrie 2007. Acum ei au fost mulți oameni de-a lungul istoriei noastre umane, care nu aveau nume “celebre”, dar au murit pentru ceva ce credeți-vă. În realitate, nu vă permiteți să vă sacrificați pentru ceva în care nu credeți, ceva care nu vă este de valoare. Dacă aveți convingere suficientă și știți în inimile voastre că ceea ce credeți este adevărat, veți fi dispuși să treceți prin toate milele pentru a răspândi adevărul, astfel încât toată lumea să o audă.

Leonardo Da Vinci a fost arhitect, muzician, inginer, om de știință și inventator. El a schițat primul parașut, primul elicopter, primul avion, primul rezervor, prima pușcă repetată, podul oscilant, barca cu zbaturi și prima mașină. Da Vinci a proiectat și mașini de război. Cu toate acestea, în timpul său, unii la putere îl consideră revoluționar, unii ar putea să-i dorească să păstreze liniște despre ideile sale. Cu toate acestea, el a rămas ferm și a rămas cursurile. Acum, pentru a spune că a fost atât de simplu pentru că l-am scris, ar fi o minciună ipocritică. Ideile vin și merg ca o ușă rotitoare la Mall. Dar, mai devreme sau mai târziu, vei ajunge la un punct în care nu te mai ascunzi. Unde vrei să ieși și să spui că cred în asta, ăla sau cealaltă. Ideile ar trebui să fie împărtășite și să nu fie suprimate. Cu toate acestea, când vine vorba de comunitățile creștine, se pare că nu vom obține o trecere. Se pare că suntem factorii de decizie din lume.

Deci ce te face să vrei să crezi în Isus Hristos? În primul rând am împărțit un link aici,

https://www.theguardian.com/world/2017/apr/14/what-is-the-historical-evidence-that-jesus-christ-lived-and-died

Puteți verifica acest lucru. Știu că majoritatea oamenilor nu cred în Isus Hristos. Nu sunt aici, nici blogul meu nu este destinat să crezi în Isus. Sper că este o decizie pe care o veți face pentru dvs. Dar pentru mine, cu atâtea lucruri care s-au întâmplat în viața mea, situațiile care ar fi putut fi mai răi și nu au făcut-o, este un miracol pentru mine. Viața este un miracol al ei înșiși. Avem păsări în aer, apă pentru a bea și mașini care ne ajută să mergem în lumea de astăzi. Dar ceea ce este adevărat, credința creștină? Ce face o persoană, se lasă să fie arsă în viață sau mâncat de animale?

Isus Hristos este Fiul Dumnezeului celui Viu. Asta cred eu. Acesta este adevărul pentru mine. Dacă îl vezi pe Isus ca pe un învățător care odinioară trăia sau poate nu crezi în el. Și asta e bine. El ne iubește nu mai puțin decât celălalt. Apreciez o persoana, bazata pe deciziile si alegerile pe care le fac in viata. Nu trebuie să credeți în ceea ce cred, ci să respectați acest lucru. Am întâlnit oameni buni care se închină lui Budda sau lui Allah, nu ia împiedicat să fie o ființă umană pentru mine. De ce nu aș face același lucru pentru cealaltă persoană? În cazul în care o casă a fost în incendiu și cineva a avut nevoie de ajutor și ai putea să-i recuperezi în siguranță înainte ca ambulanțele și camioanele de pompieri să ajungă la scenă, ai risca să salvezi o mamă de cinci copii? Acest blog este făcut pentru tine să stai jos și să gândești. Să gândești și să gândești mai mult.

Când vremurile vin în istoria noastră umană și ne confruntăm cu situații dificile, cum reacționăm? Cum reacționăm? Ai putea fi mândru și lăudăros, dacă nu ai fost niciodată. I-am spus unui tânăr soldat când eram în armată că nu știi niciodată cum va reacționa în Combat, până când nu vei primi primul glonte din cap. Când vă aflați într-o situație de viață și de moarte, nu știți niciodată cum veți reacționa. Deci întrebarea mea pentru cititorul meu este asta ….

Indiferent ce credeți în ceva care este 100% adevărat pentru dvs., sunteți dispus să vă sacrificați? Dorința de a merge la marginile pământului pentru asta? Doriți să vă dați viața pentru ea? “Adevărul te va face liberi” Ioan 8:32

Cel mai bun,

Aaron J

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: