Kristi kungens kärleksliknande inkarnation

När vi kommer närmare jul, slappna av och låt mig dela hur Kristus blir kött är en kärleksfull barmhärtighet från den heliga treenigheten. Från Johannes evangelium, den älskade evangelisten John 1: 1-4 , “I början var Ordet, och Ordet var med Gud, och Ordet var Gud.   Han var i början med Gud; Allting gjordes genom honom, och utan honom var inget gjort som gjordes.   I honom var livet, och livet var människornas ljus “. Jesus var närvarande vid världens skapelse. Gud Fadern ville dela sin kärlek till sin Son, Jesus. Den fantastiska kärleken, som min egen mänskliga resonemang inte kan förstå. Den Helige Ande var närvarande i den delade kärleken och skapade världen. Eftersom Gud älskade hans skapelse så mycket, berättade han djävulen att hans huvud kommer att krossas, och han kommer att besegras ( Genesis 2:15 ). Vi kristna tror att löftet var uppfyllt när Maria sa “Ja” till Gud och Jesus föddes i världen.

 

Katolska katedralens katekism står i punkt 457 ( KK 457 ) “Ordet blev kött för oss för att rädda oss genom att förena oss med Gud, som” älskade oss och skickade sin Son till förlossning för våra synder “. “Fadern har skickat sin Son som världens Frälsare” och “han blev uppenbarad att ta bort synder”.   John, den älskade evangelisten ger i detalj i hans evangeliumskrivning, hur mycket Gud älskar oss. Gud vill föra den barmhärtigheten mot oss. Inte genom blod från getter och får från syndens offer av judiska traditioner, utan från hans egen Son, Jesus, där vi ska förenas i det eviga kärleksförbundet.John 3:16 “För Gud älskade så världen att han gav sin enfödde Son, att den som tror på honom inte skulle förgås utan ha evigt liv” När våra föräldrar syndade, var den speciella förbindelsen bruten. För att kunna återanslutas med Gud visste han att vi inte kunde göra det på egen hand och behövde gudomlig hjälp. Jesus Kristus var den enda   vem skulle kunna koppla den kopplingen och öppna himlens portar för att vi ska vara med Gud. St. Athanasius, biskop av Alexandria c.297-373 skrev i sin bok om inkarnationen s. 69 “Inte heller skapade han skapelsen i sig, men det som är mest underbart, till och med vid hans död, menar jag korset, hela skapelsen bekände att den som blev känd och led i kroppen inte var enbart en människa utan den Guds Son och Frälsare av allt. ” Vad mer av en kärlekshandling kan du be om, att Gud var villig att komma ner från sin tron, ta människans kött och sedan erbjuda sig som ett prefektoffer för världens återlösning !

 

2 Kor 5: 14-15 “Och igen” Vi ser Jesus som en liten stund blev gjord lägre än en ängel, kronad av ära och ära på grund av dödens passion, att han genom Guds nåd skulle kunna smaka döden på uppdrag av alla “. Gud själv tog en form av en slav. Han tog den här kroppen som var svag. Han tog den här kroppen med vår begränsade mänskliga resonemang. Jesus tog denna kropp för att han älskar oss.Han ville ha den anslutningen. Inte som en “Gud i himlen” men den som älskar Gud, som är med dig i alla dina problem och livsbehov. Kommer i form av kött, kan han relatera till oss i alla våra personliga behov. John 1:14 “Och Ordet blev kött och bodde bland oss, full av nåd och sanning; Vi har sett hans ära, ära som den enfödde Sonen från Fadern. ” Johannes evangelisten visste och förstod mer efter händelserna av pinsedjan, att Jesus var” Perfekt Visdom “. Denna visdom är den oändliga kunskapen om Gud, det levande ordet som bodde tillsammans med Gud för all tid. CCC 461 – “Håll det här ibland, som är ditt i Kristus Jesus, som, trots att han var i Guds form, inte räkna med likvärdighet med Gud en sak som ska greppas, men tömde sig, ta form av en tjänare , som är född i likhet med män. Och han bildades i mänsklig form, han ydmjukade sig och blev lydig mot döden, till och med död på ett kors. ” Gud visste hur han skulle rädda världen. Han visste när han skulle rädda världen. Gud är Mästarkitekten, och hans frälsningsplan utarbetades från Gamla Testamentet hela vägen fram tills nu. Han förberedde världen för hans sons Jesus ankomst.

 

På inkarnationen s. 67 “Om solen, som han gjort och sett av oss, cirklar i himlen, inte förorenas genom att vidröra kroppar på jorden eller förstörs av mörkret, men istället själv upplyser och renar dem, så mycket mer allt Guds gud, solens och Herrens maker, när de blev kända i kroppen, var inte förorenad, utan snarare, oförstörbar, vivifierad och renad även den dödliga kroppen. 1 Pet 2:22 “För att han inte begått synd”, Isa 53: 9 “Inte heller fanns bedrag i hans mun” Jesus, som är Gud och är perfekt. Han kände allt som vi känner. Han upplevde allt vi upplever men syndade inte. Han förstår våra kampar. Han kan relatera till våra behov. När du läser djupare in i Johannes evangelium visar Jesus att Gud är barmhärtig. Från att läka de sjuka och lama, från att leverera människor från demoner och höja Lasarus från de döda. Jesus gav oss den största gåvan av hans kropp och blod. Hans påskmåltid är vad vi fortsätter att ta emot var och en varje dag i Massens heliga offer.   Jesus är Gud och han är också en man. CCC 475 – “Det sjätte ekumeniska rådet, Kyrkan erkände att Kristus har två testamente och två naturliga operationer, gudomliga och mänskliga. Kristi mänskliga vilja “Motstår inte eller motsätter sig, men lämnar snarare sin gudomliga och allsmäktiga vilja.” Jesus Kristus i form av Människan, använde sina Händer för att skapa saker. Hans beröring botade de sjuka, hans mänskliga röst befallde djävlarna ut av människor. Han grät när Lazarus dog. Han led av frestelse i Gethsemans trädgård, men sade från Matteus 26:42 ” För andra gången gick han bort och bad:” Min Fader, om det inte går att gå, om jag inte dricker det, din vilja kommer att bli. “

 

Föreställ dig att du är i fängelse för ett brott som du begått. Vi kommer att säga att du stal pengar från en bank och din mening är att få din hand avskuren. Domaren har bestämt sig för att din mening ska utföras i morgon. När du vaknar, säger vaktaren att någon är villig att ta ditt straff för dig. Chockad, frågade du vakterna varför? De svarar “Eftersom han älskar dig så mycket, är han villig att ta statens fulla straff för dig. Du passerar och du ser   den här långa mannen. Du känner inte hans namn (Jesus). Han tittar på dig och ler. Han ger dig en välsignelse innan han går ut för att ta ditt straff. Du vet i ditt hjärta att din skyldig. Du vet att det var ett brott och du gjorde det villigt. Men någon som du inte visste, som du aldrig sett, var villig att förlora handen för dig. Hur många av er skulle gå till helvetet för din vän? Jag skulle inte, och inte heller skulle någon som har en sann rädsla för Guds dom. Jesus var villig att lida och dö en hemsk död för att han älskar oss. Han var väldigt människa som du och jag är, han är det eviga ordet som skapats kött. Han kom in i världen på juldagen för två tusen år sedan för att rädda mänskligheten från sig själv. Han räddade oss från Satans kedjor och befriade oss från vår syndfångenskap.

Låt oss avsluta med denna bön. Allsmäktig och evig barmhärtig Gud, vi tackar dig för att du väljer Johannes den älskade lärjungen att ta hand om Maria, Guds moder. Vi tackar för den Helige Ande att inspirera hans evangelium och att lära oss om den intimitet som Gud vill ha i våra liv. Må du förlåta oss våra synder och låt oss förbereda oss andligt och emotionellt för vår Herre Jesu Kristi ankomst. Må vi skatta hans födelse som ett nytt hopp för världen och en dag vara värdig att stå inför Gud och bli välkommen som en God och trogen tjänare. Vi frågar detta i Faderns, Sonens och Helige Andes namn. Amen.

 

God Jul,

 

Aaron JP

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: