De liefdevolle incarnatie van Christus de koning

Naarmate we dichter bij Kerstmis komen, ontspan me alsjeblieft en laat me delen hoe Christus vlees wordt is een liefhebbende genade van de Heilige Drie-eenheid. Uit het evangelie van Johannes, de geliefde evangelist Johannes 1: 1-4 , “In den beginne was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God.   Hij was in het begin met God; alle dingen zijn door hem gemaakt en zonder hem is er niets gemaakt dat gemaakt is.   In hem was leven, en het leven was het licht van mensen “. Jezus was aanwezig bij de schepping van de wereld. God de Vader wilde zijn liefde delen voor zijn Zoon, Jezus. Die ontzagwekkende liefde, die mijn eigen menselijke redenering niet kan bevatten. De Heilige Geest was aanwezig in die gedeelde liefde en schiep de wereld. Omdat God zo veel van zijn schepping hield, vertelde hij de duivel dat zijn hoofd verpletterd zal worden en hij zal verslagen worden ( Genesis 2:15 ). Wij christenen geloven dat de belofte werd vervuld toen Maria zei: “Ja” tegen God en Jezus werd in de wereld geboren.

 

De Katechismus van de Katholieke Kerk verklaart in paragraaf 457 ( CCC 457 ): “Het woord werd vlees voor ons om ons te redden door ons met God te verzoenen, die” van ons hield en zijn Zoon zond om de boetedoening voor onze zonden te zijn “. “De Vader heeft zijn Zoon als de Verlosser van de Wereld gezonden” en “hij werd onthuld om zonden weg te nemen”.   Johannes, de Geliefde Evangelist geeft in detail in zijn evangelieschrijven, hoeveel God van ons houdt. God wil die barmhartigheid naar ons toe brengen. Niet door het bloed van geiten en schapen van het zondoffer van Joodse tradities, maar van het bloed van zijn eigen Zoon, Jezus, waar wij herenigd zullen worden in dat eeuwig verbond van liefde. Johannes 3:16 “Want God had de wereld zo lief dat hij zijn eniggeboren Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar het eeuwige leven heeft”. Toen onze ouders zondigden, was die speciale verbinding verbroken. Om weer verbonden te worden met God, wist hij dat we het niet alleen konden en hadden we goddelijke hulp nodig. Jezus Christus was de enige   wie zou die verbinding terug kunnen brengen en de poorten van de hemel kunnen openen zodat we bij God kunnen zijn. St. Athanasius, bisschop van Alexandrië c.297-373 schreef in zijn boek On the Incarnation pag. 69 “Want hij deed de schepping zelf ook niet zwijgen, maar wat is het wonderbaarlijkst, zelfs bij zijn dood, ik bedoel het kruis, de hele schepping bekende dat hij die bekend werd gemaakt en leed in lichaam niet eenvoudig een mens was, maar de Zoon van God en Verlosser van iedereen. ” Wat meer een daad van liefde kun je vragen, dat God gewillig was om van zijn troon te komen, menselijk vlees te nemen en zichzelf dan als een prefect offer voor de verlossing van de wereld aanbood !

 

2 Kor 5: 14-15 “En nog een keer,” We zien Jezus die een tijdje lager werd gelegd dan een engel, gekroond met glorie en eer vanwege de hartstocht van de dood, die hij door de genade van God zou kunnen proeven dood namens iedereen “. God nam zelf een vorm van een slaaf. Hij nam dit lichaam dat zwak was. Hij nam dit lichaam, met onze beperkte menselijke redenering. Jezus heeft dit lichaam genomen omdat hij van ons houdt. Hij wilde die verbinding hebben. Niet als een ‘God in de lucht’, maar als een liefhebbende God, die bij je is in al je problemen en noden van het leven. Hij komt in de vorm van vlees en kan zich in al onze persoonlijke behoeften tot ons verhouden. Johannes 1:14 “En het Woord werd vlees en woonde onder ons, vol van genade en waarheid; we hebben zijn glorie aanschouwd, glorie als van de eniggeboren Zoon van de Vader. ” Johannes de Evangelist wist en begreep meer na de gebeurtenissen van Pinksteren, dat Jezus” Volmaakte Wijsheid “was. Deze Wijsheid is de oneindige kennis van God, het Levende Woord dat voor altijd samen met God woonde. CCC 461 – “Heb deze gedachte bij uzelf, die de uwe is in Christus Jezus, die, hoewel hij in de vorm van God was, de gelijkheid met God niet als een ding begreep om begrepen te worden, maar zichzelf leegmaakte, de vorm aannam van een dienstknecht , geboren in de gelijkenis van mensen. En doordat hij in menselijke vorm werd gevormd, vernederde hij zichzelf en werd gehoorzaam tot de dood, zelfs de dood aan het kruis. ” God wist hoe hij de wereld zou redden. Hij wist wanneer hij de wereld zou gaan redden. God is de Meester-architect en zijn heilsplan is tot nu toe helemaal uit het Oude Testament voorbereid. Hij bereidde de wereld voor op de komst van zijn Zoon Jezus.

 

Over de Incarnatie pg. 67 “Want als de zon, ook door hem gemaakt en door ons gezien, omcirkelend in de hemel, niet wordt vervuild door aanrakende lichamen op de aarde, noch wordt vernietigd door de duisternis, maar zelf verlicht en zuivert ze, door zoveel meer alles – God, God van God, de maker van de zon en Heer, toen het bekend werd gemaakt in het lichaam, was niet vervuild, maar eerder onvergankelijk, levendig en gezuiverd, zelfs het sterfelijke lichaam. 1 Pet 2:22 “Want hij pleegde geen zonde” Jes 53: 9. “Ook werd er geen bedrog in zijn mond gevonden” Jezus, die God is en volmaakt is. Hij voelde alles wat we voelen. Hij ervoer alles wat we meemaken, maar zondigde niet. Hij begrijpt onze worstelingen. Hij kan betrekking hebben op onze behoeften. Wanneer je dieper in het evangelie van Johannes leest, laat Jezus zien dat God genadig is. Van het genezen van zieken en kreupelen, van het bevrijden van mensen van demonen en het opwekken van Lazarus uit de dood. Jezus gaf ons de grootste gave van zijn lichaam en bloed. Zijn paasmaaltijd is wat we elke dag opnieuw blijven ontvangen in het Heilig Misoffer.   Jezus is God en Hij is ook een man. CCC 475 – “De zesde oecumenische raad, de kerk bekende dat Christus twee wil en twee natuurlijke verrichtingen, goddelijk en menselijk, bezit. Christus ‘menselijke wil “Weerstaat niet of verzet zich, maar onderwerpt eerder aan zijn goddelijke en almachtige wil.” Jezus Christus in de vorm van de mens, gebruikte zijn handen om dingen te scheppen. Zijn aanrakingen genazen de zieken, zijn menselijke stem beval de duivels uit mensen. Hij huilde toen Lazarus stierf. Hij leed verleiding in de Hof van Gethsemane, maar zei van Mattheüs 26:42 ” Nogmaals, voor de tweede keer ging hij weg en bad:” Mijn Vader, als dit niet voorbij kan gaan tenzij ik het drink, zal uw wil geschieden. “

 

Stel je voor dat je in de gevangenis zit voor een misdaad die je hebt gepleegd. We zullen zeggen dat je geld van een bank hebt gestolen en je zin is om je hand af te sluiten. De rechter heeft besloten om je vonnis morgen uit te voeren. Wanneer je wakker wordt, vertelt de bewaker je dat iemand bereid is je straf voor je te nemen. Geschokt, vroeg je de bewakers waarom? Ze antwoorden “Omdat hij zoveel van je houdt, is hij bereid om de Volledige Bestraffing van de Staat voor je te nemen. Je passeert en ziet   deze lange man. Je kent zijn naam niet (Jezus). Hij kijkt je aan en lacht. Hij geeft je een zegen voordat hij vertrekt om je straf te ondergaan. Je weet in je hart dat je schuldig bent. Je weet dat het een misdaad was en je deed het vrijwillig. Maar iemand die je niet kende, die je nooit hebt gezien, was bereid zijn hand voor je te verliezen. Hoeveel van jullie zouden naar de hel gaan voor je vriend? Dat zou ik niet doen, en ook niemand die een echte angst heeft voor het oordeel van God. Jezus was bereid om te lijden en een vreselijke dood te sterven omdat hij van ons houdt. Hij was heel menselijk zoals u en ik zijn, hij is het eeuwige Woord dat vleesgemaakt is. Hij kwam op de kerstdag tweeduizend jaar geleden ter wereld om de mensheid van zichzelf te redden. Hij redde ons van de ketenen van satan en bevrijdde ons van onze gevangenschap van de zonde.

Laten we besluiten met dit gebed. Almachtige en altijd genadige God, we danken u voor het kiezen van Johannes de geliefde discipel om voor Maria, de moeder van God te zorgen. We danken u voor de Heilige Geest om zijn evangelie te inspireren en om ons te leren over de intimiteit die God in ons leven wil hebben. Moge je onze zonden vergeven en ons spiritueel en emotioneel voorbereiden op de komst van onze Heer Jezus Christus. Mogen wij zijn geboorte koesteren als een nieuwe hoop voor de wereld en op een dag waardig zijn om voor God te staan ​​en verwelkomd te worden als een goede en getrouwe dienaar. We vragen dit in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Amen.

 

Vrolijk kerstfeest,

 

Aaron JP

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: