Glupost umiranja u smrtnom grijehu

Kada je Božja Pravda blizu, samo tada, po njegovoj milosti, možemo li vidjeti pogreške našega puta! Ipak, kada netko tko je tako duboko u svojim smrtnim grijesima, više ne može razlikovati svjetlo od tame. Oh, glupi kršćanin, zašto ste toliko dugo čekali na vaše obraćenje? Doktor crkve sv. Alfonsus Liguori sudjeluje u svojoj knjizi Priprema za smrt str.84-86, da duša u tom stanju osjeća “veliku tjeskobu”.Njegova savjest tada postaje komora za mučenje, jer pamti sve grijehe svoga postojanja.   Ali umjesto da se pokuša pokajati, ta duša misli samo o tome kako bi ih možda lijek mogao izliječiti, ili da im se da malo više vremena da uživaju u konačnim užicima života! Poput lošeg na križu, umjesto da pitate Isusa za milosrđe, vi se odreknete svog Spasitelja i pozdravite svoga oca đavla u svoj život! Kako je strašno kažnjavanje te duše prije nego dođe do Božjeg sudačkog mjesta. Psalmi 111: 5-10 On daje hranu onima koji ga se boje; zauvijek pamti svoj savez.   Pokazao je svom narodu moć svojih djela, dajući im zemlje drugih naroda. Radovi njegovih ruku su vjerni i pravedni; sve njegove zapovijedi su pouzdane. Utemeljeni su u vijeke vjekova, vjerni i pravedni. On je osigurao otkupljenje za svoj narod; zauvijek je odredio svoj savez – ime mu je sveto i strašno. Strah Gospodnji početak je mudrosti; Svi koji slijede njegove zapovijedi dobro razumiju. Njemu pripada vječna slava. “

 

 

Koliko ta duša želi Božje milosrđe, ali ona ih izbjegava. Kako se može misliti o Bogu koji dolazi spasiti, kad nikada nisu pozvali njegovo ime? Demoni će vas čekati da vas odvuku do jama pakla.Sveti Toma Akvinski u ovom Summa Theologiae Q.97, članak 1 dao je svoje razumijevanje kažnjavanja Pakla: “Prema Basilu (Homilia vi u Hexaemeron i Hom. U Ps. 38), na konačnom čišćenju svijeta, bit će razdvajanje elemenata, sve što je čisto i plemenito iznad gore za slavu blaženih, i sve što je nevaljalo i prljavo odbačeno zbog kažnjavanja prokletih: tako će kao što je svako stvorenje blaženom stvar radosti, tako će svi elementi voditi mučenju prokletih, prema Mudrosti 5:21, “cijeli svijet će se boriti s Njim protiv nesmotrenog”. To je također postalo božanskoj pravdi, da dok su odstupali od grijeha, i stavili svoj kraj u materijalne stvari koje su mnogobrojne i raznolike, tako bi ih trebalo mučiti na mnogo načina i iz mnogih izvora. “ Božja pravda će doći brzo i brzo. Budući da ne znamo dan ili sat kada ćemo popiti čašu patnje (smrti), ne smijemo čekati kasnije da zatražimo pokajanje. „Jao! Tijekom ovog života, ove budale vole svoju glupost; ali na smrt im otvaraju oči i priznaju da su budale. Ali to služi samo povećanju straha od popravljanja prošlog zla; i umirući u tom stanju, svoje spasenje ostavljaju vrlo neizvjesnim. Moj brate, sada kada čitate ovu točku, pretpostavljam da i vi kažete: To je doista istina.Ali ako je to istina, vaša će ludost i nesreća biti još veće, ako nakon spoznaje tih istina tijekom života zanemarite pravovremeni lijek. Upravo ta točka koju ste pročitali bit će vam mač žalosti zbog smrti. ”Doktor Crkve Sv.

 

Moji saborci sluge Gospodina Svevišnjega. Nemojte čekati dok ne budete stari ili ne mislite da ćete se, kada se povučete s posla, tada i samo tada predati svoj život Kristu. Ne znamo kada će nam doći čaša, pa se sada okupajmo u svojim suzama pokajanja. Bog ne želi čuti kako je vaša obitelj patila zbog vaših tragova ili kako želite da vam se loše stvari nikada ne dogode. AKO NISTE UPITI , onda vam nije žao za vaše postupke, razdoblje. Usmena služba neće biti vaše spasenje, jer će se govoriti uzalud.   Nudim ovaj “recept” kako bih popravio vaš život.

  1. Zamolite Svetog Duha da otvori vaše srce o svim vašim grijesima koje ste učinili u svom životu. Ako vam još nije otvoreno srce, molite Boga da se obnove milosti   i napišite svoje grijehe na papir.
  2. Kada jednom progovori u vaše srce i vi sve napišete, budite sigurni da napišete broj vremena, frekvencije i dana koje ste počinili određeni grijeh.
  3. Nađi svećenika ili velečasnog koji će čuti tvoju ispovijest. Dajte im do znanja da će vam trebati oko sat i pol vremena. Ako nikada prije niste priznali svoje grijehe, možda će vam trebati neko dodatno vrijeme.
  4. Kad ga zapišete, možete pročitati točno ono što je napisano na papiru. Ne morate se pokušavati sjetiti vremena i datuma, jer biste to već zapisali. Te noći, đavao će doći na vas s punim gnjevom. On će vas zadesiti noćnom moru i mukama da vas prestraši od ispovijedanja vaših grijeha. Vaši grijesi su njegovi “lanci” koje on ima nad vama. Dokle god imate grijeh koji nije ispovjeđen, on i njegovi demoni imaju svako pravo na vas, jer ste ih pozvali.
  5. Zazovi Blaženu Djevicu Mariju za svoju zaštitu. Moli je da te pokrije Svetim plaštem, da izađeš iz noći. Bit ćete potreseni, nemirni, ali ako vjerujete u milost Svemogućeg Boga, imat ćete hrabrosti priznati svoje grijehe.
  6. Zamolite svećenika da vam ispuni molitvu oslobođenja. To će svezati, ukoriti i čuvati bilo kakve demone od vas, tako da možete u cijelosti priznati svoje grijehe. Nemojte se osjećati uplašeni ili posramljeni zbog svojih grijeha, ovo je trik koji vas đavao drži vezanim za njegovu moć.
  7. Nakon što izgovorite svoje grijehe i primite oprost. Svakako slijedite pokoru koja vam je propisana. Preporučujem da u ponudi imate 3 seta devetnih devetnih masa za sljedeću namjeru.

* Za zadovoljštinu grijeha i djela (potpunu ime i prezime) 1. devetodnevnog devetnice

* Za Dan zahvalnosti Duhu Svetom što vam je dao milost da vidite sve svoje grijehe i ispovijedate ih ( 2. devetodnevna Novena)

* Za milost konačne ustrajnosti i milosti ustrajnosti ( treći i posljednji set devetodnevnih devetnica)

 

Konačno, udaljite se od prigode grijeha i onih koji vas dovode u grijeh. To može značiti odsijecanje loših prijateljstava, loših odnosa. Držeći se dalje od stvari koje odvraćaju vašu pozornost od Boga (tj. Zakačene na društvenim medijima, dijele se u barovima, žive promiskuitetnim načinom života, itd.) Sam Isus upozorava na dušu koja je isporučena, ali ne ispunjava njegovu kuću s dobrim stvarima koje će se zlo vratiti, a vi ćete biti gore nego prije. Matej 12: 43-45

 

Završimo s ovom molitvom, Isus Nazarećanin, ti si Kralj Svemira. Zahvaljujem vam na riječima, a ne na izgovorenim riječima. Pomozite mom bližnjemu u njegovom osobnom obraćenju i okrenite se od grijeha. Koliko su duše izgubljene, jer se vaša poruka ne dijeli? Tvoje istine su izgovorene zbog straha da ih se proglasi nečovječnim i progonjenim? Dajte nam milost da otvorite naša srca i okrenete se od grijeha. Spasite nas, Gospodine, iz pakla pakla.   Pozivamo Kraljicu Neba i Zemlju Blaženu Djevicu Mariju za njezin najmoćniji zagovor. Milost koju si joj dao bit će poput slatkog mirisa cvijeća duši koja voli Boga. Neka nam anđeo Čuvari pomogne u ovoj žestokoj borbi za dušu. Počivajmo u tvom miru. Amen!

 

Pokajte se i vjerujte u Evanđelje Krista Isusa!

 

Aaron JP

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: