Meditasie 03-10-2019

Lees uit die evangelie volgens die evangelis Luke (Lukas 4: 1-13 ), is ‘n kragrekening van goed teenoor kwaad.   Jesus het in die woestyn ingegaan om nader aan God die Vader te wees. Hy is deur die Heilige Gees (Derde Persoon van die Drie-eenheid) in die woestyn gelei en vir veertig dae gevas.   Die getal veertig is hier baie belangrik, want in die Ou Testament Numeri 32:13 “En die toorn van die Here het teen Israel ontvlam, en hy het hulle veertig jaar lank in die woestyn laat dwaal tot die hele geslag wat verkeerd gedoen het voor die oë van Die Here is verteer. ” Die volk van Israel het die Here hulle God gehoorsaam en ‘n groot boosheid in sy oë veroorsaak toe hulle ‘n goue kalf gebou en aanbid het, terwyl Moses die Tien Gebooie van die Almagtige God ontvang het. Jesus, wat gekom het as die Inkarnate Woord, moes die volk van Israel herstel. Net soos Adam uit genade geval het en God ongehoorsaam was, het Christus die nuwe Adam gekom om die hele mensdom te verlos. Satan se eerste versoeking was om die liggaam van Jesus aan te val. Omdat hy veertig dae lank uit voedsel gevas het, daag hy hom dadelik uit deur te vra om hierdie “klip in brood” te maak. Christus, wat die Lewende Woord van God is, het hom bestraf en gesê dat “die mens nie alleen brood eet nie, maar deur elke woord wat uit die mond van God kom.” Christus is die lewende brood. Hy is die Bron van die Lewe soos Hy in Johannes 6:35 sê: ” Ek is die brood van die lewe; Hy wat na my toe kom, sal nie honger hê nie, en hy wat in My glo, sal nooit dors kry nie. ” Satan het toe probeer om die geestelike fakulteite van Jesus aan te val deur hom die wêreld te bied as hy hom neergebuig en aanbid het. Jesus bestraf die duiwel, ” jy sal die Here jou God aanbid, en Hy alleen sal jy dien. ” God is die skepper van die heelal. Wie alleen kan soos God wees? God is buite die tyd en hy het die mag om die lewe te gee en die krag om dit weg te neem. Hoe kan ons as gevalle wesens, dink aan iets minder van God? Hy is die bron van die lewe, hy is die voeding wat ons liggame en gedagtes daagliks voed. Die finale versoeking van die duiwel is om die emosionele fakulteite van Christus uit te daag. Hy sê vir Jesus: “As jy die Seun van God is, gooi jouself van hier af weg; want daar is geskrywe: Hy sal sy engele van jou oplê om jou te bewaar en op hulle hande sal hulle jou verdra, sodat jy nie jou voet teen ‘n klip slaan nie. Satan probeer die Skrif teen Jesus gebruik, maar Hy het hom weer bestraf en gesê: “Jy mag die Here jou God nie aan die toets stel nie.” Hy het probeer om Jesus met dieselfde opstandige toon te versoek dat hy en sy gevalle engele gedoen het. God is in beheer van alles en enigiets. Ons het ‘n harde tyd om los te laat en God te laat doen wat hy met ons moet doen. Dit is baie moeilik om in daardie gebied aan God oor te gee, maar broeders, sodra ons dit doen, is ons vryer as enigiemand.   Ons ontvang ‘n vrede van Christus self. Hy het ons pas ‘n model gegee om te volg. Laat ons nie oor die verlede sondig nie. Hebreërs 10:17 “Want Ek sal barmhartig teenoor hulle ongeregtighede wees, en Ek sal hulle sondes nooit meer dink nie.” Die duiwel is altyd probeer om ons af te bring na sy vlak. Hy sal die liggaam aanval op maniere van wêreldse genot. Hy sal die gedagtes aanval en probeer om jou denkwyses te verander en hy sal jou emosioneel aanval, wat veroorsaak dat jy die fokus verloor en in wanhoop val.   Ons moet nie ledig staan ​​nie. Ons moet hom weerstaan ​​en terugveg. Ons ewige Verlossing hang af van ons keuses. Ons kan die duiwel nie op ons persoonlike oordeelsdag blameer nie, toe dit ons was wat gewillig in die versoeking gekom het en gekies het om te sondig. Kom ons model Jesus hier en neem ons kruis op en volg hom.

 

God seën jou

 

Aaron JP

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: