Izbavi nas od zla Gospodina

Naš Otac je najmoćnija molitva našeg vremena. To je molitva od samog Boga. Moramo svakodnevno prizivati ​​ovu molitvu. Ključni dio ove molitve je blizu dna. “Ne uvedi nas u napast, nego izbavi nas od zla”. Većina ih smatra zlom samo “metaforičnom”. Pojam zla mislimo samo kao ideju. Zlo je povezano sa stvorenjem. Povezan je s palim anđelom, sotonom. Iz odlomka Izaije 14: 12-15 “Kako si pao s neba, o Zvijezda Dana, sine Dawn! Kako si srušen na zemlju, ti koji nisi položio narode! Rekli ste u svom srcu: ‘Ja ću se popeti na nebo; iznad zvijezda Božjih postavit ću prijestolje svoje visoko; Sjedit ću na gori skupa na krajnjem sjeveru; Ja ću se uzdignuti iznad visina oblaka, učinit ću se kao Svevišnji. ‘ Ali dovedeni ste u Šeol, u dubine jame. ” G. MA Jessie Romero u teologiji navodi u svojoj knjizi“ Maminog dječaka ” str. 15 “Prema Svetoj predaji, Luciferu je rečeno o utjelovljenju prije stvaranja svijeta, da će Bog postati ČOVJEK U maternici Djevice. To je bilo potpuno neprihvatljivo za ovog ponosnog serafskog anđela i tako je povikao: “Non Serviam” (neću služiti) “. Završit ću njegove ponosne zavidne misli i kaznu. Lucifer je zapravo govorio: “Neću služiti Bogu čovjeku Isusu Kristu, niti ću poštovati njegovu majku.” Rani crkveni oci tvrde da je bio na najvišem položaju svih anđela. Bio je vrlo lijep. Dobio je zemlju da bude glavni. Ali je želio biti poput Boga, želio je imati kontrolu. Kada je izgovorio te riječi, anđeo iz nižeg reda izazvao ga je govoreći: “Tko je kao Bog?” Anđeo koji je bio niži rang koji ga je ukorio bio je sv.

 

HZK (Katekizam Katoličke Crkve) 2852 “Ubojica od početka … lažov i otac laži,” Sotona je “varalica cijelog svijeta”. Kroz njega su u svijet ušli grijeh i smrt, a njegovim konačnim porazom sva stvorenja bit će “oslobođena pokvarenosti grijeha i smrti. Sada znamo da tko god je rođen od Boga, ne griješi, nego onaj koji je rođen od Boga čuva ga, i Zli ga se ne dotiče. Znamo da smo od Boga i da je sav svijet u snazi ​​zloga. “Gospodin koji vam je oduzeo grijeh i oprostio vaše grijehe štiti vas i čuva vas od lukavosti neprijatelja vašeg, đavla, da vas neprijatelj, koji je navikao voditi u grijeh, ne može iznenaditi. Tko se povjeri Bogu, ne boji se đavla. “Ako je Bog za nas, tko je protiv nas?” Poslije Sotone i svih drugih anđela koji Od tog vremena do sada, njegova je misija uništiti čovječanstvo, iskušavao je naše prve roditelje i izgubili svoju posvećenu milost da smo povezani s Bogom. Vi ste dio ovog ratovanja, to je borba za vaše vječne duše, bez obzira vjerujete li u Boga, Isusa, njihova misija je da vas dovedu u vječne muke, iskušat će vas, podmititi vas u prihvaćanje zla i čak gurati Morate shvatiti da su pali anđeli slijedili hijerarhiju imaju neke koji su jaki kao sotona, a neki u nižim redovima. Oni ulaze u naše živote kad počinjemo grijehe. Grijesi su način na koji vas prvo uhvate. Mislite o njima kao o stvorenjima koja nose nevidljivi lanac. Kada činite grijehe, u osnovi se “slažete” da budete vezani za njih. Što više griješite, to se više dodaje na vas. Prvi cilj je pogreška vaše savjesti, drugi cilj je napustiti život vrline i na kraju vas natjerati da odbacite Boga do točke da se ne bojite savršenog Božjeg suda i želite biti u paklu. CCC 391 “Iza neposlušnog izbora naših prvih roditelja vreba zavodljiv glas, suprotstavljen Bogu, koji ih tjera da umru iz zavisti. Pismo i predanje Crkve u ovome se vide kao pali anđeo, nazvan “Sotona” ili “đavo”. Crkva uči da je sotona isprva bio dobar anđeo, stvoren od Boga: “Đavao i drugi demoni su doista stvoreni od Boga prirodno dobri, ali oni su sami po sebi postali zli.”

 

Isus Krist govori o neprijatelju. Nakon što poste 40 dana i noći u Mateju 4: 3-11 “Kuša kušac i reče mu:” Ako si Sin Božji, zapovjedi ovim kamenjem da postanu kruhovi. “   A on odgovori: “Pisano je: Ne živi čovjek samo o kruhu, nego o svakoj riječi koja izlazi iz Božjih usta.” Đavao ga odvede u sveti grad i postavi ga na vrh hrama.    i reče mu: “Ako si Sin Božji, baci se dolje; Ta pisano je: On će dati svoje anđele za vas, a oni će vas na rukama podići.
Isus mu reče: “Ponovo je pisano: ‘Ne iskušavaj Gospodina, Boga svoga.'”    Opet ga je đavao odveo na vrlo visoku goru i pokazao mu sva kraljevstva svijeta i njihovu slavu.   i reče mu: “Sve ću ti ja dati, ako mi padneš i pokloni se.”   Tada mu Isus reče: “Prestani, Sotono! Ta pisano je: Jahvi, Bogu svome, klanjat ćete se i njemu samo služiti.   Tada ga ostavi đavao, i gle, anđeli mu pristupiše i služiše. Matej nam u svom Evanđelju pokazuje da đavao zna riječi u Svetoj Bibliji. On će upotrijebiti nešto dobro i okrenuti ga kako bi vas odbacio, što će vas navesti da izazovete Boga kao što je on učinio. Ali Isus također poznaje Sveto pismo jer je Riječ ! Biblija ima dva autora. Jedan je osoba koja ga je napisala, a Bog je drugi autor jer je nadahnuo riječi koje treba napisati. Bog je pretučen od đavla jer nema moć niti bilo kakvu vlast. Matej nam opet pokazuje u poglavlju 8: 28-34 da Isus istjeruje grupu đavola i mole ga da ide u krdo svinja. Demoni posjeduju svinju i bježe s litice i utapaju se. Svi ti zli duhovi priznaju tko je Bog. Ime Isus je tako Sveto da će se “svako koljeno saviti, svaki jezik priznati”. Oni ne mogu podnijeti da budu u njegovoj moćnoj prisutnosti. Isti autoritet koji Isus ima nad zlim prenosi se na njegove učenike, koji ga zatim prenose od pape pape, kardinala kardinalu i biskupu biskupu. To je obećanje koje je dao našem prvom Papi Petru da “vrata pakla neće pobijediti protiv njega” Matej 16,18

 

KKC 2854 “Kada molimo za oslobođenje od Zloga, molimo se i za oslobađanje od svih zala, sadašnjosti, prošlosti i budućnosti, od kojih je on autor ili poticatelj. U ovoj posljednjoj molitvi Crkva pred Oca donosi svu tjeskobu svijeta. Uz oslobođenje od zala koje preplavljuje čovječanstvo, ona moli dragocjeni dar mira i milost ustrajnosti u očekivanju Kristovog povratka moleći se na taj način, u poniznosti vjere očekuje okupljanje svih i svega što ima u njemu “ključevi smrti i podzemlja,” koji “je i tko je bio i koji će doći, Svemogući.” Za prizivanje Svetog imena Isusa potrebna je vjera. Morate se pouzdati da je njegovo ime moćno. Morate vjerovati u svoje srce da je on Sin živoga Boga, druga osoba Presvetog Trojstva, da će vas đavao i njegovi demoni napasti i da će vas udariti noćnim morama, uzburkaće ljude oko vas da vas navedu na grijeh. Upoznajte život sv. Antuna u pustinji, odlučio je slijediti Boga, jer ga je đavao pokušao iskušati da ne postane redovnik i da ga je Božjim milostima mogao pružiti. Vrag je bio toliko ljut da je fizički napao je sv. Antuna i ostavio ga mrtvog u pećini.   Njegov brat redovnik odveo ga je natrag u pećinu i izazvao demone u svetom imenu Isusa Krista. Više nisu imali ništa o ovom redovniku i sam je Isus otjerao. Sv. Antun je upitao Isusa zašto mu nije fizički pomogao. Isus je želio vidjeti njegovu odlučnost i zato što nije pristao, da će ga Isus zaštititi, i on je ozdravio sv. Antuna i vratio ga fizičkom zdravlju. Moramo izazvati naše poroke. Moramo postiti i moliti se da nadvladamo naše tjelesne slabosti. Moramo ponuditi pokoru pred Bogom da nam pomogne da rastemo u svetosti. Bog dopušta da nas ta iskušenja pomognu da prevladamo naše slabosti i, u Njegovo ime, moramo sve predati Božjoj volji i on će očistiti naše duše. Svaka patnja, svaka muka, svaka bol treba biti ponuđena Bogu. Jednom kad ga istinski ponudimo Bogu za naše spasenje, on tada može raditi u nama, kad mi pustimo Boga , što znači predati svoj osobni ponos i ponuditi poniznost. Poniznost je najbolje oružje protiv sila tame. Njegova Majka Blažena Djevica Marija je snažan zagovornik. Isus Krist ju je okrunio kao Kraljicu. Ona je Kraljica svih anđela i svih svetih. Demoni je se boje zbog njezine jednostavnosti i poniznosti. Moli Svetu krunicu i ona će ti doći u pomoć!

 

Završimo zajedno s ovom molitvom. Najsvetiji i uvijek ljubeći Bog. Dajete nam istinsku prisutnost vašeg Sina Isusa na zemlji u Presvetoj Euharistiji. U silnom Isusovu imenu mi ukoravamo đavla i njegove demone. Preklinjamo njegove lažne laži i zamke da nas pošalju u pakao.   Molimo kroz zagovor sv. Mihaela Arhanđela i Kraljice Neba i Zemlje, Blažene Djevice Marije da nas zaštiti od napada zloga. Neka me vode ravnim i uskim putem prema nebu. Mi to tražimo po Kristu Gospodinu našem!

 

Bog te blagoslovio,

 

Aaron JP

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: