Die liefdevolle inkarnasie van Christus die Koning

Terwyl ons nader aan Kersfees kom, ontspan asseblief en laat my deel hoe Christus Vlees word, ‘n liefdevolle genade van die Heilige Drie-eenheid. Uit die Evangelie van Johannes, die geliefde evangelis Johannes 1: 1-4 , “In die begin was die Woord, en die Woord was by God, en die Woord was God.   Hy was in die begin by God; Alles is deur hom gemaak, en sonder hom is niks gemaak wat gemaak is nie.   In hom was die lewe, en die lewe was die lig van die mense. “ Jesus was teenwoordig by die skepping van die wêreld. God die Vader wou sy liefde vir sy Seun, Jesus, deel. Die wonderlike liefde, wat my eie menslike redenering nie kan verstaan ​​nie. Die Heilige Gees was teenwoordig in daardie gedeelde liefde en het die wêreld geskep. Omdat God sy skepping so lief gehad het, het hy aan die duiwel gesê dat sy kop verpletter sal word, en hy sal verslaan word ( Genesis 2:15 ). Ons Christene glo dat die belofte vervul is toe Maria gesê het “Ja” vir God en Jesus is in die wêreld gebore.

 

Die Kategismus van die Katolieke Kerk verklaar in paragraaf 457 ( CCC 457 ): “Die woord het vlees geword vir ons om ons te red deur ons met God te versoen, wat” ons liefgehad het en sy Seun gestuur het om die verootmoediging vir ons sondes te wees “. “Die Vader het sy Seun gestuur as die Verlosser van die wêreld” en “Hy is geopenbaar om sonde weg te neem”.   Johannes, die geliefde evangelis gee in detail in sy evangelieskryf hoeveel God van ons hou. God wil daardie genade na ons toe bring. Nie deur die bloed van bokke en skape uit die sondige offergawes van Joodse tradisies nie, maar uit die Bloed van sy eie Seun, Jesus waar ons herenig moet word in die ewige verbond van liefde. Johannes 3:16 “Want so lief het God die wêreld gehad wat Hy sy eniggebore Seun gegee het, sodat elkeen wat in Hom glo, nie verlore mag gaan nie, maar die ewige lewe moet hê.” Toe ons ouers gesondig het, was daardie spesiale verband gebreek. Om te heraangestel word met God, het hy geweet dat ons dit nie alleen kan doen nie en God se hulp nodig het. Jesus Christus was die enigste Een   wie kan die verbinding terugbring en die hekke van die hemel oopmaak vir ons om by God te wees. St. Athanasius, biskop van Alexandrië c.297-373 het in sy boek On the Incarnation pg. 69 Want hy het ook nie die skepping self geswyg nie, maar wat die wonderlikste is, selfs by sy dood, bedoel ek die kruis. Die hele skepping het erken dat hy wat in die liggaam bekend gemaak en gely het, nie net ‘n mens was nie, maar die Seun van God en Verlosser van almal. ” Wat meer van ‘n liefde kan jy vra, dat God bereid was om van sy troon af te kom, menslike vlees te neem en dan homself as ‘n prefektelike offer vir die verlossing van die wêreld te bied !

 

2 Kor. 5: 14-15. “En weer,” Ons sien Jesus wat vir ‘n kort tydjie laer gemaak is, dan ‘n engel, bekroon met heerlikheid en eer as gevolg van die passie van die dood, wat deur die genade van God kan smaak die dood vir almal “. God het self ‘n vorm van ‘n slaaf aangeneem. Hy het hierdie liggaam geneem wat swak was. Hy het hierdie liggaam geneem, met ons beperkte menslike redenasie. Jesus het hierdie liggaam geneem omdat hy ons liefhet. Hy wou daardie verband hê. Nie as ‘n “God in die Hemel” nie, maar God wat God liefhet, wie is met jou in al jou probleme en lewensbehoeftes. Kom in die vorm van vlees, kan hy met ons in al ons persoonlike behoeftes verband hou. Johannes 1:14 “En die Woord het vlees geword en onder ons gebly, vol genade en waarheid; ons het sy heerlikheid gesien, heerlikheid as van die eniggebore Seun van die Vader. ” Johannes die Evangelis het meer na die gebeure van Pinkster geweet en verstaan, dat Jesus” Perfecte Wysheid “was. Hierdie Wysheid is die oneindige kennis van God, die Lewende Woord wat vir altyd saam met God gebly het. CCC 461 – “Hou hierdie gedagtes onder julleself, wat is joune in Christus Jesus, wat, hoewel hy in die vorm van God was, nie gelykheid met God as ‘n ding beskou het om gryp te word nie, maar homself leeggemaak het in die vorm van ‘n dienaar , gebore word in die gelykenis van mans. En in menslike vorm gevorm word, het hy homself verneder en gehoorsaam geword tot die dood, selfs die dood aan die kruis. ” God het geweet hoe hy die wêreld sou red. Hy het geweet wanneer hy die wêreld sou red. God is die Meester Argitek, en sy plan van verlossing is tot nou toe uit die Ou Testament voorberei. Hy het die wêreld voorberei vir die koms van sy Seun Jesus.

 

Op die inkarnasie bl. 67 Want as die son wat deur Hom gemaak is en deur ons gesien is, in die hemel omring, nie besoedel word deur liggame op die aarde aan te raak nie, en ook nie deur die duisternis verwoes word nie, maar hulle self verlig en reinig, deur soveel meer die alles God, die God van God, die Skepper van die son en die Here, wanneer dit in die liggaam bekend gemaak is, was nie besoedel nie, maar eerder onverganklike, lewend gemaak en gesuiwer selfs die sterflike liggaam. 1 Petrus 2:22 “Want hy het geen sonde gedoen nie” Jesaja 53: 9. Daar was ook geen bedrog in sy mond nie.Jesus, wie is God en is volmaak. Hy het alles gevoel wat ons voel. Hy het alles ervaar wat ons ervaar, maar het nie gesondig nie. Hy verstaan ​​ons stryd. Hy kan verband hou met ons behoeftes. Wanneer jy dieper in die evangelie van Johannes lees, wys Jesus dat God genadig is. Van die genesing van die siekes en die kreupeles, van die lewering van mense van demone en om Lasarus uit die dood op te wek. Jesus het ons die grootste geskenk van sy Liggaam en Bloed gegee. Sy Paasfeesmaal is wat ons elke dag elke dag in die Heilige Offer van die Mis ontvang.   Jesus is God en Hy is ook die mens. CCC 475 – “Die sesde ekumeniese raad, Die Kerk het erken dat Christus twee testamente en twee natuurlike bedrywighede het, Goddelik en Menslik. Christus se menslike wil. “Weerstaan ​​of weerstaan ​​nie, maar onderwerp eerder aan sy Goddelike en Almagtige wil.” Jesus Christus in die vorm van die mens het sy hande gebruik om dinge te skep. Sy aanraking het die siekes genees, sy menslike stem het die duiwels uit mense beveel. Hy het gehuil toe Lasarus gesterf het. Hy het versoeking in die tuin van Getsemane gely, maar het uit Matteus 26:42 gesê. ” Weer, vir die tweede keer, het hy weggegaan en gebid:” My Vader, as dit nie kan gebeur nie, tensy ek dit drink, sal u wil geskied. “

 

Stel jou voor dat jy in die tronk is vir ‘n misdaad wat jy gepleeg het. Ons sal sê dat jy geld van ‘n bank gesteel het en jou vonnis is om jou hand af te sny. Die regter het besluit dat u vonnis môre uitgevoer sal word. Wanneer jy wakker word, vertel die wag jou dat iemand bereid is om jou straf vir jou te neem. Geskok, jy het die wagte gevra waarom? Hulle antwoord: Omdat hy so baie van jou is, is hy bereid om die volle straf van die staat vir jou te neem. Jy gaan verby en jy sien   hierdie lang man. Jy ken nie sy naam (Jesus) nie. Hy kyk na jou en glimlag. Hy gee jou ‘n seën voordat hy gaan om jou straf te straf. U weet in u hart dat u skuldig is. Jy weet dis ‘n misdaad en jy het dit gewillig gedoen. Tog, iemand wat jy nie geweet het nie, wie jy nog nooit gesien het nie, was bereid om sy hand vir jou te verloor.Hoeveel van julle gaan na die hel toe vir jou vriend? Ek wil nie, en ook nie iemand wat ‘n ware vrees het vir die oordeel van God nie. Jesus was bereid om te ly en sterf ‘n verskriklike dood omdat hy ons liefhet. Hy was baie menslik soos jy en ek is, hy is die ewige woord wat vlees gemaak het. Hy het op Kersdag twee duisend jaar gelede in die wêreld gekom om die mensdom vanself te red. Hy het ons gered van Satan se kettings en ons bevry van ons gevangenskap van sonde.

Kom ons concludeer met hierdie gebed. Almagtige en ewige barmhartige God, ons dankie dat u Johannes die geliefde dissipel gekies het om vir Maria, die Moeder van God, te sorg. Ons dank u vir die Heilige Gees om sy evangelie te inspireer en om ons te leer oor die intimiteit wat God in ons lewens wil hê. Mag u ons ons sondes vergewe en laat ons geestelik en emosioneel voorberei vir die koms van ons Here Jesus Christus. Mag ons sy geboorte as ‘n nuwe hoop vir die wêreld skatte en op een dag waardig wees om voor God te staan ​​en verwelkom te word as ‘n Goeie en getroue dienaar. Ons vra dit in die naam van die Vader, die Seun en die Heilige Gees. Amen.

 

Geseënde Kersfees,

 

Aaron JP

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: