Fräls oss från ond, o Herre

Vår Fader är vår mest kraftfulla bön i vår tid. Det är en bön från Gud själv. Vi behöver göra denna bön dagligen. Den viktigaste delen av denna bön ligger nära botten. “Leder oss inte i frestelse, utan rädda oss från ondska”. De flesta tenderar att tänka på det onda som bara “metaforiskt”. Vi tänker på begreppet ondska som bara en idé. Ond är kopplad till en varelse. Den är kopplad till en fallen ängel, satan. FrånJesaja 14: 12-15 “Hur har du fallit från himlen, O Day Star, dawn of Dawn! Hur är du skuren ner till marken, du som låg nationerna låg! Du sade i ditt hjärta: “Jag kommer att gå upp till himlen; över Guds stjärnor kommer jag att sätta min tron ​​högt; Jag kommer att sitta på monteringsfjället i norra norra; Jag kommer att gå upp över höjderna av molnen, jag ska göra mig som den Högste. “ Men du är nedlagd till Sheol, till djupet av Pit. ” Herr Jessie Romero MA i teologin säger i sin bok” Mamas Boy ” s. 15 “Enligt den heliga traditionen fick Lucifer berättat om inkarnationen innan världens skapelse, att Gud skulle bli en MAN i Jungfrunens livmoder. Detta var helt oacceptabelt för denna stolta serafiska ängel och så ropade han, “Non Serviam” (jag ska inte tjäna) “. Jag ska avsluta hans stolta avundsjuk tankar och mening. Lucifer sa faktiskt: “Jag kommer inte att tjäna Gud Människan Jesus Kristus, jag kommer inte hedra sin mamma.” De tidiga kyrkofäderna säger att han var i högsta rangordning av alla änglar.Han var väldigt vacker. Han fick jorden att vara ansvarig. Men han ville vara som Gud, han ville ha kontroll. När han talade dessa ord, utmanade en ängel från den lägre rangen honom genom att säga “Vem är som Gud?” Den lägre rankingsängeln som beströkte honom var St Michael a Archangel.

 

CCC (katekismen av den katolska kyrkan) 2852 “En mördare från början, … en lögnare och lögnens far” Satan är “världens bedragare”. Genom honom kom synd och död in i världen och genom sitt slutgiltiga nederlag kommer all skapelse “befriad från syndens och dödens korruption”. Nu vet vi att någon som är född av Gud syndar inte, men den som är född av Gud håller honom, och den onda berör inte honom. Vi vet att vi är av Gud, och hela världen är i den onda människans kraft. “Herren som har tagit bort din synd och förlåtit dina fel skyddar dig också och håller dig från din motståndares djävulens vilser, så att fienden, som är van vid att leda till synd, får inte överraska dig. Den som tillträder sig till Gud, fruktar inte djävulen. “Om Gud är för oss, vem är emot oss?” Efter satan och alla andra änglar som välj att avvisa Gud, kastades ut ur himlen Från den tiden till och med nu är hans uppgift att förstöra mänskligheten. Han frestade våra första föräldrar och vi förlorade vår heliga nåd att vi har samband med Gud. Om du är en följare av Gud, Du är en del av denna krigföring. Det är en kamp för dina eviga själar. Oavsett om du tror på Gud, Jesus, är det deras uppgift att få dig till evig plåga. De kommer att fresta dig, muta dig till att acceptera det onda och till och med trycka du tjänar dem. Du måste förstå att de fallna änglarna följer en hierarki. Så, du har några som är lika starka som satan och några i de nedre raderna. De kommer in i våra liv när vi begår synder. Synder är hur de först tar tag i dig. Tänk på dem som varelser som bär en osynlig kedja. När du begår synder, är du i princip överens om att vara bunden till dem. Ju mer du synd, desto fler kedjor läggs till på dig. Det första målet är att felaktigt samvete, det andra målet är att överge ett dygdigt liv och äntligen få dig att avvisa Gud i den meningen att du inte fruktar Guds perfekta dom och vill vara i helvetet. CCC 391 “Bakom det olydiga valet av våra första föräldrar lurar en förförisk röst mot Gud, vilket gör att de faller i död av avund. Skriften och kyrkans tradition ser i detta att det är en fallen ängel som kallas “Satan” eller “Djävulen”. Kyrkan lär ut att Satan först var en bra ängel som gjord av Gud: “Djävulen och de andra demonerna skapades verkligen av Gud, men de blev onda av egen hand.”

 

Jesus Kristus talar om fienden. Efter att han satt i 40 dagar och natt i Matteus 4: 3-11 “Och frälsaren kom och sade till honom:” Om du är Guds Son, beordra dessa stenar att bli brödbröd “.   Men han svarade: “Det står skrivet:” Människan ska inte leva av bröd ensam, utan av varje ord som kommer från Guds mun. “ Då tog djävulen honom till den heliga staden och satte honom på templets höjdpunkt,   och sade till honom: “Om du är Guds Son, kasta dig ner; Ty det står skrivet: “Han kommer att ge sina änglar ansvar för dig,” och “på deras händer skall de bära dig,
så att du inte slår din fot mot en sten. “Jesus sade till honom:” Det står igen: “Du skall inte fresta HERREN, din Gud.”    Därefter tog djävulen honom till ett mycket högt berg och visade honom alla världsriken och deras ära;   och han sade till honom: “Alla dessa kommer jag att ge dig, om du kommer att falla ner och dyrka mig.”   Då sa Jesus till honom: “Kom igen, Satan! Ty det står skrivet: ‘Du skall dyrka Herren, din Gud, och han skall bara tjäna dig.’   Då lämnade djävulen honom, och se, änglar kom och tjänade honom. Matteus i hans evangelium visar oss att djävulen vet orden i Heliga Bibeln. Han kommer att använda något bra och vrida det för att slänga dig, så att du utmanar Gud som han gjorde. Men Jesus känner också till de heliga skrifterna, därför att han är ordet ! Bibelen har två författare. En är den som skrev det, och Gud är den andra författaren eftersom han inspirerade orden som ska skrivas. Djävulen är slagen av Gud för att han inte har någon makt eller någon myndighet. Matteus visar oss igen ikapitel 8: 28-34 att Jesus kastar ut en grupp djävlar och de ber honom att gå in i en svinbesättning. Demonerna har svinen och de rinner av klippan och drunknar. Alla dessa onda andar erkänner vem Gud är.Jesus namn är så heligt att “varje knä kommer att böja, varje tunga bekänna”. De kan inte stå i sin mäktiga närvaro. Den samma auktoritet som Jesus har över den onda är vidarebefordrad till sina lärjungar, som sedan skickar den ner från påven till påven, kardinal till kardinal och biskop till biskop. Det är det löfte som han gav till vår första pave Peter att “helgedoms grindar inte kommer att råda emot det”Matteus 16:18

 

CCC 2854 “När vi ber att bli befriade från den onde, ber vi också att bli befriade från alla onda, nuvarande, förgångna och framtida, som han är författare eller instigator. I den här sista framställningen ger kyrkan all världens nöd inför Fadern. Tillsammans med befrielsen från de onda som överväldigar mänskligheten, förkunnar hon den värdefulla gåvan av fred och nåd av uthållighet i förväntan om Kristi återkomst. Genom att be på detta sätt förväntar hon sig i ödmjukhet av tron ​​samlingen av alla och allt i honom som har “Döden och Hades nycklar,” vem “är och vem var och vem som kommer, den Allsmäktige.” För att påkalla Jesu Heliga Namn kräver tro. Du måste lita på att hans namn är kraftfullt. Du måste tro på ditt hjärta att han är den levande gudens son, den heligaste treenighetens andra person. Djävulen och hans demoner kommer att attackera dig. De kommer att slå dig med mardrömmar, de kommer att röra upp de som finns omkring dig för att få dig till synd. Använd din kärlek för att få dig att falla. Titta på livet av St. Anthony i öknen. Han väljer att följa Gud. Djävulen försökte frestas att han inte skulle bli munk och genom Guds nåder kunde han få honom att bekämpa frestelserna. Djävulen var så arg att han fysiskt angripit St. Anthony och lämnade honom för död i en grotta.   Hans broder munk tog honom tillbaka till grottan och han utmanar demonerna i Jesu Kristi Heliga Namn. De hade inte längre något på denna munk och jagades av Jesus själv. St. Anthony frågade Jesus varför han inte hjälpte honom fysiskt. Jesus ville se hans beslut och för att han inte lämnade in, att Jesus kommer att skydda honom, och han helade St Anthony och återställde honom till fysisk hälsa. Vi måste utmana våra vices. Vi måste snabbt och be för att övervinna våra fysiska svagheter. Vi måste erbjuda böner inför Gud för att hjälpa oss att växa i helighet. Gud tillåter dessa frestelser att hjälpa oss att övervinna våra svagheter och i Hans namn måste vi överge allt till Guds vilja och han kommer att rena våra själar. Varje lidande, varje plåga, varje smärta är tänkt att bli erbjuden till Gud. När vi verkligen erbjuder det till Gud för vår frälsning, kan han då arbeta inom oss, när vi släpper och LYCKER GUD , vilket innebär att ge upp din personliga stolthet och erbjuda ödmjukhet. Ödmjukhet är det bästa vapnet mot mörkets styrkor. Hans mor, den välsignade Jungfru Maria är en stark förespråkare. Jesus Kristus kronade henne som drottning. Hon är drottning av alla änglarna och alla de heliga. Demonerna fruktar henne på grund av hennes enkelhet och ödmjukhet. Be den heliga rosenkransen och hon kommer att hjälpa dig!

 

Låt oss sluta tillsammans med denna bön. Mest heliga och alltid kärleksfulla Gud. Du ger oss den sanna närvaron av din Son Jesus på jorden i den allra heliga eukaristin. I det mäktiga namnet på Jesus bekämpar vi djävulen och hans demoner. Vi bestrider hans falska lögner och fällorna för att skicka oss till helvetet.   Vi frågar genom förbindelsen av St, Michael the Archangel och Himmelens och Jordens drottning, Den välsignade Jungfru Maria för att skydda oss från den onda. Må de leda mig på den raka och smala vägen mot himlen. Vi ber detta genom Kristus, vår Herre Amen!

 

Gud välsigne dig,

 

Aaron JP

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: