Meditasie 03/03/2019

Laat ons broeders toe om na Lukas 6: 39-45 van die evangelis Luke te kyk. Jesus gebruik altyd gelykenisse omdat hy wil hê dat jy daardie gedagte moet betree – diep gebed en meditasie. Wanneer Jesus sê, ” Kan ‘n blinde ‘n blinde persoon lei?” Hy praat nie van fisiese blindheid nie, hy praat van geestelike blindheid. Dit verwys meer na die godsdienstige geestelikes.   As jy ‘n geestelike direkteur is, pastoor, diaken, predikant, rabbi ens. En nie die wet van God volg nie, misluk jy in jou persoonlike roeping. Hoe kan jy mense na God lei, as jou lewe nie ‘n weerspieëling is van God se Heilige Woorde nie? Mense volg jou as voorbeeld. Hulle vertrou op jou as gevolg van jou opvoeding, jou opleiding en die werk wat jy gegee is. “Doen soos ek sê en nie soos ek nie” is ‘n verskriklike manier om ‘n leier vir God te wees. Of jy is verbind tot die Woord van God of jy is nie. “Geen dissipel is beter as die onderwyser nie,” sê die Here, maar as jy jou kudde goed voed, sal jou kudde die gereedskap en voeding hê wat dit nodig het om teen die wêreld, die vlees en die duiwel te staan. Om die Heilige Skrif te leer is uiters belangrik. Hulle is nie “leë woorde” wat hardop gepraat word nie, maar hulle verskaf die nodige voeding vir die Ewige Siel.  Jesus waarsku om nie ‘n huigelaar te wees nie. Jy kan nie vir jou broer en suster sê dat hulle weg van God is nie, as jy self die verste weg is. Hoe kan jy iemand van hulle sondes regstel as jy kies om blindelings na jou eie oortredings te kyk. Gee aandag! Dink jy dat God ‘n blinde kolf is wat jou sondes nie kan sien nie? Hy wat Magtig is, kan alles sien voordat dit gebeur. Hy is buite die tyd en nie beperk tot die norme van wat ons in ons heelal ken nie. Die God wat jou en my geskep het, ken ons harte beter as ons self. “Op die oomblik is reg, selfs as niemand dit doen, verkeerd is verkeerd, selfs as almal dit doen.” St.Augustine van Hippo sê. Hierdie lewe is ‘n oorlogvoering. Van die tyd van jou bevrugting tot die tyd wat God sal besluit wanneer jou lewe eindig, is ‘n slagveld vir jou onsterflike siele. Jesus het nooit belowe dat die lewe maklik sal wees nie, maar hy het belowe dat diegene wat die wil van God soos Paulus die Apostel gedoen het: “Ek het die goeie geveg geveg, ek het die wedloop voltooi, ek het die geloof behou .” 2 Timoteus 4: 7 daardie paradys van belofte aan diegene wat dit verdien. ‘N Persoon wat getrou die wil van God volg en sy gebooie bewaar, sal baie goed geproduseer word. Selfs as daardie persoon beproewinge en verdrukking in die gesig staar, sal God sy hand salf en baie seëninge sal ontstaan. Maar ‘n persoon wat goddeloosheid doen, pleeg groot oortredings en lei mense mislei, drink die koppie gif wat hulle oor hulself gebring het.   Die Koninkryk van God sal vir hulle gesluit word en hulle sal ly in die vuur wat nooit sterf nie en die wurm wat altyd knie. Almagtige God lees die harte, hy weet wat in jou broei. Matteus 15:19 “Uit die hart kom kwaad gedagtes, moord, owerspel, hoerery, diefstal, valse getuienis, laster .” Daarom, pastore, diakens, ouderlinge, leiers, wees goeie dissipels aan die Here die Allerhoogste en lei jou kudde goed. Want op die dag van die opstanding sal alles oorweeg word, alles.

 

Mag die seën van die Almagtige God vandag oor jou kom, Amen

 

Aaron JP

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: