Red ons van die Bose Here

Die Onse Vader is die Kragtigste Gebed van ons tyd. Dit is ‘n gebed van God self. Ons moet hierdie gebed daagliks aanroep. Die belangrikste gedeelte van hierdie gebed is naby aan die onderkant. “Lei ons nie in versoeking nie, maar verlos ons van die kwaad.” Die meeste is geneig om te dink aan kwaad as net “metafories”. Ons dink aan die konsep van bose as net ‘n idee. Bose is verbind met ‘n skepsel. Dit is verbind aan ‘n gevalle engel, satan. Uit die gedeelte van Jesaja 14: 12-15 “Hoe het jy uit die hemel geval, o dagster, seun van dawn! Hoe is jy op die grond neergesny, jy wat die nasies laag gemaak het! U het in u hart gesê: Ek sal hemel toe klim; bo die sterre van God sal ek my troon op die hoogte stel; Ek sal sit op die berg van samekoms in die verre noorde; Ek sal bokant die hoogte van die wolke klim, ek sal my soos die Allerhoogste maak. ‘ Maar jy word neergewerp na die doderyk, tot in die dieptes van die put. ” Mnr. Jessie Romero MA in Teologie stel in sy boek” Mama’s Boy ” bl. 15 “Volgens die Heilige Tradisie is Lucifer oor die Inkarnasie voor die skepping van die wêreld vertel dat God ‘n MAN in die baarmoeder van ‘n Maagd sou word. Dit was heeltemal onaanvaarbaar vir hierdie trotse serafiese engel en daarom het hy geskree: “Nie-Serviam” (ek sal nie dien nie) “. Ek sal sy trotse jaloerse gedagtes en sin voltooi. Lucifer het eintlik gesê: “Ek sal nie die Godsman Jesus Christus dien nie, en ook nie sy ma sal eer nie.” Die vroeë Kerkvaders verklaar dat hy op die hoogste rang van al die engele was. Hy was baie mooi. Hy het die aarde gegee om in beheer te wees. Maar hy wou soos God wees, hy wou beheer hê.Toe hy hierdie woorde gepraat het, het ‘n engel uit die onderste rang hom uitgedaag deur te sê: “Wie is soos God?” Die nederlaag-engel wat hom bestraf het, was St Michael die Aartsengel.

 

CCC (Kategismus van die Katolieke Kerk) 2852 “‘N Moordenaar van die begin af, … ‘n leuenaar en die vader van leuens,” Satan is “die bedrieër van die hele wêreld.” Deur hom het sonde en dood in die wêreld gekom en deur sy definitiewe nederlaag sal die hele skepping “bevry word van die korrupsie van die sonde en die dood.” Nou weet ons dat iemand wat uit God gebore is, nie sondig nie, maar Hy wat uit God gebore is, hou hom, en die boosheid raak hom nie aan nie. Ons weet dat ons van God is en die hele wêreld is in die mag van die bose. “Die Here wat jou sonde weggeneem het en jou foute vergewe het, beskerm jou ook en hou jou van die wille van jou teëstander, die duiwel. dat die vyand wat gewoond is aan sonde lei, nie van jou mag verras nie. Een wat hom aan God toewy, maak nie die duiwel vrees nie. “As God vir ons is, wie is ons?” Na Satan en al die ander engele wat kies om God te verwerp, is uit die hemel gegooi. Van daardie tyd af tot nou toe is sy missie om die mensdom te vernietig. Hy het ons eerste ouers versoek en ons heilige genade verloor om ons verbinding met God te hê. As jy ‘n volgeling van God is, Jy is deel van hierdie oorlogvoering. Dit is ‘n stryd vir jou ewige siele. Of jy nou in God, Jesus, glo, of hulle jou in die ewige pyn wil bring. Hulle sal jou versoek om jou omkoopgeld te aanvaar en selfs te druk jy moet hulle dien. Jy moet verstaan ​​dat die gevalle engele ‘n hiërargie volg. So, jy het sommige wat so sterk soos satan en sommige in die onderste geledere is. Hulle kry in ons lewens wanneer ons sondes pleeg. Sondes is die manier waarop hulle jou eers in die hande kry. Dink aan hulle as wesens wat ‘n onsigbare ketting dra. Wanneer jy sondes pleeg, is jy basies “eens” om aan hulle gebonde te wees. Hoe meer jy sondig, hoe meer kettings word aan jou bygevoeg. Die eerste doelwit is om jou gewete te mis. Die tweede doelwit is om ‘n lewe van deug te verlaat en uiteindelik te kry om God te verwerp tot die punt dat jy nie die perfekte oordeel van God vrees en in die hel wil wees nie. CCC 391“Agter die ongehoorsame keuse van ons eerste ouers sluip ‘n verleidelike stem, teenoor God, wat hulle van afguns in die dood laat val. Die Skrif en die Kerk se Tradisie sien in hierdie synde ‘n gevalle engel, genaamd “Satan” of die “duiwel”. Die Kerk leer dat Satan aanvanklik ‘n goeie engel was wat deur God gemaak is: “Die duiwel en die ander demone is inderdaad natuurlik goed deur God geskep, maar hulle het kwaad geword deur hul eie doen.”

 

Jesus Christus praat van die vyand. Nadat hy 40 dae en nag vasgehou het in Mattheus 4: 3-11 . En die versoeker het gekom en vir hom gesê: As jy die Seun van God is, beveel hierdie klippe om brode te word.   Maar hy antwoord: Daar staan ​​geskrywe: Die mens sal nie alleen brood eet nie, maar deur elke woord wat uit die mond van God voortkom. Toe het die duiwel hom na die heilige stad geneem en hom op die hoogte van die tempel gesit,    en sê vir hom: As jy die Seun van God is, gooi jou neer; want daar is geskrywe: Hy sal sy engele aan julle bevel gee, en hulle sal hulle op hulle hande dra,
sodat jy nie jou voet teen ‘n klip slaan nie. ‘Jesus sê vir hom:’ Daar is ook geskrywe: Jy mag die Here jou God nie versoek nie. ”    Weer het die duiwel hom na ‘n baie hoë berg geneem en hom al die koninkryke van die wêreld gewys en die heerlikheid van hulle;   En hy sê vir hom: Al hierdie sal Ek jou gee as jy neerval en my aanbid.   Toe sê Jesus vir hom: “Kom, Satan! want daar is geskrywe: Julle moet die Here julle God aanbid en Hom alleen dien.   Toe het die duiwel Hom verlaat, en kyk, engele het gekom en Hom gedien. Matteus in sy evangelie wys ons dat die duiwel die woorde in die Bybel ken. Hy sal iets goeds gebruik en dit omdraai om jou af te gooi, sodat jy God kan uitdaag soos hy gedoen het. Maar Jesus ken ook die Heilige Skrif omdat Hy die woord is ! Die Bybel het twee outeurs. Een is die persoon wat dit geskryf het, en God is die tweede skrywer omdat hy die woorde wat geskryf moet word, geïnspireer het. Die duiwel word deur God geslaan omdat hy geen krag of gesag het nie. Matteus wys ons weer in Hoofstuk 8: 28-34 dat Jesus ‘n groep duiwels uitdryf en hulle smeek Hom om in ‘n trop varke te gaan. Die duiwels besit die varke en hulle hardloop uit die krans af en verdrink. Al hierdie bose geeste erken wie God is. Jesus se naam is so Heilig dat “elke knie sal buig, elke tong bely”. Hulle kan nie staan ​​in sy magtige teenwoordigheid nie. Hierdie selfde gesag wat Jesus oor die bose het, word aan sy dissipels oorgedra, wat dit dan van Pous tot Pous, Kardinaal tot Kardinaal en Biskop, na Biskop afstuur. Dit is die belofte wat hy aan ons eerste pous Peter gegee het dat “die poorte van die hel nie daaroor sal heers nie” Mattheus 16:18

 

CCC 2854 “Wanneer ons vra om van die Bose af verlos te word, bid ons ook om bevry te word van alle euwels, hede, verlede en toekoms, waarvan hy die outeur of aanhanger is. In hierdie laaste petisie bring die Kerk al die nood van die wêreld voor die Vader. Saam met bevryding van die euwels wat die mensdom oorweldig, smeek sy die kosbare geskenk van vrede en die genade van volharding in die verwagting van Christus se wederkoms. Deur so te bid, verwag sy in nederigheid van geloof die versameling van almal en alles in hom wat “die sleutels van die dood en die doderyk,” wie “is en wie was en wie is om te kom, die Almagtige.” Om die heilige naam van jesus te begeer, vereis geloof. jy moet vertrou dat sy naam sterk is. jy moet in jou hart glo dat hy die Seun van die Lewende God is, die tweede Persoon van die Allerheiligste Drie-eenheid. Die duiwel en sy demone sal jou aanval. Hulle sal jou met nagmerries tref, hulle sal diegene rondom jou omwend om jou te sondig. gebruik jou liefdes om jou te laat val. Kyk na die lewe van St. Anthony van die woestyn. Hy kies om God te volg. Die duiwel het probeer om hom te versoek om nie ‘n monnik te word nie en deur die genade van God kon hy hom kry. om die versoekings te beveg. Die duiwel was so kwaad dat hy fisies aangeval St. Anthony en het hom vir dood in ‘n grot oorgelaat.   Sy broer-monnik het hom teruggeneem na die grot en hy daag die duiwels uit in die Heilige Naam van Jesus Christus. Hulle het niks meer op hierdie monnik gehad nie en is deur Jesus self weggejaag. St Anthony het Jesus gevra waarom hy hom nie fisies gehelp het nie. Jesus wou sy optrede sien en omdat hy nie ingedien het nie, dat Jesus hom sal beskerm, en hy sal St. Anthony genees en hom herstel tot fisiese gesondheid. Ons moet ons vices uitdaag. Ons moet vinnig en bid om ons fisieke swakhede te oorkom. Ons moet boete voor God bied om ons te help om in heiligheid te groei. God laat hierdie versoekings toe om ons te help om ons swakhede te oorkom en in Sy Naam moet ons alles oorgee aan die wil van God en Hy sal ons siele suiwer. Elke lyding, elke pyn, elke pyn is bedoel om aan God aangebied te word. Sodra ons dit werklik aan God bied vir ons verlossing, kan hy dan in ons werk, wanneer ons gaan los en God kry , wat beteken dat u persoonlike trots oorgee en nederigheid bied. Nederigheid is die beste wapen teen die magte van die duisternis. Sy Moeder, die Heilige Maagd Maria, is ‘n sterk voorstander. Jesus Christus het haar as koningin bekroon. Sy is Koningin van al die engele en al die heiliges. Die duiwels vrees haar as gevolg van haar eenvoud en nederigheid. Bid die Heilige Rosary en sy sal tot u hulp kom!

 

Kom ons eindig saam met hierdie gebed. Mees Heilige en liefdevolle God. U gee ons die ware teenwoordigheid van u Seun Jesus op aarde in die Allerheiligste Eucharistie. In die magtige Naam van Jesus bestraf ons die duiwel en sy demone. Ons bestraf sy valse leuens en die valle om ons na die hel te stuur.   Ons vra deur die voorbidding van St Michael, die Aartsengel en die Koningin van Hemel en Aarde, die Heilige Maagd Maria om ons te beskerm teen die aanvalle van die Bose. Mag hulle my op die reguit en smal pad na die hemel lei. Ons vra dit deur Christus, ons Here Amen!

 

God seën jou,

 

Aaron JP

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: