Meditation 03/03/2019

Låt oss bröder titta på Lukas 6: 39-45 från evangelisten Luke. Jesus använder alltid lignelser eftersom han vill att du ska gå in i det här sinnet – djup bön och meditation. När Jesus säger: ” Kan en blind person leda en blind person?” Han pratar inte om fysisk blindhet, han talar om andlig blindhet. Detta är mer i hänvisning till dem den religiösa prästerskapet.   Om du är en andlig regissör, ​​pastor, diakon, minister, rabbin etc. och inte följer Guds lag, då misslyckas du med ditt personliga yrke. Hur kan du leda människor till Gud, om ditt liv inte återspeglar Guds heliga ord? Människor följer dig som exempel. De litar på dig på grund av din utbildning, din träning och det jobb du har fått. “Gör som jag säger och inte som jag gör” är ett hemskt sätt att vara ledare för Gud. Antingen är du engagerad i Guds ord eller du är inte. “Ingen lärjung är överlägsen läraren”, säger Herren, men när du matar din flock väl, så kommer din flock att ha de verktyg och näring det behöver stå emot världen, köttet och djävulen. Att lära Heliga Skriften är oerhört viktigt. De är inte “tomma ord” som babblade högt, men de ger den nödvändiga näring åt den Evige Själen.   Jesus varnar för att inte vara en hycklare. Du kan inte säga till din bror och syster att de är ifrån Gud, om du själv är längst bort. Hur kan du, korrigera någon av deras synder, när du väljer att blunda för dina egna brott. Var uppmärksam! Tror du att Gud är en blindfladder som inte kan se dina synder? Den som är Mighty kan se allt innan det händer. Han är utanför tiden och inte begränsad till normerna för vad vi vet i vårt universum. Guden som skapade dig och mig, känner våra hjärtan bättre än vi känner oss själva. ”Rätt är rätt, även om ingen gör det, är fel fel, även om alla gör det.” St. Augustine of Hippo säger. Detta liv är en krigföring. Från tidpunkten för din befruktning till den tid som Gud bestämmer när ditt liv slutar, är det ett slagfält för dina odödliga själar. Jesus lovade aldrig att livet skulle bli lätt, men han lovade att de som gjorde Guds vilja som aposteln Paulus “Jag har kämpat den goda kampen, jag har slutat tävlingen, jag har behållit tron .” 2 Timoteus 4: 7 det paradiset som lovar dem som tjänar det. En person som troget följer Guds vilja och håller sina bud, mycket bra kommer att produceras. Även om den personen står inför prövningar och trängsel, kommer Gud smörja sin hand och många välsignelser kommer att uppstå. Men en person som gör ondska, begår stora brott och leder människor vilse, kommer att dricka den kopp som de har fört med sig.   Guds rike kommer att vara stängt för dem och de kommer att lida i elden som aldrig dör ut och den mask som alltid gnider. Den allsmäktige guden läser hjärtan, han vet vad som brygger inom dig. Matteus 15:19 “För ur hjärtat kommer onda tankar, mord, äktenskapsbrott, otukt, stöld, falskt vittne, förtal .” Så, pastorer, diakoner, äldste, ledare, vara goda lärjungar till Herren, Högsta, och låt din flock väla. Ty på domens dag kommer allt att övervägas, allting.

 

Må den allsmäktige guds välsignelse komma över dig idag, Amen

 

Aaron JP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: