Den kjærlige inkarnasjon av Kristus Kongen

Når vi kommer nærmere julen, vennligst slapp av og la meg dele hvordan Kristus blir Kjøtt, er en kjærlig barmhjertighet fra Den Hellige Treenighet. Fra Johannes evangelium, den elskede evangelisten John 1: 1-4 , “I begynnelsen var Ordet, og Ordet var med Gud, og Ordet var Gud.   Han var i begynnelsen med Gud; Alt ble gjort gjennom ham, og uten ham var det ikke gjort noe som var gjort.  I ham var livet, og livet var menneskets lys “. Jesus var til stede ved opprettelsen av verden. Gud Faderen ønsket å dele sin kjærlighet til sin Sønn, Jesus. Den fantastiske kjærligheten, som min egen menneskelige resonnement ikke kan forstå. Den Hellige Ånd var tilstede i den delte kjærligheten og skapt verden. Fordi Gud elsket hans skapelse så mye, fortalte han djevelen at hodet hans vil bli knust, og han vil bli beseiret ( 1. Mosebok 2:15 ). Vi kristne mener at løftet ble oppfylt da Maria sa “Ja” til Gud og Jesus ble født inn i verden.

 

Katolske kirkes katekisme står i punkt 457 ( KK 457 ). “Ordet ble kjøtt for oss for å redde oss ved å forene oss med Gud, som” elsket oss og sendte sin Sønn til å være forlikelsen for våre synder “.“Faderen har sendt sin Sønn som verdens frelser” og “han ble åpenbart å ta bort synder”.   Johannes, den elskede evangelisten gir i detalj i sin evangeliumskriving, hvor mye Gud elsker oss. Gud ønsker å bringe den nåden mot oss. Ikke av blodet fra geiter og sauer fra syndofferene fra jødiske tradisjoner, men fra hans egen sønns blod, Jesus hvor vi skal bli gjenforenet i den evige kjærlighetsloven. Johannes 3:16 “For Gud elsket så verden at han gav sin enbårne Sønn, at den som tror på ham, ikke skulle gå fortapt, men ha evig liv.” Da våre foreldre syndet, ble den spesielle forbindelsen brutt. For å bli gjenkoblet med Gud visste han at vi ikke kunne gjøre det alene og trengte guddommelig hjelp. Jesus Kristus var den eneste   hvem kan bringe denne forbindelsen tilbake og åpne himmelens porter for at vi skal være med Gud. St. Athanasius, biskop av Alexandria c.297-373 skrev i sin bok On the Incarnation s. 69 For heller gjorde han ikke skapelsen i seg selv, men det som er mest vidunderlig, selv ved hans død, mener jeg korset, hele skapelsen bekjente at den som ble kjent og led i kroppen, ikke bare var et menneske, men den Guds Sønn og Frelser av alle. » Hva mer av en handling av kjærlighet kan du be om, at Gud var villig til å komme ned fra sin trone, ta menneskelig kjøtt og da tilby seg som et prefektoffer for verdens forløsning !

 

2 Kor 5: 14-15 “Og igjen,” Vi ser Jesus som for en liten stund ble gjort lavere enn en engel, kronet med herlighet og ære på grunn av dødens lidenskap, at han ved Guds nåde kunne smake død på vegne av alle “. Gud tok seg selv som en slave. Han tok denne kroppen som var svak. Han tok denne kroppen, med vår begrensede menneskelige resonnement. Jesus tok denne kroppen fordi han elsker oss.Han ville ha den forbindelsen. Ikke som en “Gud i himmelen”, men den som elsker Gud, hvem er med deg i alle dine problemer og livsbehov. Kommer i form av kjøtt, kan han forholde seg til oss i alle våre personlige behov. Johannes 1:14 “Og Ordet ble kjøtt og bodde blant oss, full av nåde og sannhet; Vi har sett hans herlighet, herlighet som den enbårne Sønn fra Faderen. ” Johannes evangelisten visste og forstod mer etter pinsettens begivenheter, at Jesus var” Perfekt visdom “. Denne visdommen er den uendelige kunnskap om Gud, det levende ord som bodde sammen med Gud for all tid. CCC 461 – «Ha dette sinn blant dere selv, som er ditt i Kristus Jesus, som, selv om han var i Guds form, ikke teller likestilling med Gud, en ting som skal gripes, men tømmer seg selv og tar form av en tjener , blir født i likhet av menn. Og han ble dannet i menneskelig form, han ydmyket seg og ble lydig mot døden, til og med døden på et kors. » Gud visste hvordan han skulle redde verden. Han visste da han skulle redde verden. Gud er Mesterarkitekten, og hans frelsesplan ble utarbeidet fra Gamle Testamentet helt til nå. Han forberedte verden på sin Jesu Jesu komme.

 

På inkarnasjonen s. 67 For hvis solen, som han har gjort og sett av oss, sirkler i himmelen, ikke er forurenset ved å berøre legemer på jorden, eller ødelegges av mørket, men i seg selv opplyser og renser dem, med så mye mer alle Gud, Guds Gud, Solens og Herrens Maker, da de ble gjort kjent i kroppen, var ikke forurenset, men heller, uforgjengelig, vivifisert og renset selv den dødelige kropp. 1 Pet 2:22 “For han begikk ingen synd” Isa 53: 9 “Det ble heller ikke funnet bedrageri i hans munn” Jesus, som er Gud og er fullkommen. Han følte alt vi føler. Han opplevde alt vi opplever, men syndet ikke. Han forstår våre kamper. Han kan forholde seg til våre behov. Når du leser dypere inn i Johannes evangelium, viser Jesus at Gud er barmhjertig. Fra helbredelse av de syke og lamme, fra å levere folk fra demoner og heve Lasarus fra de døde. Jesus ga oss den største gave av hans kropp og blod. Hans påske måltid er det vi fortsetter å motta hver og hver dag i Massens Hellige Offer.   Jesus er Gud, og han er også mann.CCC 475 – “Det sjette økumeniske rådet, Kirken bekjente at Kristus har to vilje og to naturlige operasjoner, guddommelig og menneskelig. Kristi menneskelige vilje “Ikke motstå eller motsette seg, men sender heller til sin guddommelige og allmektige vilje.” Jesus Kristus i form av menneske, brukte hendene til å skape ting. Hans berører helbredet de syke, hans menneskelige stemme befalte djevlene ut av mennesker. Han gråt da Lasarus døde. Han led fristelsen i Getsemane-hagen, men sa fra Matteus 26:42 ” For en gang gikk han bort og ba:” Min Far, hvis dette ikke kan gå, med mindre jeg drikker det, vil din vilje bli gjort. “

 

Tenk deg at du er i fengsel for en forbrytelse du har begått. Vi vil si at du stjal penger fra en bank, og du straffes for å få hånden din kuttet av. Dommeren har bestemt at straffen skal gjennomføres i morgen. Når du våkner, forteller vakten deg at noen er villige til å ta straffen for deg. Sjokkert, du spurte vaktene hvorfor? De svarer “Fordi han elsker deg så mye, er han villig til å ta statens fulle straff for deg. Du går forbi og du ser   denne høye mannen. Du kjenner ikke hans navn (Jesus). Han ser på deg og smiler. Han gir deg en velsignelse før han går ut for å ta straffen. Du vet i ditt hjerte at du er skyldig.Du vet at det var en forbrytelse, og du gjorde det villig. Likevel, noen som du ikke visste, som du aldri har sett, var villig til å miste hånden sin for deg. Hvor mange av dere ville gå til helvete for din venn?Jeg ville ikke, og heller ikke noen som har en sann frykt for Guds dom. Jesus var villig til å lide og dø en fryktelig død fordi han elsker oss. Han var veldig menneskelig som du og jeg er, han er det evige ord laget kjød. Han kom inn i verden på julaften for to tusen år siden for å redde menneskeheten fra seg selv. Han frelste oss fra Satans kjeder og frigjorde oss fra syndens fangenskap.

La oss konkludere med denne bønnen. Allmektig og evig barmhjertig Gud, vi takker for at du valgte Johannes den elskede disippelen til å ta vare på Maria, Guds mor. Vi takker for Den Hellige Ånd for å inspirere hans evangelium og å lære oss om det intimitet som Gud ønsker å ha i våre liv. Må du tilgi oss våre synder og la oss forberede oss åndelig og følelsesmessig for vår Herre Jesu Kristi komme.Må vi skatte fødselen som et nytt håp for verden og en dag være verdig til å stå for Gud og bli ønsket velkommen som en god og trofast tjener. Vi spør dette i Faderens, Sønnens og Den Hellige Ånds navn.Amen.

 

God jul,

 

Aaron JP

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: