Sembilan hari Novena dengan St. Anthony dari Gurun Hari Kedua

“Sekarang kami mengutus kamu, saudara-saudara, dalam nama Tuhan kita Yesus Kristus,

supaya kamu menjauh dari saudara laki-laki yang hidup dalam kemalasan dan tidak

mengikut tradisi yang anda terima dari kami. “

 

2 Tesalonika 3: 6

 

 

“Dan Yesus berkata kepada mereka,” Seorang nabi tidak hormat, kecuali di negerinya sendiri, dan di antara keluarganya sendiri dan di rumahnya sendiri.

Dan dia tidak boleh melakukan kerja keras di sana, kecuali bahawa dia meletakkan tangannya pada beberapa orang sakit dan menyembuhkan mereka.

Dan dia kagum kerana ketidakpercayaan mereka. “

 

Markus 6: 4-6

 

Meditasi Hari Ini

 

Di dunia hari ini, ada banyak yang mengatakan bahawa mereka adalah orang Kristen dengan kata-kata, tetapi tidak dalam tindakan peribadi mereka . Seperti para penari dan ahli taurat, mereka memuliakan diri mereka sendiri dan bukan Tuhan. St Paul memberi pengikutnya pelajaran yang perlu mereka percayai pengajaran gereja dan tidak mengikuti orang yang tidak berjalan di cahaya. Yesus adalah cahaya dunia. Marilah kita tidak menolak Yesus kerana dia memanggil kita ke tahap kesucian yang lebih tinggi. Ingat janji bahawa Yesus memberitahu St Peter bahawa “Di atas batu ini, saya akan membina gereja saya, dan pintu neraka tidak akan dapat mengalahkannya” .

 

(Berdoa untuk Niat Peribadi Anda Di Sini)

Katakanlah Satu Bapa Kita, Tiga Salam Maria dan Satu Kemuliaan , Menghormati Tritunggal Yang Maha Suci dan meminta Tuhan untuk menyampaikan anda apa saja yang menghalang anda daripada menjalani Tahap Suci yang lebih tinggi.

 

 

Doa

 

Allah yang maha berkuasa dan yang sentiasa hidup, beri aku anugerah untuk menghancurkan kekerasan hatiku. Bantu saya dalam kekurangan iman saya. Berikan saya rahmat untuk benar-benar percaya bahawa Yesus adalah Kristus, Anak Allah yang Hidup. Biarkan saya tidak menolak Yesus dalam hidup saya, tetapi seperti pencuri yang baik di salib , “Yesus ingat saya, apabila anda masuk ke dalam kerajaan anda”.

 

St Anthony, seorang murid yang mengasihi Yesus Kristus, berdoa untuk saya!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: